UPDATE

Πρωτοπόρος και σύμβολο Ειρήνης: Η συγκινητική ιστορία της 29χρονης μπαλαρίνας, Μικαέλα ΝτεΠρινς που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2024

Πρωτοπόρος και σύμβολο Ειρήνης: Η συγκινητική ιστορία της 29χρονης μπαλαρίνας, Μικαέλα ΝτεΠρινς που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
Instagram
Σε ηλικία οκτώ ετών, της είπαν πως η Αμερική δεν ήταν έτοιμη για μια μαύρη μπαλαρίνα

Η μπαλαρίνα, Μικαέλα ΝτεΠρινς, έφυγε από τη ζωή στα 29 της χρόνια, χωρίς μέχρι αυτή να έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου της.

Η δυσάρεστη αυτή είδηση, όπως ήταν λογικό και επόμενο, βύθισε στη θλίψη τον κόσμο που την ξεχώρισε και την αγάπησε, όχι μόνο για τις επιδόσεις της αλλά και για την ιστορία της που εμπνέει.

Επιγραμματικά να σας πούμε, πριν την διαβάσετε αναλυτικά πως πρόκειται για ένα από τα ορφανά του πολέμου στη Σιέρα Λεόνε, που κατάφερε να προχωρήσει, να γίνει σύμβολο της ειρήνης και να εμφανιστεί σε σκηνές και παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ είχε συνεργαστεί και με την Μπιγιόνσε.

Ο θάνατός της έγινε γνωστός με την παρακάτω ανακοίνωση που ανέβηκε σε ποστ στην προσωπική της σελίδα στο Instagram.

«Με πόνο στην καρδιά μας, μοιραζόμαστε την απώλεια της σταρ μπαλαρίνας, Μικαέλα ΝτεΠρινς, της οποίας η τέχνη άγγιξε αμέτρητες καρδιές και το πνεύμα της οποίας ενέπνευσε πολλούς, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο του μπαλέτου και όχι μόνο.

Η ζωή της καθοριζόταν από χάρη, σκοπό και δύναμη. Η ακλόνητη δέσμευσή της στην τέχνη της, οι ανθρωπιστικές της προσπάθειες και το θάρρος της να ξεπεράσει τις αφάνταστες προκλήσεις θα μας εμπνέουν για πάντα. Στάθηκε ως φάρος ελπίδας για πολλούς, δείχνοντας ότι ανεξάρτητα από τα εμπόδια, η ομορφιά και το μεγαλείο μπορούν να αναδυθούν από τα πιο σκοτεινά μέρη.

Αν και ο χρόνος της μαζί μας ήταν πολύ σύντομος, η λάμψη και η κληρονομιά της θα συνεχίσουν να λάμπουν στις καρδιές όλων όσοι συγκινήθηκαν από την ιστορία της, για τις επόμενες γενιές. Η αγάπη και οι προσευχές πάνε στην επιλεγμένη της οικογένεια, στους φίλους και σε όσους την αγάπησαν».

Το «παιδί του διαβόλου» που κατέκτησε τον κόσμο

Η Μικαέλα ΝτεΠρινς γεννήθηκε στην Kenema της Σιέρα Λεόνε το 1995 και την έστειλαν σε ορφανοτροφείο αμέσως μετά το θάνατο και των δυο γονιών της -σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Εκεί, όπως είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της, θεωρήθηκε «παιδί του διαβόλου» επειδή είχε λεύκη. Και εξαιτίας αυτού υπέστη κακομεταχείριση και υποσιτισμό - της έδιναν τη λιγότερη τροφή και τα λιγότερα ρούχα.

Μετά την είδηση ότι το ορφανοτροφείο θα βομβαρδιζόταν, περπάτησε πολλά χιλιόμετρα ξυπόλυτη, ώσπου κατάφερε να φτάσει σε ένα στρατόπεδο προσφύγων.

Στα 4 της χρόνια υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Αμερικανών και μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ και λίγο μετά η θετή της μητέρα κατάλαβε πόσο της άρεσε το μπαλέτο και την έγραψε σε σχολή χορού.

Τέσσερα χρόνια μετά της ανακοίνωσαν πως η Αμερική δεν ήταν έτοιμη για μια μαύρη μπαλαρίνα, ενώ όταν ήταν 9, μια καθηγήτριά της είπε στη θετή μητέρα της πως δεν άξιζε να επενδύσουν σε μαύρα κορίτσια.

Τελικά φοίτησε στη Σχολή Χορού Rock, μια επιλεκτική σχολή μπαλέτου και στα 17 της συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ «First Position», ενώ λίγο αργότερα έλαβε υποτροφία για τη Σχολή Μπαλέτου Jacqueline Kennedy Onassis.

Μετέπειτα εργάστηκε στο Dance Theatre of Harlem, όπου έγινε η νεότερη κορυφαία χορεύτρια στην ιστορία του θεάτρου.

Συμμετείχε στην ταινία «Lemonade» της Beyonce, ενώ το 2021 εντάχθηκε στο Boston Ballet.

Η ίδια, μπορεί να έχει διάσημη όμως δεν ξέχασε ποτέ το πώς έφτασε ως εκεί και δεν σταμάτησε ποτέ να υπερασπίζεται τα παιδιά που πλήττονται από συγκρούσεις και βία.

Η οικογένειά της, αντί στεφάνων, ζητά δωρεές στο War Child, έναν οργανισμό που υποστήριζε η Μικαέλα.