UPDATE

Μία επαγγελματίας φωτογράφος μάς λέει τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όταν τραβάμε φωτογραφίες


Νατάσσα Σχοινά

28 Ιουνίου 2024

Μία επαγγελματίας φωτογράφος μάς λέει τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όταν τραβάμε φωτογραφίες
Χάρη στην Τζίνα Σκανδάμη και το νέο Huawei Pura 70, από εδώ και στο εξής, θα έχουμε μόνο άψογες φωτογραφίες

Το πόσες φορές έχουμε μπει στη διαδικασία να τραβήξουμε φωτογραφία και το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό, δεν υπάρχει λόγος να μετρήσουμε. Μπορεί να είναι σε μία βόλτα με τις φίλες μας, την ώρα της δουλειάς στο γραφείο ή απλά μία σέλφι που μας ήρθε να βγάλουμε στο πιο άκυρο σημείο που έτυχε να βρεθούμε. Και, ενώ βάζουμε τα δυνατά μας για να έχουμε το τέλειο click, βλέπουμε το αρχείο μας και δε μας αρέσει… τίποτα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, επιστρατεύσαμε μία επαγγελματία φωτογράφο, την Τζίνα Σκανδάμη, να μας πει τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όταν τραβάμε φωτογραφία με το smartphone μας και να μας προτείνει επαγγελματικά tips που θα σώσουν την κατάσταση. Όλα αυτά, όμως, όχι με οποιοδήποτε συσκευή, αλλά με το νέο Huawei Pura 70 και τη νέα γενιά Ultra Lighting XMAGE Camera.

Jenny.Gr

Γιατί το HUAWEI Pura 70;

Το HUAWEI Pura 70 είναι το νέο κεφάλαιο, το smartphone που «κοιτάζει» στο μέλλον, ανοίγοντας τους ορίζοντες τόσο στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών όσο και σε αυτό του design.

Κορυφαίο design: Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για την αισθητική του νέου smartphone της HUAWEI. Η κομψή και μοντέρνα αισθητική του το καθιστά ένα τεχνολογικό κόσμημα. Αξιοποιεί τον μινιμαλισμό με το υψηλό design για να κρατάς πάντα στα χέρια σου ένα item που θα δώσει styling points σε κάθε look σου.

Jenny.Gr

Ultra Speed Snapshot: Δεν είσαι σίγουρη αν θα έχεις το τέλειο ύφος την ώρα του click; Κανένα πρόβλημα! Με το Ultra Speed Snapshot μπορείς να απαθανατίσεις εν ριπή οφθαλμού και να μη χάσεις την παραμικρή κίνηση από την πόζα σου.

Super Macro: Πες ότι θες να τραβήξεις φωτογραφία με πολύ zoom, αλλά δε θες να θολώνει φέρνοντάς την κοντά. Τι κάνεις; Έχεις το Super Macro που σου επιτρέπει να φωτογραφίζεις μικροσκοπικές λεπτομέρειες, όπως ένα μυρμήγκι με εντυπωσιακή ανάλυση.

Jenny.Gr

Full Focal HD Photography: Τι γίνεται όταν θες να τραβήξεις ένα μακρινό τοπίο; Ή τον εαυτό σου που ποζάρει σε ένα πολύ ωραίο μακρινό σημείο; Η Full Focal HD Photography δίνει τη δυνατότητα για ζουμ 200x2 και μαζί με τον XD Fusion Pro Engine «εξαφανίζει» το θέμα «απόσταση».

Ultra Lighting Super Macro: Θες να απαθανατίσεις ένα κοντινό αντικείμενο; Μία μικρή λεπτομέρεια που δεν έχει και τον καλύτερο φυσικό φωτισμό; Κανένα θέμα! Το Ultra Lighting Super Macro σού χαρίζει macro ζουμ έως και 35x, ακόμα και σε αμυδρό φως.

Jenny.Gr

Η Τζίνα έπιασε στα χέρια της fashion forward smartphone και αυτά είναι τα tips που μας έδωσε:

  1. Μη χρησιμοποιείς σκέτο πορτρέτο, αλλά αξιοποίησε τις δυνατότητες που σου δίνει το smartphone. Οι λειτουργίες του Ζωντανού και Φυσικού Πορτρέτου θα ζωντανέψει κάθε χρώμα και θα δώσουν ένα άκρως επαγγελματικό αποτέλεσμα.
  2. Μη βγάζεις ποτέ σέλφι από κάτω προς τα επάνω, αλλά κρατώντας το smartphone από πάνω προς τα κάτω. Πάντα χρησιμοποιώντας το wide για να δώσουμε «αέρα» στο πλάνο.
  3. Μην αγνοείς τη γωνία λήψης. Τράβα μετωπικά το προϊόν, μην κροπάρεις τη φωτογραφία αλλά αξιοποίησε το Super Macro του HUAWEI 70 Pura για την καλύτερη ανάλυση της φωτογραφίας ακόμα και σε μεγάλο zoom.
  4. Η κλίση που έχεις κρατώντας το smartphone θα κάνει τη διαφορά. Συνδυαστικά, μην κροπάρεις (σ.σ. Ναι, ξανά) και χρησιμοποίησε το Super Macro μαζί με το Ultra Speed Snapshot για να μη χάσεις ούτε την παραμικρή κίνηση και να έχεις το click των ονείρων σου.
  5. Να χρησιμοποιείτε τον σωστό φακό. Το Ultra Lighting Macro σε βοηθάει να τραβήξεις την τέλεια super κοντινή φωτογραφία ακόμα και σε σκοτεινές συνθήκες φωτισμού.

Jenny.Gr

Stay tuned για το Reel όπου η Τζίνα μάς δείχνει πρακτικά τα tips της για τέλειες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες του HUAWEI Pura 70 και παράλληλα συγκρίνουμε τις φωτογραφίες που έχουμε με και χωρίς τα tips της.


Photo credits: Δώρα Δημητρίου

Advertorial