UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

Μην κλείνεις τα μάτια στην κακοποίηση των ζώων


15 Σεπτεμβρίου 2016

2e6d3c072bed242da7178f0fc8711236οιρχ-1.jpg

«Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα» Γκάντι Μαχάτμα.

Ποια είναι η στάση του ανθρώπου, του πληθυσμού της Ελλάδας απέναντι στην κακοποίηση των ζώων; Καθημερινά σε όλο τον κόσμο, αλλά και δίπλα μας, συμβαίνουν φρικτά περιστατικά βασανισμών, όπως φωτιά σε ζώα, πυροβολισμοί με κυνηγητικά όπλα, δέσιμο και σύρσιμο ζώων πίσω από αυτοκίνητα, φόλα, εγκατάλειψη ζώων σε ταράτσες, αυλές ή μπαλκόνια και η λίστα δυστυχώς είναι ατελείωτη. Το ζητούμενο όμως είναι τι κάνουμε εμείς ως πολίτες; Γιατί η μεγαλύτερη αιτία κακοποίησης είναι η αδιαφορία.

Σκύλος τρέχει πάνω κάτω πανικόβλητος κυνηγώντας τα αυτοκίνητα, ψάχνοντας για τον ανεύθυνο άνθρωπο που τον εγκατέλειψε. Δεν χάνει την ελπίδα του, θα τον βρει. Πανικός και δυστυχία απεικονίζονται στα μάτια του. Τα αυτιά του πεσμένα, η γλώσσα του έξω, η ουρά του ανάμεσα στα σκέλια του κι όμως συνεχίζει να ψάχνει για κάποιον που δεν θα εμφανιστεί ποτέ ξανά. Τελικά εξαντλείτε και κάθεται στη μέση του δρόμου μη ξέροντας τι άλλο να κάνει. Ποτέ πριν δεν είχε χρειαστεί να ψάξει για νερό και για φαγητό, μέχρι εκείνη τη στιγμή- πόσο όμως θα διαρκέσει η στιγμή, πώς θα τα καταφέρει, θα τα καταφέρει; Αυτή είναι μια από τις χιλιάδες μορφές κακοποίησης ζώων, είναι μια εικόνα που όλοι μας έχουμε κάποτε αντικρίσει και έχουμε προσπεράσει.

Μην αδρανείς και μη θεωρείς ότι κάποιος άλλος θα λύσει το πρόβλημα. Η κακοποίηση ζώων είναι μια πράξη η οποία διώκεται. Μην κλείνεις τα μάτια.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, δημιούργησε νέα σποτ για τα αδέσποτα και την κακοποίηση ζώων, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να προτρέψει την εφαρμογή της νομοθεσίας σε ότι αφορά τους Δήμους, τις Εισαγγελίες και στην ύπαιθρο την κατάργηση του γνωστού "παστουρωματος" των παραγωγικών ζώων!

https://youtu.be/NHN-Uyrh3Lw