UPDATE CITY BLOGGING

Είστε λάτρεις του παραδοσιακού ουζερί;


11 Απριλίου 2014

235.jpg

Μάθετε που μπορείτε να βρείτε νόστιμους μεζέδες και παραδοσιακό ούζο.

Τα ουζερί είναι μία συνήθεια των Ελλήνων με ρίζες από το μακρινό παρελθόν. Μπορεί να ξεχάστηκαν για λίγο από τους νέους –λόγω των ξενόφερτων ειδών διασκέδασης- αλλά σταδιακά επανέρχονται στο προσκήνιο με τους απαραίτητους συμβιβασμούς φυσικά για να ταιριάξουν με τα δεδομένα της εποχής. Οι επαρχιακές πόλεις τα διατηρούσα τόσα χρόνια, αφού οι άνθρωποι εκεί ακολουθούν έναν πιο παραδοσιακό τρόπο ζωής. Πλέον, όμως ξεφυτρώνουν συνεχώς στην Αθήνα ουζερί με χαρακτήρα που γεμίζουν ασφυκτικά. Το μότο “καλή παρέα και ουζάκι” είναι πια κυριολεκτικό. Εμείς σας προτείνουμε 3 ουζερί που έχουν γίνει στέκια, εσείς μένει να βρείτε την καλή παρέα και να τα ανακαλύψετε.

Ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας, σε έναν κεντρικό δρόμο της Πλάκας, στην οδό Τριπόδων, στον αριθμό 14, θα συναντήσετε το ουζερί "Σχολαρχείο".

2

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό στέκι, στο οποίο θα απολαύσετε παραδοσιακούς μεζέδες. Μόλις καθίσετε ο σερβιτόρος θα έρθει στο τραπέζι σας με έναν μεγάλο δίσκο γεμάτο φαγητά. Η ποικιλία θα είναι μεγάλη από ψαρικά και κρεατικά και εσείς δεν θα ξέρετε τι να επιλέξετε για να συνοδέψετε το ούζο ή το τσίπουρό σας. Εκτός από ούζο μπορείτε να επιλέξετε κρασί ή τσίπουρο, χύμα ή συσκευασμένο. Όλα με Ελληνική υπογραφή φυσικά. Εκτός από καλό φαγητό και το παραδοσιακό περιβάλλον, θα έχετε την ευκαιρία να συνδυάσετε το ούζο σας με μία βόλτα στον Παρθενώνα ή σε κάποιον από τους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται εκεί γύρω.

Πηγαίνοντας προς τα Κάτω Πετράλωνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Ηούς και Αθηναδώρου 18, συναντά κανείς "Το Πετραλώνι".

2

Πρόκειται για ένα ακόμη παραδοσιακό ουζερί σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλονν. Σερβίρονται μόνο χειροποίητα ορεκτικά από φρέσκα υλικά και ποτά από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Εκτός από τους παραδοσιακούς μεζέδες λουκάνικο, μπεκρή μεζέ, τηγανιά δοκιμάστε τα χειροποίητα καισαροπιτάκια που περιέχουν παστουρμά και το σουφλέ μελιτζάνας σε πήλινο.

πετραλωνι1

Τέλος, πηγαίνοντας πιο Νότια, σε έναν πεζόδρομο του Πειραιά και συγκεκριμένα στην οδό Αριστοτέλους 1-3, στεγάζεται η "Σμυρνέικη Οικογένεια".

1

Ό,τι έχει σχέση με παραδοσιακό σερβίρεται στο συγκεκριμένο μαγαζί. Από τον καφέ με το υποβρύχιο, μέχρι τον παραδοσιακό ουζάκι με τον νηστίσιμο μεζέ (τώρα που διανύουμε νηστεία). Σε ένα από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Πειραιά θα απολαύσετε μικρούς, νόστιμους, χειροποίητους μεζέδες που θα συνοδέψουν το ουζάκι σας. Η περατζάδα του πεζόδρομου θα σας ηρεμήσει και θα σας ταξιδέψει.

σμιρνεικη (1) Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.