UPDATE

Η Πράγα απαγορεύει την είσοδο γκρουπ τουριστών στις παμπ - Θέλει πιο καλλιεργημένους και πλούσιους επισκέπτες


JTeam

15 Οκτωβρίου 2024

Η Πράγα απαγορεύει την είσοδο γκρουπ τουριστών στις παμπ - Θέλει πιο καλλιεργημένους και πλούσιους επισκέπτες
Unsplash
Στην Πράγα η κυβέρνηση λαμβάνει δραστικά μέτρα, προκειμένου να περιορίσει τον τουρισμό που φτάνει στην πόλη με σκοπό να καταναλώσει άφθονη μπύρα

Η Πράγα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης, καθώς φημίζεται για την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την τέχνη της. Τα επιβλητικά κτήρια που δεσπόζουν στο κέντρο, οι πύργοι, οι γέφυρες πάνω από τον ποταμό Μολδάβα, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών από την πρώτη στιγμή.

Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην μπύρα, που αποτελεί κομμάτι της τσέχικης κουλτούρας. Χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο επισκέπτονται την Πράγα κάθε χρόνο, προκειμένου να απολαύσουν μια παγωμένη ποιοτική μπύρα (ή και δύο και τρεις…) από τις τοπικές ζυθοποιίες. Τώρα, η κυβέρνηση έρχεται να βάλει ένα φρένο σε αυτή τη συνήθεια, στοχεύοντας να περιορίσει το φαινόμενο.

Jenny.Gr
Unsplash

Η Πράγα αποθαρρύνει τον τουρίστα - λάτρη της μπύρας να την επισκεφτεί

Ειδικότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι ανακοίνωσαν πως απαγορεύονται οι βραδινές επισκέψεις γκρουπ που διοργανώνονται από ταξιδιωτικά γραφεία, καθώς σκοπός τους είναι προσελκύσουν πιο καλλιεργημένους και πιο πλούσιους τουρίστες, που δεν πηγαίνουν στην Πράγα μόνο και μόνο για να γευτούν όλες τις ποικιλίες μπύρας που υπάρχουν, αλλά και για να θαυμάσουν τον πολιτισμό της.

Και μπορεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του τουρισμού να βασίζεται στη μπύρα, όμως αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την απόφασή τους. Όπως γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος, τα γκρουπ δεν θα μπορούν πλέον να επισκεφτούν τις παμπ από τις 10 το βράδυ ως τις 6 το πρωί. «Η Πράγα αναζητά έναν πιο καλλιεργημένο και πλούσιο τουρίστα, όχι κάποιον που έρχεται για λίγο και αυτό μόνο για να μεθύσει», είπε στην ανακοίνωσή του.

Να σημειωθεί, πως το 2023 καταναλώθηκαν 128 λίτρα μπύρας στην Τσεχία. Μπορεί μετά την πανδημία του κορονοϊού να παρατηρήθηκε πτώση, ωστόσο ο αριθμός παραμένει μεγάλος και εξακολουθεί να είναι ένα βασικό έσοδο για τους Τσέχους. Σε ορισμένα μέρη, η μπύρα είναι πιο φθηνή από το νερό, αφού η τιμή της δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ.

Jenny.Gr
Unsplash

Η απόφαση του δημάρχου βρίσκει σύμφωνους τους μαγαζάτορες και τους ξενοδόχους, οι οποίοι επισημαίνουν πως αυτή η αλλαγή δεν θα μειώσει τα έσοδά τους, αλλά θα αναβαθμίσει την ποιότητα του τουρισμού τους. Η μαζική έξοδος των γκρουπ για αναζήτηση μπύρας δημιουργούσε πρόβλημα τόσο στους ντόπιους όσο και σε άλλους επισκέπτες, δυσκολεύοντας τη διαμονή και την ξενάγησή τους στην πόλη.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι οι παμπ θα λειτουργούν κανονικά και όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να τις επισκεφτεί, αρκεί να μην ανήκει σε γκρουπ τουριστών.