UPDATE

Οι 10 κορυφαίες πόλεις που μετακομίζουν όσοι θέλουν επαγγελματική εξέλιξη


JTeam

27 Μαΐου 2024

Οι 10 κορυφαίες πόλεις που μετακομίζουν όσοι θέλουν επαγγελματική εξέλιξη
Unsplash
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη λίστα

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι - κυρίως κάτω των 30 αλλά σε πολλές περιπτώσεις και μεγαλύτεροι - που επιλέγουν να αφήσουν τη χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και να μετακομίσουν στο εξωτερικό, ώστε να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά, προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.

Αν το σκεφτούμε, όλοι έχουμε ανθρώπους στο περιβάλλον μας που τόλμησαν αυτή τη μεγάλη αλλαγή για να κυνηγήσουν το όνειρό τους, με άλλους να εγκαθίστανται τελικά στην πόλη που επέλεξαν κι άλλους να ζουν την εμπειρία για ορισμένο χρονικό διάστημα και μετά να επιστρέφουν στη βάση τους, έχοντας, βέβαια, την ανάλογη εξέλιξη.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2023 από το Boston Consulting Group διαπιστώθηκε πως 1 στους 4 ανθρώπους αναζητούν μια ευκαιρία στο εξωτερικό και είναι διαθέσιμοι να μετακομίσουν σε μια άλλη χώρα για επαγγελματικούς λόγους. Το 2023 το ποσοστό των ανθρώπων που μετανάστευσαν ήταν 23% σε σύγκριση με το 2020 που ήταν 21%.

Ο βασικότερος λόγος αυτής της μαζικής μετακίνησης προς το εξωτερικό είναι τα θέματα δουλειάς, ενώ ακολουθούν οι υψηλότερες χρηματικές απολαβές και η καλύτερη ποιότητα ζωής.

Jenny.Gr
Unsplash

Το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που θα επέλεγε κάποιος για να μετακομίσει τα τελευταία δέκα χρόνια, αφού η αγορά εργασίας είναι τεράστια και συνεχώς ανοίγουν νέες θέσεις. Ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας είναι η γλώσσα - τα αγγλικά - που τη μαθαίνει ένα μεγάλο ποσοστό των λαών του κόσμου.

Όσον αφορά στη Σιγκαπούρη μπορεί να καταλαμβάνει την 7η θέση στη λίστα, όμως είναι η πρώτη χώρα της Ασίας. Το 57% των ερωτηθέντων θα μετακόμιζαν στη Σιγκαπούρη τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο για τη φορολογία και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η λίστα με τις πόλεις που δίνουν τις καλύτερες ευκαιρίες για δουλειά

1. Λονδίνο
2. Άμστερνταμ
3. Ντουμπάι
4. Άμπου Ντάμπι
5. Νέα Υόρκη
6. Βερολίνο
7. Σιγκαπούρη
8. Βαρκελώνη
9. Τόκιο
10.Σίντνεϊ