UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

Κατάμεστο το Αμφιθέατρο της Ραλλείου Σχολής στο εναρκτήριο σεμινάριο της iDialogue για την ασφάλεια στο διαδίκτυο


14 Φεβρουαρίου 2018

155175.jpg

Περισσότεροι από 400 παρευρισκόμενοι συμμετείχαν στην έναρξη της πανελλαδικής δράσης επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο.

Με κεντρικό ομιλητή τον Μανώλη Σφακιανάκη -Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικό ερευνητή και αναλυτή ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρο του Cyber Security International Institute (CSI)- εκατοντάδες γονείς και παιδιά ενημερώθηκαν για τους «κρυμμένους» κινδύνους του Διαδικτύου.

Η Μαρίσα Βουλγαράκη, Ψυχολόγος, Εγκληματολόγος με MSc-Criminal Investigation και η Βέρα Αθανασίου, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέβαλαν στην ολιστική προσέγγιση του ζητήματος, λόγω της εξειδίκευσής τους.

Η πολύτιμη στήριξη που έδωσε ο Μέγας Πανελλαδικός Χορηγός η εταιρεία MYTILINEOS, ο Πανελλαδικός Χορηγός η WIND ΕΛΛΑΣ, και η Υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα ήταν καθοριστικές για την διοργάνωση της εκδήλωσης η οποία τέθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Η iDialogue, με τον τρόπο αυτό άνοιξε μία μεγάλη συζήτηση για το κρίσιμο θέμα της προστασίας των παιδιών από το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τέθηκαν κρίσιμες ερωτήσεις, τόσο από γονείς και εκπαιδευτικούς, όσο και από πολλά παιδιά που παρακολουθούσαν τις παρουσιάσεις.

Το σεμινάριο χαιρέτισε η Διευθύντρια Ανάπτυξης της iDialogue Δέσποινα Γριβέα. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο όραμα όλων εκείνων, που συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, προκειμένου να εκπαιδευτούν όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες σε θέματα που αφορούν το Διαδίκτυο, τη «νέα μας γλώσσα».

Να σημειωθεί πως η παρακολούθηση του σεμιναρίου από τους συμμετέχοντες είναι εντελώς δωρεάν.

Χορηγοί Επικοινωνίας στο σύνολο της Δράσης είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, και οι ιστοσελίδες jenny.gr και THETOC.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα