UPDATE

Η Inglesina εξαγοράζει το εμβληματικό Αγγλικό brand Maclaren


JTeam

22 Οκτωβρίου 2024

Η Inglesina εξαγοράζει το εμβληματικό Αγγλικό brand Maclaren
Η Inglesina, το φημισμένο ιταλικό brand με πάνω από 60 χρόνια ιστορίας στον τομέα της παιδικής φροντίδας και πρέσβειρα της ιταλικής δεξιοτεχνίας, ανακοινώνει με υπερηφάνεια την εξαγορά του εμβληματικού αγγλικού brand καροτσιών Maclaren, το οποίο ανήκει στην Armon Limited

Αυτή η στρατηγική κίνηση σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στο παγκόσμιο τοπίο της παιδικής φροντίδας, ενώνοντας
δύο από τις αγαπημένες μάρκες γονέων στον κόσμο.

Η Inglesina ιδρύθηκε στη Vicenza της Ιταλίας το 1963 από τον Liviano Tomasi και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για
τα υψηλής ποιότητας οικογενειακά προϊόντα της, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον ξεχωριστό σχεδιασμό τους και την άψογη λειτουργικότητά τους.

Jenny.Gr

Το brand έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων σε όλο τον κόσμο, χάρη στην αφοσίωση του στην άνεση και στην
ευεξία των παιδιών όσο αυτά ανακαλύπτουν τον κόσμο. Όλα τα προϊόντα της Inglesina σχεδιάζονται προσεκτικά με γνώμονα τα παιδιά και τους γονείς, προσφέροντας αξιόπιστες και ανθεκτικές λύσεις για την καθημερινή ζωή.

Από την άλλη πλευρά, η Maclaren έχει κερδίσει μια τιμητική θέση στον τομέα των ελαφριών καροτσιών, με την εφεύρεση του πρώτου πτυσσόμενου καροτσιού το 1965 από τον ιδρυτή της, Owen Maclaren. Με την πάροδο του χρόνου το brand έγινε συνώνυμο με την ελαφρότητα, την ευελιξία και το αδιαμφισβήτητο στυλ.

Jenny.Gr

«Αυτή η εξαγορά αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία και μια στιγμή μεγάλου ενθουσιασμού», δηλώνουν οι Ivan και Luca Tomasi, Πρόεδρος και CEO της Inglesina. «Η Maclaren είναι ένα brand με απίστευτη κληρονομιά και φήμη. Έχει χρησιμοποιηθεί από διάσημες προσωπικότητες, τη Βασιλική Οικογένεια και έχει εμφανιστεί σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές σε όλο τον κόσμο.

Το πρώτο της μοντέλο, το εμβληματικό B01, εκτίθεται στο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης MoMA της Νέας Υόρκης και αναφέρεται σε αμέτρητα βιβλία και δημοσιεύσεις. Εξάλλου, είναι το προϊόν που κυριολεκτικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι οικογένειες ταξιδεύουν με τα παιδιά τους.»

Jenny.Gr

«Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας και τη δύναμη του brand μας παγκοσμίως, στοχεύουμε να ενισχύσουμε την κληρονομιά και το κύρος της Maclaren, φέρνοντας φρεσκάδα και καινοτομία στη γκάμα των ελαφριών καροτσιών, ώστε να ανταποκριθούμε στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας. Αυτό θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στον κόσμο της παιδικής φροντίδας, χάρη σε μια γκάμα προϊόντων που συμπληρώνει άψογα τα δικά μας, ειδικά με το γνώμονα μιας διεθνής επέκτασης».

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Στην ενέργεια αυτή η Inglesina υποστηρίχθηκε σε νομικό επίπεδο από την Bird & Bird στο Μιλάνο και από την EY ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος.