UPDATE

Τριήμερο στην Ευρώπη: 3 προορισμοί για budget-friendly ταξίδι το φθινόπωρο


JTeam

13 Σεπτεμβρίου 2024

Τριήμερο στην Ευρώπη: 3 προορισμοί για budget-friendly ταξίδι το φθινόπωρο
Unsplash/Rodrigo Ardilha
Αυτοί οι φθηνοί προορισμοί στην Ευρώπη θα δώσουν άλλη νότα στο φθινόπωρό σου

Το φθινόπωρο είναι η πιο όμορφη εποχή για ταξίδια, πολλά ταξίδια. Είτε ένα σύντομο, αλλά περιπετειώδες Σαββατοκύριακο, είτε μια εβδομάδα χαλάρωσης, τα ταξίδια προσφέρουν πάντα μια ολοκληρωμένη, βαθιά ηρεμία και συναρπαστικές ανακαλύψεις. Βεβαία, επειδή το budget είναι πάντα ο πιο σημαντικός παράγοντας, σε αυτό το άρθρο δεν θα μιλήσουμε για το Λονδίνο ή το Παρίσι, αλλά για μερικές από τις πιο οικονομικές πόλεις στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στη διαμονή και στο φαγητό.

Τα τελευταία δεδομένα και οι πληροφορίες για τα πιο οικονομικά city breaks στην Ευρώπη για το 2024, περιλαμβάνουν πόλεις μαγικές, ιδιαίτερες και γοητευτικές. Κι αν και οι επιλογές είναι πολλές, εμείς ξεχωρίζουμε 3 σημεία στην Ευρώπη, για το απόλυτο φθινοπωρινό city break σου. Ένα τριήμερο αρκεί για τα να γνωρίσεις και να τα αγαπήσεις.

Mόσταρ

Jenny.Gr
Unsplash/Ervin Lukacs

Το Μόσταρ είναι μια μικρή πόλη στο νότιο τμήμα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, βγαλμένη από παραμύθι. Η χώρα φιλοξενεί έναν από τους λίγους εναπομείναντες αυτόχθονες μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Ευρώπης και απέχει, αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά, από τις γειτονικές χώρες της. Το πιο γνωστό σημείο της είναι η γέφυρα Στάρι Μοστ, η οποία από το 2005 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Όπως καταλαβαίνεις, αξίζει να κάνεις μια μικρή εξερεύνηση εκεί. Τα σημαντικότερα σημεία του Μόσταρ μπορούν να περπατηθούν σε μία ημέρα.

Κρακοβία

Jenny.Gr
Unsplash/Ervin Lukacs

Η δεύτερη πιο γνωστή πόλη της Πολωνίας, η Κρακοβία, εκτός από ότι είναι ιδανικός low-budget προορισμός, είναι και ιδιαίτερα φιλόξενο μέρος, με πλούσιο πολιτισμό. Το φθινόπωρο, οι γωνιές της πόλης ζωντανεύουν, οι επισκέπτες περπατούν στα πλακόστρωτα στενά της, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της. Πριν από τα Χριστούγεννα, οι πλατείες της στεγάζουν γοητευτικές αγορές, όπου μπορείς να βρεις μεταξύ άλλων και εορταστικά στολίδια. Η κεντρική πλατεία Rynek Główny, το Κάστρο Wawel αλλά και πολλά μουσεία, όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, θα σε εντυπωσιάσουν.

Bουδαπέστη

Jenny.Gr
Unsplash/Ervin Lukacs

Ξέχνα τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι, το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για ένα σύντομο ταξίδι στη Βουδαπέστη. Αν και η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, κρύβει πολλές τουριστικές παγίδες, εάν κάνεις τη σωστή έρευνα, θα βρεις κρυμμένα σημεία που είναι εκπληκτικά προσιτά. Η πόλη έχει μια απίστευτη αρχιτεκτονική κληρονομιά, κάτι που καταλάβεις περπατώντας δύο πλευρές της πόλης (στη Βούδα και στην Πέστη). Μπαρόκ αρχιτεκτονική, νεοκλασικά στοιχεία που δένουν αρμονικά με μοντέρνες πινελιές, spa και πολλά όμορφα μέρη για φαγητό,