UPDATE

Woman of the hour: Η ιστορία της γυναίκας που παραλίγο να βγει ραντεβού με έναν serial killer - Οι αρχές τον αναζητούσαν κι εκείνος πήγε σε εκπομπή για «Ραντεβού στα τυφλά»


JTeam

23 Οκτωβρίου 2024

Woman of the hour: Η ιστορία της γυναίκας που παραλίγο να βγει ραντεβού με έναν serial killer - Οι αρχές τον αναζητούσαν κι εκείνος πήγε σε εκπομπή για «Ραντεβού στα τυφλά»
Imdb
Η ταινία «Woman of the hour» κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στο Netflix

Το 1978 το τηλεπαιχνίδι «The Dating Game» σημείωνε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ. Άνθρωποι όλων των ηλικιών δήλωναν συμμετοχή για ένα ραντεβού στα τυφλά και για λίγα λεπτά εμφάνισης στην τηλεόραση. Αυτό που κανείς δεν περίμενε όμως, ήταν πως ένας δολοφόνος θα εμφανιζόταν χωρίς ίχνος ντροπής και φόβου σε αυτή την εκπομπή, τη στιγμή που οι Αρχές τον αναζητούσαν για βιασμούς και δολοφονίες.

Μετά τη συμμετοχή του στην εκπομπή και αφού έγιναν γνωστές οι εγκληματικές πράξεις του, ο Ρόντνεϊ Αλκάλα έμεινε στη συνείδηση του κόσμου ως ο «Dating Game Killer». Τη συμμετοχή του στο παιχνίδι, αλλά και το παραλίγο ραντεβού με την παίκτρια, Σέριλ Μπράντσοου, την μετέφερε στην κινηματογραφική οθόνη η Άννα Κέντρικ, στην πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα. Το «Woman of the hour» προστέθηκε πρόσφατα στο αμερικανικό Netflix, ενώ υποψιαζόμαστε πως θα κυκλοφορήσει σύντομα και στο ελληνικό.

Σχετικά με το «Woman of the hour», η ιστορία καταπιάνεται κατά βάση με την Σέριλ και όχι τόσο με τον Αλκάλα. Η Σέριλ είναι μια ηθοποιός γεμάτη φιλοδοξίες, που βρέθηκε στην εκπομπή για να αναζητήσει έναν πιθανό σύντροφο. Επί της ουσίας, έπρεπε να κάνει τρεις ερωτήσεις σε τρεις άντρες που δεν είχε δει, και ανάλογα με τις απαντήσεις να κατέληγε σε έναν. Για κακή της τύχη, επέλεξε τον Αλκάλα, έναν φαινομενικά -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- ωραίο τύπο. Τόσο ωραίο που οι παραγωγοί της εκπομπής δεν έψαξαν τίποτα για το παρελθόν του.

Jenny.Gr
Imdb

Η Σέριλ θα έπρεπε να βγει με έναν serial killer. Για καλή της τύχη, η διαίσθηση και η ανησυχία της γι’αυτόν τον άνδρα, τής έσωσαν τη ζωή. Η Κέντρικ, να πούμε πως είναι πραγματικά καλή στον ρόλο της, όπως και ο Ντάνιελ Ζοβάτο στον ρόλο του Αλκάλα, οπότε αξίζει και με το παραπάνω να δείτε την ταινία.

Το «Woman of the hour» ήρθε επτά χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας «The dating game killer» του Πίτερ Μέντακ, το οποίο παρουσιάζει στιγμές από εκείνη την εκπομπή. Βλέπουμε το Αλκάλα οπλισμένο με αυτοπεποίθηση και γοητεία, να κερδίζει, εκτός από την Σέριλ, και τους θεατές με τις απαντήσεις του.

Αργότερα, όταν η Σέριλ αφηγήθηκε την εμπειρία της στον Άλαν Γουόρεν, συγγραφέα του «The Killing Game: The True Story of Rodney Alcala», είπε πως «της άρεσαν οι απαντήσεις του, καθώς άφηναν υπονοούμενα. Της άρεσε αυτή η παιχνιδιάρικη διάθεση, όμως όταν στάθηκαν ο ένας απέναντι από τον άλλον στα παρασκήνια, έπαθε ρίγη και σκέφτηκε πως υπάρχει κάτι κακό σε αυτόν».

Η αληθινή ιστορία του Ρόντνεϊ Αλκάλα

Γεννήθηκε το 1943 στο Τέξας και στην ηλικία των 12, μετακόμισε με την οικογένειά του στο Μεξικό. Τρία χρόνια αργότερα ο πατέρας του τούς εγκατέλειψε και έτσι το 1954 επέστρεψε με τη μητέρα του ξανά στις ΗΠΑ. Στα 17 του κατετάγη στον στρατό όμως τρία χρόνια αργότερα, του έδωσαν απαλλαγή εξαιτίας σοβαρής ψυχολογικής διαταραχής. Μην ξέροντας τι να κάνει και έχοντας αρκετά χαρίσματα, αποφάσισε να ασχοληθεί με την Τέχνη.

Σπούδασε στο πανεπιστήμιο UCLA στη σχολή Καλών Τεχνών, με την φωτογραφία τελικά να κερδίζει την προτίμησή του. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και τα άγρια ένστικτά του άρχισαν να εμφανίζονται. Το 1968 απήγαγε ένα 8χρονο κορίτσι στο Λος Άντζελες και αφού το βίασε, το άφησε σε κώμα. Η αστυνομία δεν κατάφερε να βρει τότε τα ίχνη του.

Ο Ρόντνεϊ Αλκάλα έφυγε για τη Νέα Υόρκη, άλλαξε όνομα και συνέχισε τη ζωή του. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Εκεί βίασε μία 23χρονη κοπέλα, την οποία στη συνέχεια δολοφόνησε. Έναν χρόνο αργότερα, το 1972, οι αρχές τον συνέλαβαν, ενώ είχε ξεκινήσει να εργάζεται σε μια γυναικεία κατασκήνωση, όταν δύο κορίτσια τον αναγνώρισαν στη φωτογραφία καταζητούμενου που είχαν δει σε αστυνομικό τμήμα. Καταδικάστηκε για κακοποίηση ανηλίκου και απόπειρα δολοφονίας, όμως 17 μήνες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης σημαντικών στοιχείων. Το κορίτσι που είχε βιάσει είχε φύγει από τις ΗΠΑ, οπότε οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.

Από εκείνη την περίοδο και για τα επόμενα δύο χρόνια βίασε και δολοφόνησε πέντε γυναίκες. Εξαιτίας του επαγγέλματος του ως φωτογράφος, είχε καταφέρει να απομονώσει πολλά κορίτσια, με το πρόσχημα της φωτογράφησης. Ένα εκ των θυμάτων του ήταν και η Τζιλ Μπάρκομπ, την οποία βίασε, κακοποίησε, και τελικά έπνιξε με τη ζώνη του παντελονιού της. Το 1979, κι αφού είχε γίνει η εμφάνιση του στο παιχνίδι «The Dating Game», ο Ρόντνεϊ Αλκάλα συνελήφθη ξανά. Τότε γλίτωσε την θανατική ποινή, ωστόσο συνελήφθη ξανά έξι χρόνια αργότερα. Τελικά πέθανε στη φυλακή το 2021.