UPDATE

Αν θέλεις να μπεις σε φθινοπωρινό mood, τότε αυτές οι ταινίες θα το κάνουν εγγυημένα


Δήμητρα Πραντάλου

14 Οκτωβρίου 2024

Αν θέλεις να μπεις σε φθινοπωρινό mood, τότε αυτές οι ταινίες θα το κάνουν εγγυημένα
Imdb
Φέρνουμε το φθινόπωρο, αφού δεν το φέρνει ο καιρός

Οι ταινίες που έχουν αέρα φθινοπώρου και χειμώνα, μάς βάζουν πάντα σε μια διαδικασία να θέλουμε να κουκουλωθούμε στον καναπέ, να φτιάξουμε κάποιο ζεστό ρόφημα και να ξεχάσουμε για δύο ώρες περίπου, τη ζωή και τις υποχρεώσεις.

Και λίγο το TikTok που μας πετάει παλιά χριστουγεννιάτικα βίντεο από τη Νέα Υόρκη (μην ρωτάτε, δεν ξέρουμε), λίγο το Pinterest που μας προτείνει φθινοπωρινά outfit, λίγο που έχουμε κουραστεί με τη ζέστη τόσων μηνών, θέλουμε επιτέλους να νιώσουμε αυτό το coziness του φθινοπώρου. Και ο μοναδικός τρόπος για να συμβεί αυτό, είναι βλέποντας ταινία.

Αν είσαι κι εσύ σε μια παρόμοια φάση, τότε οι ακόλουθες ταινίες θα σου αρέσουν και θα τις απολαύσεις σίγουρα. Από ένα γλυκόπικρο love story στη Νέα Υόρκη, μέχρι τη φθινοπωρινή Αγγλία τον 17ο αιώνα, οι παρακάτω θα σε βάλουν σε φθινοπωρινό mood.

Good Will Hunting

Κυκλοφόρησε το 2007 και μπορούμε να πούμε με κάθε ειλικρίνεια, πως είναι μία από τις καλύτερες ταινίες που έχουμε δει στη ζωή μας. Στο Good Will Hunting, ο Ματ Ντέιμον υποδύεται τον Γουίλ Χάντινγκ, έναν θυρωρό από την Βοστώνη, που εργάζεται στο ΜΙΤ. Ο ίδιος είναι μια διάνοια, κάτι που αντιλαμβάνεται ένας καθηγητής, βλέποντας τον να λύνει ένα αρκετά δύσκολο μαθηματικό θεώρημα. Και η ζωή του παίρνει άλλη τροπή, μιας και ο Χάντινγκ όσο και ιδιοφυΐα να είναι, δεν παύει να έχει προβλήματα με τον νόμο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αείμνηστος Ρόμπιν Γουίλιαμς μάς χάρισε μία από τις πιο ωραίες ερμηνείες του.

Jenny.Gr
Imdb

Little Women

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ, η ταινία μας προσφέρει υπέροχες σκηνές στην φθινοπωρινή Αγγλία. Η υπόθεση της καταπιάνεται με τις αδερφές Μαρτς, που μεγαλώνουν στο Κόνκορντ της Μασαχουσέτης, μετά τον εμφύλιο πόλεμο, που τους στέρησε την παρουσία του πατέρα τους. Εκείνες και η μητέρα τους προσπαθούν να ξεπεράσουν την φτώχεια και τους κοινωνικούς περιορισμούς, που επιβάλλονται στις γυναίκες. Κάθε αδερφή έχει τη δική της προσωπικότητα, τους δικούς της στόχους, αλλά και οι τέσσερις μαζί είναι δεμένες για την αγάπη που έχει η μία στην άλλη. Από τις πιο υπέροχες ταινίες για την φιλία, την αγάπη, την εφηβεία και την ενηλικίωση.

Mona Lisa Smile

Βρισκόμαστε στο 1953 και η Κάθριν Γουάτσον, που υποδύεται η Τζούλια Ρόμπερτς, προσλαμβάνεται στο Wellesley College, που είναι αποκλειστικά για γυναίκες, ως καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης. Εκείνη όμως είναι αρκετά φιλελεύθερη, γεγονός που την φέρνει σε σύγκρουση με τον συντηρητισμό του κολλεγίου και τους αυστηρούς κανόνες του, αλλά και με τη νοοτροπία των μαθητριών της. Όλες θέλουν να παντρευτούν, αδιαφορώντας για πανεπιστημιακή ή άλλη καριέρα. Η Γουάτσον όμως δεν το βάζει κάτω και βλέπει τις δυνατότητες των μαθητριών της, προς απογοήτευση των ανωτέρων της. Από τις ταινίες που πάνε κόντρα στα στερεότυπα και στη θέση της γυναίκας.

When Harry Met Sally

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, είναι από τις ταινίες που έχουν αγαπηθεί. Οι περισσότερες από εμάς την έχουμε δει περισσότερες από πέντε φορές. Η ιστορία της Σάλι και του Χάρι αρχίζει το 1977. Έχουν τελειώσει το κολέγιο στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και γνωρίζονται όταν και οι δύο πρέπει να μοιραστούν ένα αυτοκίνητο για να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη. Εκεί αναλύουν τις θεωρίες τους σχετικά με το αν υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι δρόμοι τους χωρίζουν και συναντιούνται ξανά, πέντε χρόνια αργότερα. Και σε αυτή τη φάση της ζωής τους, θα μάθουν τελικά αν μπορεί να υπάρξει φιλία ή όχι.

Jenny.Gr
Imdb

You’ve Got Mail

Φυσικά και δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από τη λίστα με τις ταινίες για να μπούμε σε φθινοπωρινό mood, το You’ve Got Mail. Εδώ βλέπουμε την Κάθλιν Κέλι, την ιδιοκτήτρια ενός μικρού βιβλιοπωλείου στο Μανχάταν, η οποία ερωτεύεται έναν άνδρα που μιλάει μαζί του μέσω διαδικτύου. Δεν της είναι εντελώς άγνωστος όμως, αλλά δεν το ξέρει μέχρι να το μάθει. Ο άνδρας αυτός είναι ιδιοκτήτης του ανταγωνιστικού πολυκαταστήματος βιβλίων, που άνοιξε ακριβώς απέναντι της. Ένα πολύ όμορφο ρομάντζο στο χριστουγεννάτικο Μανχάταν.

Autumn in New York

Από τις πιο γλυκόπικρες και συγκινητικές ταινίες, με φόντο την φθινοπωρινή Νέα Υόρκη. Μια ιστορία αγάπης που γεννιέται όταν τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν και τα πρώτα κρύα έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Ένας 50χρονος γυναικοκατακτητής, που τον υποδύεται ο Ρίτσαρντ Γκιρ, και μία 21χρονη κοπέλα, στον ρόλο της οποίας βρίσκεται Γουινόνα Ράιντερ, ερωτεύονται απρόσμενα, ταράζοντας τα νερά του άνδρα που ήθελε μόνο να φλερτάρει. Όμως, η κοπέλα πάσχει από μία ανίατη ασθένεια και ο χρόνος της είναι περιορισμένος.

Jenny.Gr
Imdb