UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

Break the Chain: Ενα διήμερο festival κατά του trafficking


21 Οκτωβρίου 2015

146454-trafficking8.jpg

Η εμπορία ανθρώπων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα στον κόσμο, αποφέροντας περίπου 25,7 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Εκτιμάται ότι 27 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση δουλείας παγκοσμίως. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά που γίνονται αντικείμενα εργασιακής και σεξουαλικής δουλείας παρά τη θέλησή τους. Σήμερα, υπάρχουν 1,39 εκατομμύρια θύματα εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης παγκοσμίως. Πάνω από 25% των θυμάτων σεξουαλικής εμπορίας διακινούνται από τη Νότια και την Ανατολική Ευρώπη. Το 90% των θυμάτων που διακινούνται προς κράτη-µέλη της ΕΕ καταλήγουν στην βιομηχανία του σεξ.

Μόνο 1% - 2% των θυμάτων διασώζονται και µόνο ένας στους 100.000 Ευρωπαίους που ασχολούνται µε τη διακίνηση ανθρώπων καταδικάζεται. Η Ελλάδα είναι χώρα προορισμού, αλλά και διέλευσης για τα θύματα διακινούμενης εμπορίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΜΚΟ, περίπου 20.000 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 1000 κοριτσιών ηλικίας 13-15 ετών, παραμένουν στην ελληνική βιομηχανία του σεξ.

Η καμπάνια Break the Chain διοργανώνεται στις 24 και 25 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ πολλαπλών δράσεων, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα του trafficking.

Καλλιτέχνες, δημιουργικοί πολίτες, οργανώσεις και ιδρύματα της Κοινωνίας των Πολιτών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα πολυσυλλεκτικό διήμερο πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων. Θέατρο, χορός, μουσική, προβολές, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις - όλες οι μορφές τέχνης μιλούν με τη δικιά τους γλώσσα για το θέμα της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.