UPDATE

3 σειρές να δεις το Σαββατοκύριακο και να περάσεις υπέροχα


Δήμητρα Πραντάλου

27 Ιουλίου 2024

3 σειρές να δεις το Σαββατοκύριακο και να περάσεις υπέροχα
Imdb / @Courtesy
Αν επιλέξεις να μείνεις σπίτι, τότε αυτές οι σειρές θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά

Διανύουμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και δεν ξέρω για σένα, αλλά προσωπικά δεν έχω καταλάβει πότε κιόλας πέρασε ο καιρός. Αν σε βρίσκει ακόμα στην Αθήνα, μετρώντας αντίστροφα τις ημέρες για την πολυπόθητη άδεια, τότε είναι μια καλή στιγμή για να σου προτείνω να δεις, πριν φύγεις για διακοπές, τρεις εξαιρετικές σειρές.

Σειρές που θα σου κρατήσουν υπέροχη συντροφιά, χωρίς να σε κουράσουν και χωρίς να βαρεθείς ούτε μια στιγμή. Το μόνο που πρέπει να κάνεις εσύ, είναι να επιλέξεις σε ποια θα πατήσεις το play. Εκτός αν έχεις χρόνο και βάλεις και τις τρεις. Οι δύο, λοιπόν, είναι από το Netflix και η μία από το Disney+.

Αυτό το Σαββατοκύριακο έχει λοιπόν:

Lady in the Lake

Τι σειρά είναι αυτή. Δεν ξέρω με τι να ξεκινήσω. Με την υπέροχη Νάταλι Πόρτμαν και το θεσπέσιο τηλεοπτικό της ντεμπούτο ή με την υπόθεση που είναι απολύτως εθιστική; Θα ξεκινήσω, βασικά, με το ένα αρνητικό: Το Lady in the Lake είναι σειρά μίας σεζόν, με το κάθε επεισόδιο να γίνεται διαθέσιμο κάθε Παρασκευή, που σημαίνει ότι δεν θα κάνεις το τίμιο binge-watching, αλλά τα τρία επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει είναι αρκετά για να τα δεις μονοκοπανιά το Σαββατοκύριακο. Βασικά, πρέπει να τα δεις. Και ναι, η Νάταλι Πόρτμαν είναι εξαιρετική στον ρόλο της.

Το Lady in the Lake είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα και βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λόρα Λίπμαν, που κυκλοφόρησε το 2019. Χρονικά βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1960 και η τοποθεσία μας είναι η Βαλτιμόρη. Ένα μικρό κορίτσι, η Έστερ εξαφανίζεται και η τοπική κοινωνία ανάστατη προσπαθεί να την εντοπίσει. Το μικρό κορίτσι εντοπίζεται νεκρό από την Μάντι Σβαρτς, η οποία αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να ακολουθήσει την παλιά της καριέρα, αυτή της δημοσιογράφου. Αφορμή στέκεται, επίσης, και ο εντοπισμός ενός δεύτερου θύματος, μιας ανύπαντρης μαύρης μητέρας, και η διαφορετική παρουσίαση των δύο υποθέσεων από τα ΜΜΕ.

Κάθε Παρασκευή νέο επεισόδιο στο Apple Tv

Υπόθεση Γιάρα: Πέραν πάσης αμφιβολίας

Άλλη μία σειρά-ντοκιμαντέρ στο Netflix, βασισμένη στην αληθινή ιστορία που συγκλόνισε την Ιταλία το 2010. Γενικά δώσε μου true crime και πάρε μου την ψυχή, και ειδικά σε αυτή την περίπτωση, η υπόθεση της Γιάρα αξίζει και με το παραπάνω.

Η 13χρονη Γιάρα Γκαμπιράζιο εξαφανίστηκε στις 26 Νοεμβρίου 2010, όταν έφυγε από το σπίτι της για να πάει στο γυμναστήριο. Η απόσταση που χώριζε τα δύο σημεία ήταν μόλις λίγα εκατοντάδες μέτρα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της οδηγούσαν σε αδιέξοδο, μέχρι που τρεις μήνες μετά βρέθηκε νεκρή. Στην ηγεσία των ερευνών βρισκόταν η Λετσίσια Ρουγκέρι, η οποία είχε βάλει σκοπό να βρει τον δολοφόνο της Γιάρα, η υπόθεση της οποίας έμεινε στην ιταλική ιστορία ως η πιο περίπλοκη.

Δεν θα κάνω spoil, απλά θα σου πω ότι είναι must-see.

Simone Biles Rising

Η ιστορία της Σιμόν Μπάιλς, αυτής της σπουδαίας αθλήτριας που επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, βρίσκεται πλέον στο Netflix, με δύο απολαυστικά επεισόδια. Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που η Σιμόν ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, προκαλώντας ένα μεγάλο σοκ στους ακόλουθούς της, αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα. Ήταν φαβορί, αναμενόταν να σπάσει ρεκόρ, κι όμως η ίδια αποφάσισε να πατήσει pause, λόγω ψυχικής υγείας.

Η σειρά δεν καταπιάνεται σχεδόν καθόλου, βέβαια, με το μεγάλο σκάνδαλο, που αφορούσε τον γιατρό Λάρι Νασάρ και τη σεξουαλική κακοποίηση σε 150 νεαρές αθλήτριες, η οποία τον οδήγησε σε ποινή φυλάκισης 175 χρόνων. Κι αυτό το λες προβληματικό. Όπως και να 'χει, επειδή μας χωρίζουν λίγες ώρες πλέον από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι μια καλή αφορμή το Σαββατοκύριακο να μάθεις περισσότερα για τη Σιμόν Μπάιλς.