UPDATE

Η Τζίλιαν Άντερσον κυκλοφόρησε βιβλίο με δεκάδες σεξουαλικές φαντασιώσεις αληθινών γυναικών - Εννοείται ότι το διαβάσαμε αμέσως


Δήμητρα Πραντάλου

1 Οκτωβρίου 2024

Η Τζίλιαν Άντερσον κυκλοφόρησε βιβλίο με δεκάδες σεξουαλικές φαντασιώσεις αληθινών γυναικών - Εννοείται ότι το διαβάσαμε αμέσως
SplashNews.com
Το «Θέλω» της Τζίλιαν Άντερσον περιλαμβάνει επιστολές γυναικών με τις πιο κρυφές σεξουαλικές φαντασιώσεις τους

183 φαντασιώσεις γυναικών συμπεριέλαβε η Τζίλιαν Άντερσον, στο βιβλίο της με τίτλο «Θέλω», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell. Για την ακρίβεια, έλαβε χιλιάδες ανώνυμες επιστολές, από γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που μοιράστηκαν τα πιο κρυφά τους θέλω και τις προσωπικές, αφιλτράριστες, αυθόρμητες και ωμές σεξουαλικές φαντασιώσεις τους. Ένας χείμαρρος λέξεων που ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τις 800.000.

Σε αυτές τις επιστολές, τα μόνα που γίνονται γνωστά είναι η ιθαγένεια, το θρήσκευμα, το ετήσιο εισόδημα, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η οικογενειακή κατάσταση και το αν έχουν παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο, η Τζίλιαν Άντερσον θέλησε να δείξει πως δεν έχει καμία σημασία από που προέρχεσαι, ούτε αν είσαι παντρεμένη ή 30 ή 60 ετών. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η γυναικεία ευχαρίστηση παραμένει ίδια για όλες.

Η Τζίλιαν Άντερσον, που την αγαπήσαμε περισσότερο από το X-files, αλλά την έχουμε λατρέψει από διάφορους ρόλους, όπως αυτός στο Sex Education, θέλησε με το βιβλίο «Θέλω» να δείξει πως η ανθρώπινη φαντασία δεν έχει όρια και μπορεί να ταξιδέψει σε αχαρτογράφητα νερά. Μάλιστα, μία εκ των επιστολών είναι και της ίδιας, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε ποια είναι.

Όπως γράφει η Άντερσον στην εισαγωγή του βιβλίου, όλες αυτές οι φαντασιώσεις βρίσκονται μέσα μας και σπάνια εξωτερικεύουμε. «Λάβαμε επιστολές από κορίτσια στην εφηβεία που δεν έχουν βιώσει ακόμα την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία. Από single γυναίκες παγιδευμένες στον ατέρμονο κύκλο των γνωριμιών μέσω ίντερνετ και των περιπετειών της μίας βραδιάς. Εξουθενωμένες γυναίκες με μικρά παιδιά. Γυναίκες παντρεμένες ή σε μακροχρόνιες σχέσεις που νιώθουν απογοητευμένες ζώντας τα ίδια και τα ίδια. Τρανς γυναίκες και άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως non-binary. Γυναίκες εξήντα και εβδομήντα χρονών, που διαπιστώνουν ότι το σεξ μετά την εμμηνόπαυση παραμένη πολύ σημαντικό».

Γιατί όμως να συγκεντρωθούν οι γυναικείες φαντασιώσεις σε ένα βιβλίο;

Πρώτα απ’όλα γιατί οι γυναίκες είναι τοποθετημένες ακόμα σε κουτάκια, περιορίζοντας τις ταυτότητες και τους ρόλους τους, όπως εξηγεί η Άντερσον. «Ήθελα να αμφισβητήσω τις κατηγοριοποιήσεις στις οποίες στριμώχνονται οι γυναίκες». Κατά δεύτερον, γιατί είναι σημαντικό να αντιληφθούμε πως δεν πρέπει να θεωρείται το σεξ και ό,τι συνεπάγεται με αυτό, ταμπού. Γιατί το να επικοινωνείς τη σεξουαλική σου φαντασία, μπορεί να σε κάνει να την εξωτερικεύσεις εκεί που χρειάζεται, χωρίς να νιώθεις ντροπή.

Jenny.Gr

Η Τζίλιαν Άντερσον εμπνεύστηκε το βιβλίο «Θέλω», από ένα άλλο βιβλίο, το επαναστατικό «Secret Garden: Women's Sexual Fantasies» της Νάνσι Φράιντεϊ. Όταν κυκλοφόρησε τότε, είχε κάνει αίσθηση. Η ηθοποιός ήταν μόλις επτά ετών όταν το βιβλίο αυτό βρέθηκε στα βιβλιοπωλεία της Μέσης Αγγλίας.

Το My Secret Garden ήταν η απόδειξη πως η εσωτερική ερωτική ζωή των γυναικών ήταν εξίσου πλούσια και ποικίλη με αυτή των ανδρών. Το βιβλίο της Φράιντεϊ αποκάλυψε ότι, για κάποιες γυναίκες, το σεξ που κάνουν στο μυαλό τους μπορεί να είναι πιο ερεθιστικό από οποιοδήποτε ζευγάρωμα στην πράξη, όσο παθιασμένο κι αν είναι αυτό. «Ελεύθερες από τα βάρη των κοινωνικών συμβάσεων, της αμηχανίας ή ακόμα και του φόβου ότι θα κάνουμε τ@ συντρόφους μας να νιώσουν άβολα, στη φαντασία μας μπορούμε να ενδώσουμε στις πιο ενδόμυχες, στις πιο παραβατικές επιθυμίες μας», εξήγησε η Τζίλιαν Άντερσον.

Το «Θέλω» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell, μεταφρασμένο από την Μαρία Παπανδρέου.