UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

Το Επιδέρμια υποστηρίζει τους ασθενείς με ψωρίαση με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο


21 Νοεμβρίου 2016

pexels-photo28976.jpeg

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια από μία ομάδα ασθενών που αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους και έχουν τους ίδιους στόχους. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα. Το Επιδέρμια υποστηρίζει τους ασθενείς με ψωρίαση με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο.  Σκοπός του Συλλόγου είναι να εκπροσωπεί τους ασθενείς ενώπιον κάθε αρχής τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Το ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ είναι ιδιαίτερα περήφανο για το ότι έγινε δεκτό στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ενώσεων Ασθενών με Ψωρίαση IFPA (http://www.ifpa-pso.org/), όπου και εκπροσωπεί τη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύλλογο μπορεί κανείς να αντλήσει στην ιστοσελίδα: www.epidermia.gr  Επίσης, το σύλλογο Επιδέρμια μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν στο Facebook ως Epidermia. Μέλη του  συλλόγου μπορούν να γίνουν όλοι όσοι έχουν διαγνωστεί με ψωρίαση ή/και ψωριασική αρθρίτιδα, καθώς και οι δικοί τους άνθρωποι, αρκεί να είναι ενήλικες.

Μέσα από την υλοποίηση διαφόρων δράσεων ενημέρωσης, ο Σύλλογος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την νόσο. Επίσης, στοχεύει στην αποστιγματοποίηση της νόσου. Πρέπει το ευρύ κοινό να ενημερωθεί για τη μη μεταδοτικότητα της ψωρίασης, ούτως ώστε να μην οδηγείται στον αποκλεισμό ο ασθενής.

Οι δράσεις του Συλλόγου είναι πολυάριθμες και σε αυτές περιλαμβάνονται ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις, με εξειδικευμένους ομιλητές, οι οποίες διοργανώνονται σε περιοχές ανά την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην πληροφόρηση και ενημέρωση των ασθενών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, καθώς και οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, για θέματα που σχετίζονται με την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα.

Μέσα από τον διάλογο του Επιδέρμια με τους ασθενείς, σκιαγραφούνται οι ανάγκες των τελευταίων.  Στη συνέχεια, ο Σύλλογος προσπαθεί μέσα από τις δράσεις του, να  υποστηρίξει τους ασθενείς, και να καλύψει, στο μέγιστο δυνατό, τις ανάγκες τους.

Μία τέτοια ανάγκη έρχεται να καλύψει και η καμπάνια «ζήτα από τον δερματολόγο σου καθαρό δέρμα». Στόχος της καμπάνιας αυτής είναι να ενημερώσει τους ασθενείς ότι το καθαρό δέρμα για τον ασθενή με ψωρίαση είναι ένας εφικτός στόχος.

Με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, για την οποία συναποφασίζουν γιατρός και ασθενής και είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικό.

Για τον ασθενή ψωρίαση, ο οποίος καλείται να περάσει όλη του τη ζωή με μια δυσίατη νόσο, το καθαρό δέρμα αποτελεί πάντα ζητούμενο, γιατί συνεπάγεται καλύτερη κλινική εικόνα και υψηλότερη ποιότητα ζωής.

To Επιδέρμια στηρίζει την καμπάνια «ζήτα από τον δερματολόγο σου καθαρό δέρμα», μία πανευρωπαϊκή καμπάνια με ένα πολύ ηχηρό μήνυμα και πολλές δράσεις.  Η καμπάνια φέρει την Αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφορδιοσιολογικής Εταιρείας.  Το Επιδέρμια πιστεύει πως μέσα από αυτή τη καμπάνια, θα συμβάλει ενάντια στην προκατάληψη, τον αποκλεισμό, τις διακρίσεις και το στίγμα, καθώς και στον προσανατολισμό των ασθενών με ψωρίαση προς τη σωστή διάγνωση και την πρόσβαση στη θεραπεία.