UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

Ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις


14 Μαρτίου 2014

Μια αριστουργηματική παράσταση παρακολούθησε το κοινό της Αθήνας στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί ημέρες νωρίτερα για την συναυλία του Σαββάτου 8ης Μαρτίου για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας και όχι μόνο!

Η αυλαία άνοιξε με μια γαλανομάτα λιλιπούτια ξανθιά μπαλαρίνα την μόλις 5 χρόνων Μάρλα να διασχίζει την σκηνή και να παραδίδει στον μαέστρο την μπαγκέτα για την έναρξη της παράστασης.

unnamed

Οι ατμοσφαιρικές χορογραφίες της Κατερίνας Ροδίου, με επαγγελματίες χορευτές σε ρυθμούς Βαλς, και οι 40 «κουκλίστικες παρουσίες» από τις μικρές χορεύτριες καμμία δεν ήταν περισσότερο από 7 ετών - με εντυπωσιακή ερμηνευτική συνεπεία παρά το νεαρό της ηλικίας τους, τα κουστούμια εποχής, και η λαμπερή πρωταγωνίστρια της Λυρικής Σκηνής Βασιλική Καραγιάννη εντυπωσίασαν το κοινό.

Την παράσταση έκλεψε η μέτζο σοπράνο Κατερίνα Ρούσσου, με την θέρμη του ηχοχρώματος και το ερμηνευτικό της πάθος στην διάσημη Άρια της Kάρμεν του Μπιζέ «Χαμπανέρα», ενώ η γνώστη πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, ντυμένη και εκείνη με ρούχα εποχής ακολουθώντας την ατμόσφαιρα ερμήνευσε με τεχνική αρτιότητα και μεγάλη εκφραστική ευαισθησία το απαιτητικό έργο του Chopin Andante Spianato & Grande Polonaise Brilante. Ο μαέστρος επέδειξε εξαιρετικό έλεγχο στο να καθοδηγήσει την πολυμελή ορχήστρα και τους σολίστ σε κάλο συγχρονισμό και ενιαία έκφραση. Θαυμάσαμε την δεξιοτεχνικές του ικανότητες και τη εξαιρετική του κινησιολογία, το μπρίο και την τόλμη του ιδιαιτέρα στους χορευτικούς ρυθμούς.

megaro

Το πρώτο μέρος έκλεισε με την βράβευση από τον Υπουργό Υγείας της κα Ιωάννας Λεβαντή της πρώτης γυναίκας Ελληνίδας που δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς πριν 25 χρόνια στο Νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου.

«…Τους Έλληνες που πηγαίνανε στο κ. Μάγκντι Γιακούμπ, στην πράξη μας χειρουργούσε ο κ. Στέργιος Θεοδωρόπουλος, είπε η κα Λεβαντή» . Όταν άνοιξα τα μάτια μου είπε … για να σε σεβαστεί το μόσχευμα πρέπει να το σεβαστείς και εσύ…». «Με έσωσε ο Θεός και η επιστήμη, έχω δει πολύ κόσμο να χειρουργείται, μετά από μένα, στην Ελλάδα βέβαια τότε ήταν τελείως άγνωστη η μεταμόσχευση καρδιάς, ερχόταν όλοι οι επόμενοι και με εύρισκαν για να τους δώσω κουράγιο. Και εμένα δεν μου έδιναν περισσότερα από 5 χρόνια ζωής, αλλά εγώ χαμογελούσα με πίστη».

unnamed

«Αυτό που έχουμε προσπαθήσει είναι να ζήσει καλά, δεν ξέρουμε πόσο» είπε ο κ. Στέργιος Θεοδωρόπουλος, μόλις βγήκε από το χειρουργείο ο Έλληνας που χειρούργησε την κα Ιωάννα Λεβαντή, ο άνθρωπος που για περισσότερα από 11 χρόνια συμμετείχε στη χειρουργική ομάδα του Μάγκντι Γιακούμπ στο Χέρφιλντ.

Πριν μια εβδομάδα η κα Ιωάννα Λεβαντή γιόρτασε τα 25 γενέθλια της «μεταμοσχευμένης καρδιάς της», και τα αντίστοιχα χρόνια σχεδόν ίδρυσης του Συλλόγου «Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών» που ίδρυσε η ίδια το 1991 με άλλους μεταμοσχευμένους με σκοπό της διάδοση της Δωρεάς Οργάνων στην χώρα μας. Την εκδήλωση αυτή ο Σύλλογος της την αφιέρωσε στους δότες και τους συγγενείς τους καθώς και σε όσους περιμένουν μόσχευμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.