UPDATE

Η αλληλεγγύη των πάνελ, ο έντεχνος Οικονομόπουλος και τα δελφίνια που ζευγαρώνουν ανέμελα


Χριστίνα Κατσαντώνη

14 Ιουνίου 2024

Η αλληλεγγύη των πάνελ, ο έντεχνος Οικονομόπουλος και τα δελφίνια που ζευγαρώνουν ανέμελα
Η Χριστίνα Κατσαντώνη ανοίγει τηλεόραση, περιοδικά, sites, το τρίτο μάτι της και παρουσιάζει κάθε Παρασκευή τις ειδήσεις που ξεχώρισε μέσα στην εβδομάδα που πέρασε -πάντα με τον δικό της, μοναδικό τρόπο

* Η διακριτικότητα και η λεγόμενη συναδελφική αλληλεγγύη δεν είναι σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό των ανταγωνιστικών τηλεοπτικών εκπομπών, κάτι που αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση που το θέμα, η είδηση που απασχολεί την επικαιρότητα, αφορά κάποιον από τα μέλη τους. Όπως για παράδειγμα έγινε την τελευταία εβδομάδα, με τη διαρροή φημών και φωτογραφιών που θέλουν ως νέο ζευγάρι της σόου μπιζ τον παρουσιαστή του πρωινού του ΑΝΤ1, Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Θεωρητικά, θα μπορούσε να περιμένει κανείς ότι οι υπόλοιπες εκπομπές θα έδειχναν λίγο μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι σε ένα ειδύλλιο που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους πρωταγωνιστές του, δεδομένου ότι αφορά τον “απέναντι”. Λάθος. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

* Το γεγονός ότι ο “απέναντι” φαίνεται πρωταγωνιστής σε ένα νέο ειδύλλιο έκανε τους ανταγωνιστές να επιδοθούν με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό στον πλέον αδιάκριτο, ευφάνταστο κι απολύτως συμφιλιωμένο με το “κίτρινο” σχολιασμό. Διότι όπως είπε και η Κατερίνα Καινούργιου με πολύ κέφι “δεν νιώθω καθόλου άβολα που συζητάμε για τα προσωπικά του Γιώργου Λιάγκα, που είναι απέναντι, γιατί κι αυτός έχει συζητήσει πολλές φορές για τα δικά μου. Είμαστε πάτσι, τέλεια!”. (Τέλεια; Οκ τέλεια…)

* Η διαφορά, βεβαίως, είναι ότι ο Λιάγκας, μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά, σίγουρα δεν μπορώ να κατηγορηθεί ως ένας άνθρωπος που “πουλάει” ο ίδιος την προσωπική του ζωή, που αναφέρεται επανειλημμένως σε πρώην, που δίνει ακόμα και συνεντεύξεις για να σχολιάσει τον πρώην σύντροφο και την πρώην φίλη. Για τα προσωπικά του δεν μιλάει, όμως όπως φάνηκε οι υπόλοιποι είχαν πολλά -και σοφά- όχι μόνο να πουν, αλλά και να προβλέψουν για το μέλλον -του ζευγαριού, που ακόμα δεν τους έχει επιβεβαιώσει αν είναι ζευγάρι. “Οι Δίδυμοι ξέρω ότι είναι σε φάση που θα ερωτευτούν, είναι σε φάση καινούριων γνωριμιών, οπότε μπορεί να κρατήσει…” σχολίασε, ερμηνεύοντας 2-3 θολές φωτογραφίες η Καινούργιου, ενώ ο πανελίστας Γκουντάρας είχε ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο έρωτας του ζευγαριού μοιάζει με τον δικό του (“τα ‘χουμε κάνει κι εμείς αυτά τον πρώτο καιρό με τη Ναταλί. Χαχά!”) κι ευχόταν στην Καινούργιου: “Μακάρι να βρεις κι εσύ τον Λιάγκα σου!” (Όλα αυτά από μια θολή φωτό).

* Το ωραιότερο, πάντως, γράφτηκε σε τίτλο ρεπορτάζ ιστοσελίδας, οπότε το μεταφέρω αυτούσιο: “Λιάγκας – Αντωνά: Φωτογραφία τους δείχνει να κολυμπούν ανέμελοι σαν δελφίνια που ζευγαρώνουν”. (Ούτε ο Γκουντάρας δεν θα το σκεφτόταν…)

* Εν τω μεταξύ το δελφίνι, συγγνώμη ο Λιάγκας, παρουσίασε στην εκπομπή του την είδηση για ένα άλλο νέο ζευγάρι, την Αθηνά Οικονομάκου με τον μπασκετμπολίστα Μπρούνο Τσερέλα, τονίζοντας με νόημα ότι επειδή είναι πολύ προσεκτικός όταν αποκαλύπτει νέες σχέσεις, το κάνει μόνο όταν υπάρχει συναίνεση των πρωταγωνιστών τους -υπονοώντας προφανώς ότι στην περίπτωσή του, δεν υπάρχει τουλάχιστον ακόμα. Στης Καινούργιου, πάντως, ο καλός Γκουντάρας προέβλεψε και γι’ αυτό το ζευγάρι ότι “θα έχει μέλλον!”. Θέμα δημοσιογραφικής οξυδέρκειας, καθαρά.

* Αλλά ας αλλάξουμε θέμα κι ας πάμε σε κάποια άλλα... δελφίνια, που δεν κατάφεραν να ζευγαρώσουν. Στο κορυφαίο υποψήφιο ζευγάρι του “First dates” μεταξύ νεαρού με ποιητικές διαθέσεις και εναλλακτικής νεαρής με τελείως διαφορετικά γούστα και όνειρο -όπως είπε- να πάρει ο λαός τα μέσα παραγωγής. Παρά λίγο να τα βρουν στη μουσική, όταν αναφέρθηκαν στα μουσικά γούστα τους κι εκείνη είπε ότι της αρέσει το έντεχνο κι αυτός συμφώνησε με ένα στίχο του -”έντεχνου”, όπως τον χαρακτήρισε, Οικονομόπουλου. Στο τέλος, αποχαιρετήθηκαν με αμοιβαίες συμβουλές. “Εγώ θα σε συμβούλευα να έχεις αυτή την ενέργεια για ζωή που έχεις και πάντα θα σε οδηγεί στο φως” είπε εκείνος κι εκείνη απάντησε: “Εγώ θα σε συμβούλευα να μη λες τέτοιες μαλακίες”. (Τα συγκεκριμένα δελφίνια εξακολουθούν να κολυμπούν ελεύθερα…)

* Κι ενώ ο νους ταξιδεύει ήδη σε ειδυλλιακά ακρογιάλια γεμάτα δελφίνια -η επικαιρότητα της εβδομάδας ξύπνησε τον ποιητή μέσα μου- τα ριάλιτι της σεζόν τελειώνουν ένα ένα. Ήδη ολοκληρώθηκε το Master Chef”, όπως και το My style rocks” με μια σειρά τελικών με πολλούς καβγάδες, αλλά και πολλές συγκινήσεις, ιδίως όταν διαγωνιζόμενη αποκάλυψε ότι είναι υιοθετημένο παιδί από την Παλαιστίνη σε μια πραγματικά πολύ δυνατή ιστορία ζωής. Αυτό που την αποδυνάμωσε ήταν οι υπερβολικές αντιδράσεις, όπως το αναμενόμενο κλάμα της Καραβάτου ή ο λυγμός στη φωνή που διέκοπτε την ομιλία της Έβελιν Καζαντζόγλου τόσο θεατρικά και τόσο ετεροχρονισμένα -αρκετή ώρα μετά το τέλος της αφήγησης- που μόνο ερασιτεχνικό θέατρο θύμιζε. Ανούσιο, αναίτιο και άστοχο.

* Αυτά για σήμερα, πάρτε το δελφίνι σας και ζευγαρώστε άφοβα, αφήνοντας και τα άλλα δελφίνια να κάνουν το ίδιο. Κι αν προτιμάτε τα έντεχνα, έχει κάτι ωραίους στίχους ο Βέρτης...