UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

Ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο κυνήγι δελφινιών


20 Φεβρουαρίου 2013

Παγκόσμια προγραμματισμένη διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ιαπωνική πρεσβεία.

Μία διαδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/2/13 έξω από την ιαπωνική πρεσβεία, με αφορμή την άρνηση της ιαπωνικής κυβέρνησης να βάλει τέλος στο ανεξέλεγκτο κυνήγι δελφινιών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο, σε παράκτιες περιοχές της Ιαπωνίας.

Πολλά δελφίνια συλλαμβάνονται και θανατώνονται, επιτόπου, κάθε χρόνο για το κρέας τους, ενώ τα πιο εμφανίσιμα πωλούνται σε θαλάσσια πάρκα, αποφέροντας τεράστια κέρδη που συντηρούν την βάρβαρη αυτή πρακτική, την οποία η ιαπωνική κυβέρνηση-με πρόσχημα την παράδοση-αρνείται να σταματήσει. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το κρέας των δελφινιών κρίνεται ακατάλληλο ως τροφή για τον άνθρωπο, αφού εμπεριέχει υψηλό ποσοστό συσσωρευμένου υδραργύρου.

Στόχος των ευαισθητοποιημένων διαδηλωτών είναι η άσκηση πίεσης στην ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία μάλιστα διεκδικεί τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι πρακτικές της δεν συνάδουν με το πνεύμα του Ολυμπισμού, αφού στην Αρχαία Ελλάδα το δελφίνι θεωρούνταν ο βασιλιάς των θαλασσών.

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί έξω από την ιαπωνική πρεσβεία, στην οδό Εθν. Αντιστάσεως 46 στο Χαλάνδρι.