UPDATE

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ του «Αχ Θάλασσα» και έγινε viral για τους πιο σωστούς λόγους


Δήμητρα Πραντάλου

18 Ιουλίου 2024

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ του «Αχ Θάλασσα» και έγινε viral για τους πιο σωστούς λόγους
Youtube
Αυτή τη φορά κατάφερε να μην προκαλέσει διχασμό και να κερδίσει τον θαυμασμό όλων

Για την Μαρίνα Σάττι έχουν γραφτεί πολλά όλους αυτούς τους μήνες. Καλά και άσχημα. Αναμφισβήτητα είναι το πρόσωπο τούτης της χρονιάς. Με την εκπροσώπηση στη Eurovision, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα τεράστιο hype γύρω από το όνομά της, κάτι που συνεχίστηκε και μετά το τέλος του μουσικού διαγωνισμού, κυκλοφορώντας τον νέο της δίσκο, όπου ουσιαστικά απαντούσε στους επικριτές της. Όμως μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, μπροστά στο μεγαλείο της. Στο μεγαλείο μιας καλλιτέχνιδας που δεν ακολουθεί τις νόρμες.

Σε μια εποχή που η ελληνική μουσική απαρτίζεται από βωμολοχίες, σεξιστικούς στίχους και άνευ σημασίας μουσική, η ίδια επιλέγει να ξεχωρίσει. Παίρνει από το χέρι την γενιά Z, που την ακολουθεί πιστά τον τελευταίο καιρό, και της φανερώνει μια εικόνα εξίσου αληθινή. Δεν διχάζει, αλλά αυτή τη φορά καταφέρνει να ενώσει. Και αποδεικνύει πως όταν θέλει να κάνει statement, το κάνει με τον καλύτερο τρόπο, έναν τρόπο που υπερτερεί του χασμουρητού.

Από χθες, το όνομά της έχει γίνει viral. Και δικαίως. Έδωσε ένα βίντεο-κλιπ, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει, να αφυπνίσει και να υπενθυμίσει. Γιατί όσο και να εθελοτυφλούμε, όσο και να αφήνουμε τον εαυτό μας ανέμελο να κολυμπήσει στις υπέροχες θάλασσές μας, κάποιοι άλλοι άνθρωποι χάνονται σε αυτές.

Το βίντεο-κλιπ του «Αχ Θάλασσα», ένα τραγούδι αφιερωμένο στον πατέρα της που έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες, κυκλοφόρησε χθες. Και ήταν μια όαση σε μια βαρετή Τετάρτη. Έχω την εντύπωση πως όσοι πατήσαμε το play, δεν περιμέναμε με τίποτα τη συνέχεια που θα ακολουθούσε. Διότι η Μαρίνα Σάττι έκανε αναφορά στους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να τη διασχίσουν. Και ο τρόπος που το επιχείρησε, σε μουδιάζει. Συντρίμια, ρούχα που επιπλέουν στη θάλασσα, σημάδια μιας χαμένης ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο την τελευταία δεκαετία έχουν πνιγεί τουλάχιστον 29.984 άνθρωποι, εκ των οποίων τα 1.274 είναι παιδιά.

Εκτός όμως από τον φόρο τιμής της σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν, η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τόσο εκείνη όσο και η Madhouse Records, θα δωρίσουν τα έσοδα από το βίντεο-κλιπ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Πιστεύω πραγματικά πως η Μαρίνα Σάττι βρήκε τον εαυτό της. Εκφράζεται περισσότερο μέσω της μουσικής της και μοιράζεται τις σκέψεις και τις ανησυχίες της. Δεν ξέρω τι σηματοδότησε αυτή την αλλαγή, αλλά αυτό που πέτυχε τις τελευταίες ώρες, είναι να κερδίσει τον θαυμασμό όλων.