UPDATE CITY BLOGGING

Μάθετε πού θα φάτε την πιο νόστιμη gourmet πίτσα!


21 Μαρτίου 2014

MATILDE1.jpg

Από την Δήμητρα Τζαρέλα

3 μέρη που θα τη βρείτε από την Ν.Πεντέλη, το Ν.Ψυχικό μέχρι τα νότια προάστια στη Γλυφάδα!

1. Το πρώτο μέρος ακούει στο όνομα Coupepe!

COUPEPE

Και μόνο το όνομα του σου προκαλεί ενδιαφέρον. Ο λόγος για το café-restaurant που βρίσκεται στην «ήσυχη» πλατεία της Νέας Πεντέλης και έχει καταφέρει να γίνει στέκι πολλών από όλη την Αθήνα περιμένοντας ακόμη και 20’ για να βρεις να κάτσεις. Το παράξενο σε αυτό το μαγαζί είναι πως ενώ δεν βρίσκεται σε κάποιο εμπορικό δρόμο έχει καταφέρει να σε τραβήξει σε μία περιοχή που διαφορετικά δεν θα έβγαινες καθώς είναι καθαρά οικιστική. Κι αυτό το έχει καταφέρει μόνο και μόνο γιατί μπορείς να περάσεις χαλαρές και ξεγνοιαστες ώρες χωρίς «στημένες» καταστάσεις σε ένα πολύ προσεγμένο περιβάλλον με δυνατό όπλο τις gourmet πίτσες με λεπτή ζύμη και τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά. Είναι μικρό, cozy κι ιδιαίτερα γουστόζικο! Προσωπικά λατρεύω να πηγαίνω το βραδάκι τις καθημερινές όπου είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ηρεμήσεις, να κουβεντιάσεις και να τσιμπολογήσεις αλλά και το μεσημέρι της Κυριακής όπου ξεκινάς ή καταλήγεις με καφέ απολαμβάνοντας ενδιάμεσα την διάσημη πίτσα (όχι μόνο αλμυρή αλλά και γλυκιά με σπεσιαλιτέ αυτή με μους μασκαρπόνε με γλυκιά κολοκύθα, σταφίδες και καρύδια) και τις ιδιαίτερες σαλάτες.

1Δοκιμάστε την πίτσα Gourmet Bersaola ή για τους λάτρεις των γλυκών  δοκιμάστε την γλυκιά πίτσα με πραλίνα σοκολάτα, μπισκότο κι αχλάδι!

Το κοινό που θα βρείτε είναι πιστό, φανατικό και νεανικό ενώ οι τιμές του πολύ οικονομικές. Αξίζει λοιπόν να γνωρίσετε την «παρέα» του Coupepe.

Extra info: Πέρα από τον cozy εσωτερικό χώρο, για τις μέρες που δεν κάνει κρύο ή το καλοκαιράκι θα βρείτε τραπεζάκια πάνω στην πλατεία σε μία παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

More info: Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 31, Νέα Πεντέλη, Τηλέφωνο: 210 – 8100040

2. Το δεύτερο μέρος ακούει στο όνομα Matilde!

MATILDE1

Βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και είναι ένα γνήσιο ιταλικό εστιατόριο που προσφέρει αυθεντικά πιάτα ιταλικής κουζίνας από φρέσκα υλικά, πίτσα βέρα ιταλική στον ξυλόφουρνο, cocktails και εκλεκτά ιταλικά κρασιά. Κινείται στο πεδίο «τρατορία» σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο με χαρακτήρα και ζεστές «γωνίες» που αγκαλιάζουν με μοντέρνο τρόπο τα μπαρόκ στοιχεία. Σ’ένα στενάκι πίσω ακριβώς από τον κεντρικό δρόμο του Νεόυ Ψυχικού, θα βρείτε όση «ησυχία» χρειάζεστε με τον απαιτούμενο παλμό συγχρόνως για ένα όμορφο βράδυ με πίτσα και κρασάκι.

1Πίτσα μοτσαρέλλα ή Πίτσα μοτσαρέλλα,prosciutto, prosciutto cotto, salami milano.

2

Πίτσα με πουρέ κολοκύθας, cacio cavallo, πανσέτα, κρέμα βαλσάμικο ή Calzone με γέμιση nutella για μια "γλυκιά απόλαυση".

Το κοινό που θα βρείτε είναι ένα καλό αντιπροσωπευτικό δείγμα της ηλικίας 30 και άνω.

Extra info: Τώρα που θα ανοίξει ο καιρός, αξίζει να καθίσετε στον εξωτερικό χώρο που είναι ιδιαίτερα φιλόξενος και μοντέρνος. Επίσης, μην χάσετε το «HAPPY HOUR» όπου Δευτέρα-Παρασκευή από τις 18.00-20.00 θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις πίτσες και τα cocktails με -50% έκπτωση.

More info: Περικλέους 7, Νέο ψυχικό, Tηλέφωνο: 210 6716803, www.matilde.gr

3. Το τρίτο μέρος ακούει στο όνομα Aperitivo!

APERITIVO

To Aperitivo Pizza-Bar-Restaurant βρίσκεται στη Γλυφάδα κι έχει γίνει το αγαπημένο στέκι αυτών που ξέρουν να εκτιμούν το καλό Ιταλικό φαγητό σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές. Έχει γνήσια ιταλική κουζίνα με παραδοσιακά υλικά και πολύ μεράκι! Φημίζεται για τις εκπληκτικές λεπτές πίτσες από Ιταλό πιτσαδόρο κι την ευχάριστη ατμόσφαιρα με ιταλική μουσική. Το ξύλο κυριαρχεί στο χώρο σε μία μίνιμαλ αισθητική και ένα χαλαρό περιβάλλον. Αξίζει να δοκιμάσετε την ιταλική πίτσα Parigina ή Aperitivo ή τα εκπληκτικά πιτσάκια.

pizzaΔοκιμάστε την πίτσα Parigina ή την πίτσα Aperitivo.

Extra info: Για τις ζεστές μέρες που έρχονται, είναι ωραία να καθίσετε στα τραπεζάκια που υπάρχουν έξω στο δρόμο για ένα χαλαρό κρασάκι που θα συνοδεύσετε με γνήσιες ιταλικές γεύσεις.

More info: Κύπρου 70, Γλυφάδα, Τηλέφωνο: 210 8940377

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.