UPDATE CITY BLOGGING

Βήμα-βήμα το πασχαλινό τσουρέκι!


16 Απριλίου 2014

Από την παραγωγή...στην κατανάλωση!

Από την Μαρία Τσατσαρή.

Επισκεφτήκαμε τον φούρνο, ζαχαροπλαστείο ΘΩΜΑΣ στην περιοχή της Ηλιούπολης για να δούμε τη διαδικασία δημιουργίας του τσουρεκιού. Ίσως το τσουρέκι να είναι ένα από τα δυσκολότερα γλυκά, αν όχι το δυσκολότερο. Υπάρχει μία ιεροτελεστία στη δημιουργία του και φυσικά, υπάρχουν επαγγελματίες που παραμένουν πιστοί στα βασικά, ανατολίτικα υλικά του, όπως μαχλέπι και μαστίχα. Οι ζαχαροπλάστες εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά και μας άφησαν να δούμε όλη τη διαδικασία παραγωγής, από νωρίς το πρωί μέχρι την ώρα που ξεφούρνισαν και οι μυρωδιές μας ταξίδεψαν στον Βόσπορο...

1Όλα ξεκινούν με το μείγμα στο μίξερ.

πλάσηΗ διαδικασία της πλάσης μέχρι να καταλήξουμε στο σχέδιο-πλεξούδα.

6Το αμυγδαλάκι από πάνω δίνει τη νοστιμιά του.

7Μετά από ακριβώς 53 λεπτά ψησίματος το Πολίτικο τσουρέκι είναι έτοιμο!

Έπειτα, η κυρία Τζένη, η ιδρύτρια του ζαχαροπλαστείου βάζει τη φαντασία της να δουλέψει, δημιουργώντας γιορτινούς, πασχαλιάτικους στολισμούς πάνω στα νοστιμότατα τσουρέκια.

ready!Κόκκινα αβγά, ζαχαρωτά, μαργαρίτες και πάπιες κοσμούν τα πασχαλινά τσουρέκια του ζαχαροπλαστείου ΘΩΜΑΣ. Ένα ιδανικό δώρο για φέτος το Πάσχα!

Extra Info: Αν αγαπάτε τις παραδοσιακές γεύσεις, τότε μία επίσκεψη στο φούρνο-ζαχαροπλαστείο ΘΩΜΑΣ (Μαρίνου Αντύπα 56, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη. Τηλ: 210-9734458) θα σας ενθουσιάσει! Μη διστάσετε να δοκιμάσετε σοκολατένιες γεύσεις, όπως εκλέρ, σοκολατόπιτα αλλά και εξαιρετική μηλόπιτα με φρέσκο ή μαγειρεμένο μήλο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.