UPDATE

Στίβεν Νεντορόσικ: Και nerd και Ολυμπιονίκης - Ο «pommel horse guy» έγινε (δικαίως) meme


JTeam

1 Αυγούστου 2024

Στίβεν Νεντορόσικ: Και nerd και Ολυμπιονίκης - Ο «pommel horse guy» έγινε (δικαίως) meme
Getty Images @Eurasia Sport Images
Ο Αμερικανός αθλητής φαίνεται πως «είχε πρόγραμμα»

Ο Στίβεν Νεντορόσικ είναι 25 χρονών, είναι αθλητής της ενόργανης και τις τελευταίες ώρες έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων επάνω του. Εν μέρει γιατί έφερε το χάλκινο μετάλλιο στις ΗΠΑ στον πλάγιο ίππο, αλλά κυρίως γιατί είναι μάλλον ο πρώτος «nerd» που το κάνει.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Στίβεν Νεντορόσικ συμμετείχε στο ομαδικό πρόγραμμα ενόργανης γυμναστικής, ωστόσο ήταν το μόνο μέλος που προκρίθηκε σε ένα μεμονωμένο αγώνισμα. Εκεί, ο 25χρονος εντυπωσίασε με τις ικανότητες και την επίδοσή του στον πλάγιο ίππο, κατοχυρώνοντας το χάλκινο μετάλλιο για την εθνική ομάδα της Αμερικής. Αυτό είχε να συμβεί 16 ολόκληρα χρόνια και ο Στίβεν Νεντορόσικ το κατάφερε.

«Ήταν απλώς η σπουδαιότερη στιγμή της ζωής μου, νομίζω. Είμαι τόσο χαρούμενος που βρέθηκα εκεί», δήλωσε στο People ο αθλητής, μετά από αυτή τη σημαντική νίκη για τη χώρα του. Πέρα από το γεγονός ότι είναι Ολυμπιονίκης, ο Στίβεν Νεντορόσικ έγινε viral στο διαδίκτυο και για το στιλ και την προσωπικότητά του.

Τα χοντρά γυαλιά που φοράει - όχι από θέμα αισθητικής αλλά για πρακτικούς λόγους - έγιναν αντικείμενο συζήτησης από τον διαδικτυακό κόσμο. Ο 25χρονος αθλητής έχει στραβισμό, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε από το να διαπρέψει στο άθλημά του. Πολλοί ήταν εκείνοι, μάλιστα, που τον παρομοίασαν με τον Κλαρκ Κεντ.

Ο Στίβεν, διάσημος πλέον ως «Pommel Horse Guy», είναι μακράν ο αγαπημένος «nerd» του διαδικτύου, αφού ενόσω περίμενε να διαγωνιστεί, ανέβασε στο Instagram ότι έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των social media μια φωτογραφία του, στην οποία η κάμερα τον έπιασε να έχει γείρει προς τα πίσω και να έχει κλειστά μάτια. Λίγη ώρα πριν από τους αγώνες, ο Στίβεν Νεντορόσικ θέλησε να συγκεντρωθεί, να ηρεμήσει και να κάνει τις ασκήσεις αναπνοής. Ωστόσο, η κάμερα τον «τσάκωσε» σε αυτό το απολαυστικό στιγμιότυπο, κάνοντάς τον meme.

«Κάνω τις ασκήσεις αναπνοής μου. Πάντα προσπαθούμε να κρατάμε τους καρδιακούς μας παλμούς χαμηλούς και μέσα σε αυτά τα πέντε λεπτά που κάθομαι εκεί, απλώς οραματίζομαι το πρόγραμμά μου ξανά και ξανά. Αυτό είναι το μόνο που έχω στο μυαλό μου», δήλωσε στο Today.

Μπορεί ο κόσμος μόλις τώρα να έμαθε τον Στίβεν Νεντορόσικ, όμως ο 25χρονος έχει ήδη κερδίσει 4 εθνικά πρωταθλήματα και ένα παγκόσμιο στον πλάγιο ίππο, γι' αυτό και η εθνική ομάδα των ΗΠΑ είχε «ποντάρει» εξ αρχής πάνω του και δικαίως. Εκτός από nerd και τρομερός αθλητής, είναι και σούπερ γλύκας και η αντίδρασή του τη στιγμή που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα είναι από τις αγαπημένες μας στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Και μπράβο του.