UPDATE

Εμείς προτείνουμε, εσύ διαλέγεις: 3 ταινίες να δεις στο Ertflix απόψε


JTeam

26 Σεπτεμβρίου 2024

Εμείς προτείνουμε, εσύ διαλέγεις: 3 ταινίες να δεις στο Ertflix απόψε
Imdb
Μία και μία αυτές οι ταινίες στο Ertflix, που πρέπει να δεις έστω και μία φορά

Μία καλή ταινία στο Ertflix και η ηρεμία του σπιτιού μας, είναι τα δύο πράγματα που επιλέγουμε για απόψε, για να κλείσει αυτή η Πέμπτη με τον καλύτερο τρόπο. Αφήνουμε τα μεγαλεπήβολα πλάνα για το Σαββατοκύριακο, όπως καταλαβαίνετε.

Αν βρίσκεσαι κι εσύ στο ίδιο mood με εμάς, τότε έχουμε να σου προτείνουμε τρεις πολύ καλές ταινίες στο Ertflix, που πρέπει οπωσδήποτε να δεις έστω και μία φορά. Ειδικά η πρώτη, είναι μία από τις καλύτερες όλων των εποχών και ναι, μπορείς να τη δεις στην streaming πλατφόρμα.

  • S.O.S: Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα (Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb)

Προστέθηκε στο Ertflix πρόσφατα και προφανώς είναι από αυτές τις ταινίες που όταν σου δίνεται η δυνατότητα να τις δεις, απλά πατάς το play. Η ιστορία ακολουθεί έναν μανιώδη αντικομμουνιστή Στρατηγό και διοικητή μιας αμερικανικής αεροπορικής βάσης, τον Τζακ Ρίπερ, ο οποίος αποφασίζει ότι ο πόλεμος είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση και δεν μπορεί να μένει στα χέρια των πολιτικών.

Έτσι, εκμεταλλευόμενος ένα απόρρητο σχέδιο επίθεσης με πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας, για το οποίο δεν απαιτείται η έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ, στέλνει βομβαρδιστικά Β52 της δικαιοδοσίας του, να βομβαρδίσουν με πυρηνικούς πυραύλους συγκεκριμένους, στρατηγικούς στόχους της Σοβιετικής Ένωσης.

Εντάξει, δεν είναι ρομαντική ταινία (σου έχουμε μία παρακάτω), ανήκει όμως στη λίστα με τις καλύτερες όλων των εποχών. Αξίζει.

  • Κολέτ (Colette)

Το Ertflix έχει την ταινία, αφιερωμένη στην εμβληματική Γαλλίδα συγγραφέα της αβάν γκαρντ, Κολέτ, που έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατά τον 20ο αιώνα. Δεν την χάνεις, προφανώς. Στην ταινία βλέπουμε πώς ο γάμος της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ, την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού, όπου και ανέπτυξε το συγγραφικό της ταλέντο μεταξύ άλλων.

Τα πρώτα της βιβλία εκδόθηκαν με το ψευδώνυμο του άντρα της «Ουίλι» και έγιναν ανάρπαστα.Εύστροφη, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Κολέτ δεν ήταν μόνο μια χαρισματική συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος, αλλά και μια πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

  • Closer (Εξ Επαφής)

Τρίτη ταινία στο Ertflix και εξίσου πολύ ωραία, το Closer. Και είναι ρομαντική αν θέλεις κάτι χαλαρό. Ο Νταν, ένας έξυπνος, όμορφος αλλά άσημος δημοσιογράφος, συναντά τυχαία την ατίθαση Άλις και ο έρωτας τους φαίνεται να είναι κεραυνοβόλος. Όταν όμως γνωρίζεται με μια ψυχρή γοητευτική φωτογράφο, την Άννα, βρίσκεται ξαφνικά διχασμένος ανάμεσα τους.

Ταυτόχρονα, εκείνη πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν και τον Λάρι, έναν γιατρό πραγματιστή αλλά και ειλικρινή. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα τέσσερα αυτά άτομα, αρχίζουν να περιπλέκονται όλο και περισσότερο με τυχαίες συναντήσεις, αγάπη, πάθος, μοναξιά και «εγκλήματα» καρδιάς.