UPDATE CITY BLOGGING

3 cool meat markets στην Αττική!


14 Μαΐου 2014

Που θα δείτε με άλλο μάτι.

Τα παραδοσιακά κρεοπωλεία σταδιακά έχουν διαμορφωθεί και πλέον έχουν τη μορφή ενός σύγχρονου καταστήματος που σε τίποτα δεν θυμίζει την παλαιά μορφή τους. Πολλοί τα ονομάζουν μπουτίκ αφού η διακόσμηση του εσωτερικού είναι σύγχρονη και άκρως ελκυστική. Οι ιδιοκτήτες δεν αρκούνται πια μόνο στο καλό κρέας αλλά φροντίζουν να καλύπτουν μία ευρεία γκάμα κρεατικών εδεσμάτων αλλά και συνοδευτικών προτείνοντας παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες συνταγές. Το Jenny.gr έκανε μία έρευνα και σας παρουσιάζει 3 από τα πιο cool κρεοπωλεία της Αττικής που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

1. "Αγορά Κρέατος"

agora

Πρόκειται για ένα κρεοπωλείο ή αλλιώς μία μπουτίκ κρεάτων, που βρίσκεται στην Μάνδρα Αττικής, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Το κατάστημα λειτουργεί από το 2012, όμως ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Μαρούγκας γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του, αφού η επιχείρησή του μετράει είκοσι χρόνια. Η διαρρύθμιση του καταστήματος είναι σύγχρονη με industrial επιρροές, κάτι που το καθιστά ξεχωριστό και ιδιαίτερο, όσον αφορά τη διακόσμηση.

agora 2

Στη μπουτίκ κρεάτων, «Αγορά Κρέατος» εκτός από τα κλασσικά είδη κρεοπωλείων, θα βρείτε και υπέροχες κρεατολιχουδιές, όπως γαρδουμπάκια χειροποίητα, παραδοσιακά φρυγαδέλια, πανσέτα πλεξούδα μαριναρισμένη, χοιρινό ρολό γεμιστό, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο και άλλα πολλά, όλα δια χειρός Ντέπης, η οποία μπορεί να μοιραστεί μαζί σας πολλές gourmet συνταγές. Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να προμηθευτείτε μπριζόλες Black Angus αλλά και σε αποκλειστικότητα το βοείου κρέας Wagyu, που είναι κρέας με την καλύτερη ποιότητα στον κόσμο. Όλα αυτά θα μπορέσετε φυσικά να τα συνοδεύσετε με γευστικές σάλτσες, τις οποίες θα βρείτε σε συγκεκριμένο πάγκο στο κατάστημα.

agora3

Διεύθυνση: Στρατηγού Ρόκκα Νικολάου & Απόλλωνος 2, Μάνδρα Τηλέφωνο: 2130244040 facebook.com/agora.kreatos

2. "Ο Μάγειρας"

pantelis1

Στο κέντρο της Γλυφάδας θα βρείτε το κρεοπωλείο «Ο Μάγειρας». Αν και το design του είναι αρκετά σύγχρονο η επιχείρηση αυτή φαίνεται να έχει μεγάλη ιστορία. Από το 1929 μέχρι και σήμερα, περνώντας από γενιά σε γενιά συνεχίζει την παράδοση πιστό σε αξίες και αρχές. Το κατάστημα στην Γλυφάδα άνοιξε το 1993 και εκ τότε εξυπηρετεί άριστα τις ανάγκες των πελατών του. Εξαιρετικό σέρβις και άριστη ποιότητα. Στο κρεοπωλείο «ο Μάγειρας» θα βρείτε εκτός από τα κλασικά είδη, black angus και rib-eye (Aμερικής), t-bone, λουκάνικα παρασκευής τους αλλά και χωριάτικα κοκόρια ελευθέρας βοσκής. Επίσης, κατά περιόδους ρωτήστε για ελάφι, αγριογούρουνο και βουβάλι από ελληνικές φάρμες. Στο κατάστημα ακόμα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε συνοδευτικές σάλτσες για τα ψητά σας, δροσιστικά dressing για τις σαλάτες σας και χειροποίητα ζυμαρικά από την Κάρυστο.

mageiras

Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον Γιώργο Μάγειρα, ιδιοκτήτη της επιχείρησης, για τα μυστικά του κρέατος αλλά και του καλού ψησίματος. Πάντα θα βρει να σας πει μια πρωτότυπη συνταγή για να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας και όχι μόνο. Τέλος, αν δεν έχετε χρόνο για τα ψώνια σας μην διστάσετε να τηλεφωνήσετε και ότι χρειάζεστε έρχεται αμέσως στην πόρτα σας!

mageiras1

Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου Β 9, Γλυφάδα Τηλ. 2018982753 facebook.com/MageirasEpe

3. "Drakoulis m...eat"

drakoulis (3)

Πρόκειται για το πιο ξεχωριστό, ίσως κρεοπωλείο της Αθήνας. Ο λόγος για το "Drakoulis M...eat", που βρίσκεται στην Αθήνα από το 1965, με έδρα τη Νέα Σμύρνη. Από το 1987 μέχρι και σήμερα λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του γιού του Στράτου Δρακούλη. Είναι ένα υπερσύγχρονο κατάστημα, που η διακόσμησή του θυμίζει νυχτερινό club, λόγω της δυνατής μουσικής που παίζει αλλά και της ντισκομπάλας που διακοσμεί την οροφή του καταστήματος. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δε στερεί την εξαιρετικής ποιότητας κρέας που μπορείτε να βρείτε σε αυτό.

drakoulis

Εκτός από τα κλασσικά είδη κρέατος, μπορείτε να το προμηθευτείτε και σε οποιαδήποτε παραλλαγή του, έτοιμο για ψήσιμο. Επιπλέον, θα βρείτε και τα απαραίτητα συνοδευτικά όχι μόνο για τα κρεατικά σας αλλά και για τις σαλάτες σας. Το κατάστημα "Drakoulis M...eat" διαθέτει και ιστοσελίδα, στην οποία μπορείτε να περιηγηθείτε και να μάθετε όλα του τα προϊόντα αλλά και να κάνετε ηλεκτρονικά τις αγορές σας.

drakoulis (1)

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 90, Πλατεία Άνοιξης, Νέα Σμύρνη τηλ. Τηλέφωνα: 210 9343087, 9320211 www.drakoulis.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.