UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

14 Φεβρουαρίου: Έκτος από την καρδιά των ερωτευμένων υπάρχει και μια άλλη καρδιά


12 Φεβρουαρίου 2014

1185574_576617105707746_1206383376_n.jpg

Η καρδιά του παιδιού. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Συγγενών Καρδιοπαθειών στις 14 Φεβρουαρίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καρδιοπαθή παιδιά στην Ελλάδα σήμερα, καλώντας την κοινωνία και την πολιτεία να «δείξουν την αγάπη τους», υποστηρίζοντας το δικαίωμα των καρδιοπαθών παιδιών στη ζωή.

1 στα 100 παιδιά που έρχονται στη ζωή σήμερα γεννιέται με Συγγενή Καρδιόπαθεια, μια γενετική ανωμαλία που απειλεί τη ζωή του βρέφους από τον πρώτο χρόνο και απαιτεί άμεση χειρουργική επέμβαση, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Με τη σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση τα παιδιά αυτά μπορούν να κερδίσουν το δικαίωμα στη ζωή και την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο ως ισότιμα μέλη. Στην Ελλάδα, υπάρχουν σημαντικές αδυναμίες ως προς την υποστήριξη αυτών των παιδιών με αποτέλεσμα τη σημαντική επιβάρυνση των οικογενειών τους, την παρουσίαση δυσκολιών στην ολοκλήρωση του έργου των γιατρών και συχνά την αναζήτηση περίθαλψης στο εξωτερικό.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού» επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα αγάπης, αφυπνίζοντας τους αρμόδιους φορείς και ευρύτερα την κοινωνία ως προς τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και οι οικογένειες τους. Πεποίθηση του Συλλόγου είναι το δικαίωμα των παιδιών αυτών στη ζωή και προς την κατεύθυνση αυτή υλοποιεί παρεμβάσεις, δράσεις υποστήριξης των οικογενειών, καθώς και ενέργειες για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Περισσότερα από 2.000 παιδιά έχουν βρει υποστήριξη μέσω του σωματείου, που καταγράφει 1.500 μέλη, ενώ κατά το περασμένο έτος αυξήθηκαν σημαντικά τα αιτήματα των οικογενειών προς το Σύλλογο για υποστήριξη, ιδιαίτερα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Με αφορμή την 14η Φεβρουαρίου, Δείχνουμε την Αγάπη μας και Στηρίζουμε την «Καρδιά του Παιδιού»,

Καλώντας στο 210 3218488, μέσω της ιστοσελίδας www.kardiapaidiou.gr, ή στο Facebook.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.