UPDATE CITY BLOGGING

Αll senses gastronomy: ένα εστιατόριο που (υπέρ) διεγείρει όλες τις αισθήσεις σας


23 Απριλίου 2015

2015-04-22-13.15.411.jpg

Η ιδέα είναι εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική ομάδα  anastasis SOTOVIKIS + B, των Αναστάση Σοτοβίκη και της Κωνσταντίνας Μπάτζιου που αρχικά δημιούργησαν την γαστρονομική ιδέα που ονόμασαν «σπίτι». Ένα οικείο και καθημερινό εστιατόριο που θα εξυπηρετούσε κάθε γειτονιά με σεβασμό στην ποιότητα και την απλότητα.

Μετά από 2 εστιατόρια με την επωνυμία «σπίτι» στην Αθήνα, στην περιοχή Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου και της Γλυφάδας, αναζήτησαν νέες γαστρονομικές εμπειρίες με σκοπό να εξελίξουν την απόλαυση του φαγητού σε μία εμπειρία διέγερσης όλων των αισθήσεων.

2015-04-22 13.17.12

Συνδυάζοντας την αρχιτεκτονική τους ιδιότητα, την αγάπη τους για τη δημιουργία αλλά και τη γαστρονομική τους εμπειρία προσφέρουν στο κοινό το "all senses gastronomy", ένα εστιατόριο με τίτλο "γαστρονομική ανάταση όλων των αισθήσεων".

"Με γνώμονα τα  βιώματα των παιδικών μας χρόνων όπου το επίσημο κάλεσμα για γεύμα στο σπίτι απαιτούσε μια ενορχήστρωση από τον αριθμό και τη σύνθεση  των καλεσμένων, την επιλογή του φαγητού, την επιμέλεια του χώρου, την επιλογή της μουσικής, το άρωμα των φρέσκων λουλουδιών και το σερβίρισμα των πιάτων που συντελλούσαν στην διέγερση όλων των αισθήσεων, αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε όλα τα παραπάνω συναισθήματα σε έναν μοναδικά διαμορφωμένο χώρο. Πρόκειται για μία «γαστρονομική εμπειρία» διάρκειας 150 λεπτών που συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις προσφέροντας την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στους παραβρισκόμενους» μας λένε χαρακτηριστικά  οι αρχιτέκτονες και δημιουργοί του concept.

2015-04-22 13.13.45

Το μενού που περιλαμβάνει 24 πιάτα με συνδυασμούς raw και slow food έχει επιμεληθεί  ο διεθνούς φήμης  Δανός Chef  Ronny Emborg που έχει στο βιογραφικό του 2 star mishcellin degree  λανσάροντας  το concept Sensory Kitchen (Η κουζίνα των αισθήσεων) όπου οι καλεσμένοι καλούνται να χρησιμοποιήσουν όλες τις αισθήσεις τους για να απολαύσουν τα πιάτα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει ενώ chef de cuisine είναι η Δανή Trine Viborg FrausingΤις οπτικοακουστικές προβολές έχουν επιμεληθεί καλλιτεχνικά μαζί με τους αρχιτέκτονες του project η ομάδα indigo view με σκηνοθέτη τον Θοδωρή Παπαδουλάκη βραβευμένο για την σκηνοθεσία της τηλεοπτικής σειράς "Το νησί".

Τα γεύματα συνοδεύονται είτε με διαφορετικά είδη κρασιών είτε με έναν συνδυασμό χυμών, ανάλογα με την επιλογή σας και πάντα σύμφωνα με τους ιδιαίτερους συνδυασμούς των τροφών.

Η απόλαυση του φαγητού ενισχύεται από τις αισθήσεις με αντίστοιχα οπτικοακουστικά ερεθίσματα, όπως για παράδειγμα ένα πιάτο με θαλασσινά  συνοδεύεται οπτικά με την ακροθαλασσιά, ακουστικά με τον παφλασμό των κυμάτων ενώ ένα αεράκι διαχέει απαλές  θαλασσινές οσμές στο χώρο.

Χρησιμοποιούνται  οι καλύτερες πρώτες ύλες από επιλεγμένους παραγωγούς, πρωτίστως από την Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία υγιεινών και διατροφικά σωστών συνδυασμών. Η μαγειρική γίνεται με απλές μεθόδους συνδυάζοντας την παραδοσιακή και τη  σύγχρονη κουζίνα.

2015-04-22 13.15.41

Πως θα ζήσετε την εμπειρία

Το πρώτο εστιατόριο που (υπέρ) διεγείρει όλες τις αισθήσεις, λειτουργεί στην Γλυφάδα σε συστέγαση με το εστιατόριο "σπίτι"  Λαζαράκη 12 & Δούσμανη.

 Την εμπειρία μοιράζονται 12 άτομα τη φορά και οι θέσεις κλείνονται και  μεμονωμένα.

 Οι κρατήσεις γίνονται μέσα από το σύστημα κρατήσεων που υπάρχει στην ιστοσελίδα του εστιατορίου (www.allsensesgastronomy.gr) καθώς  και μέσω  τηλεφωνικής  επικοινωνίας  με το εστιατόριο «σπίτι γλυφάδας» (210-8980080).

Για περισσότερες πληροφορίες Κωνσταντινία Μπάτζιου +30 210 6896040 https://www.facebook.com/AllSensesGastronomy https://www.AllSensesGastronomy.com Instagram: Allsensesgastronomy