UPDATE

Θα μπορούσαμε και καλύτερα: Οι σούπες που το Taste Atlas αγάπησε πιο πολύ από τις ελληνικές


JTeam

3 Ιουνίου 2025

Θα μπορούσαμε και καλύτερα: Οι σούπες που το Taste Atlas αγάπησε πιο πολύ από τις ελληνικές
Unsplash
Αυτές είναι οι ελληνικές σούπες που συγκαταλέγονται στις καλύτερες του κόσμου σύμφωνα με το Taste Atlas

Για ακόμη μια φορά ελληνικά πιάτα πρωταγωνιστούν στον διεθνή γαστρονομικό οδηγό «Taste Atlas». Η πιο πρόσφατη λίστα με τις καλύτερες σούπες θαλασσινών στον κόσμο το επιβεβαιώνει τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στις θέσεις 24 και 48, χάρη στην ψαρόσουπα και την κακαβιά αντίστοιχα.

Taste Atlas: Οι ελληνικές σούπες που ξεχώρισαν

Η ελληνική ψαρόσουπα είναι ένα απλό αλλά γευστικό πιάτο, που παρασκευάζεται από ψάρια όπως μπαρμπούνι και λυθρίνι, σε συνδυασμό με λαχανικά όπως καρότα και σέλινο. Μόλις μαγειρευτεί, το ψάρι απομακρύνεται και ο ζωμός βράζει με ρύζι, συχνά αναμειγνύοντας χτυπημένο αυγό με χυμό λεμονιού, καθιστώντας την ψαρόσουπα ένα χορταστικό αλλά ελαφρύ πιάτο, σύμφωνα με το Taste Atlas.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader.gr