UPDATE

“Stop bullying”: Το viral βίντεο με το αγόρι που κλαίει, είναι ένα μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοήσεις


JTeam

14 Οκτωβρίου 2024

“Stop bullying”: Το viral βίντεο με το αγόρι που κλαίει, είναι ένα μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοήσεις
Shutterstock
Ένα μικρό αγόρι σπαράζει στο κλάμα, επειδή δεν αντέχει το bullying από τους συμμαθητές του

Ένα βίντεο που «σπάει» κάθε άνθρωπο με ενσυναίσθηση και αγάπη προς τον πλησίον έχει γίνει viral στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες. Ένα μικρό αγόρι κλαίει με αναφιλητά, γιατί δέχεται συνεχώς bullying από τους συμμαθητές του, που τον κοροϊδεύουν σχολιάζοντας την εμφάνισή του.

Μία κοινότητα από ανήλικους κατάφερε να τραυματίσει ψυχικά και να πληγώσει βαθιά ένα παιδί απλά και μόνο επειδή είναι διαφορετικό. Γιατί, όπως αποδεικνύεται, η διαφορετικότητα εξακολουθεί να αποτελεί λόγο απόκλισης από το κοινωνικό σύνολο, ενώ βρισκόμαστε στο 2024.

Jenny.Gr
Freepik

«Βοήθησε με, με κοροϊδεύουν για τη μύτη μου, με αποκαλούν άσχημο, λένε ότι δεν έχω φίλους. Έχυσαν γάλα επάνω μου», ακούγεται να λέει το αγοράκι στο βίντεο. Είναι τόσο μικρός, όμως έχει ήδη δει στην άσχημη πλευρά της κοινωνίας και γι’ αυτό ευθύνονται, επίσης, μικρά παιδιά.

Τα δάκρυα τρέχουν ποτάμι, όμως γνωρίζει πως δεν φταίει εκείνος που έχει πέσει θύμα bullying, αλλά εκείνοι που το προκαλούν. Παρά τη θλίψη του, προσπαθεί να μεταφέρει το μήνυμά του και να παρακινήσει όσα παιδιά βρίσκονται σε μια αντίστοιχη θέση να παραμείνουν δυνατά:

«Είναι κι άλλα παιδιά. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Δεν πρέπει να κρίνονται, όμως, γι’ αυτό, γιατί δεν είναι λάθος τους. Αν σε κοροϊδεύουν, μην το αφήσεις να σε επηρεάσει. Μείνε δυνατός. Είναι δύσκολο. Πιστεύω ότι μια ημέρα, όλα θα πάνε καλύτερα».

Το βίντεο προκαλεί ένα κόμπο στο στομάχι, καθώς αυτό το παιδί, όπως κι όλα τα παιδιά, πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με αγάπη και χαρά και να μαθαίνουν τον σεβασμό και τις ηθικές αξίες από το σπίτι. Οι γονείς οφείλουν να είναι παρόντες και να δείχνουν στα παιδιά τους το μονοπάτι της ενσυναίσθησης και της συμπερίληψης, όχι του μίσους και του ανταγωνισμού.

Συμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει μέσα στα χρόνια, τις περισσότερες φορές πίσω από κάθε παιδί με προβληματική συμπεριφορά προς κάποιον άλλον, κρύβεται ένας γονιός που δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του και δεν του δίδαξε το πιο απλό πράγμα: Να αγαπάει ανιδιοτελώς και σέβεται τον διπλανό του ανεξάρτητα από το αν είναι ίδιος ή διαφορετικός από εκείνον.

Αν αυτό συνέβαινε, τα περιστατικά bullying θα ήταν περιορισμένα και το παιδί με τα θλιμμένα μάτια στο παραπάνω βίντεο θα ήταν ευτυχισμένο, θα χαιρόταν να πηγαίνει στο σχολείο του, θα είχε φίλους και θα περνούσε μια ανέμελη παιδική ηλικία.