UPDATE CITY BLOGGING

CHEFI The Restaurant: Ένα εστιατόριο διαφορετικό από τα άλλα


10 Μαρτίου 2016

Πίστεψε στο όνειρο σου. Όλα είναι δυνατά! Αυτό είναι το μότο της Έφης Κότσαπα, της ιδιοκτήτριας του CHEFI The Restaurant. Η ιστορία της μοιάζει με σενάριο ταινίας. Σπούδασε οικονομικά στη Βοστόνη και στο Σαν Φρανσίσκο και δούλεψε σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ξαφνικά μετά από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς, τα παρατάει όλα και αρχίζει να γυρίζει όλο τον κόσμο. Εξάλλου τα ταξίδια και η μαγειρική ήταν τα πάθη της από την παιδική ηλικία. Όπου πήγαινε γευόταν τις τοπικές κουζίνες και όπως δηλώνει η ίδια θεωρεί τον εαυτό της «traveller» και όχι «tourist».

Και ξαφνικά ενώ βρισκόταν στην υψηλότερη οροσειρά του κόσμου, στα Ιμαλάια, εκεί που δεν φτάνουν τα πόδια του ανθρώπου αλλά φτάνουν το πνεύμα του και η ψυχή του, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρο της. Την αγάπη της για το καλό φαγητό! Γυρίζει στην Ελλάδα γεμάτη από εμπειρίες, εικόνες και γεύσεις και σπουδάζει τη τέχνη του chef. Τότε γνωρίζει τον Αλέξανδρο Κοσσυβάκη, με το οποίο ξεκινάνε μαζί το Chefi – Personal Chef Service σε σπίτια. Μετά από μερικά χρόνια και αφού ήδη ο κόσμος τους είχε αγαπήσει, αποφασίζουν να ανοίξουν ένα εστιατόριο, το CHEFI The Restaurant.

Ένα όνειρο ζωής γίνεται πραγματικότητα για την Έφη! Και το όνειρο της βρήκε στέγη σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στην οδό Περικλέους 31, στο Χαλάνδρι. Ο χώρος είναι ανακαινισμένος με προσωπικές πινελιές της Έφης και με έναν πανέμορφο κήπο. Οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά στο «Chefi», ειδικά όταν το βλέμμα πέφτει στα υπέροχα πλακάκια, στα φωτιστικά με τις ιδιαίτερες πινελιές και στα νεοκλασικά στοιχεία. Τα ταξίδια της Έφης έγιναν προίκα της, που την μετέφερε στο εστιατόριο της.

Τα πιάτα είναι υπογραφή του σεφ Αλέξανδρου Κοσσυβάκη. Με το που γευτεί κάποιος τη πρώτη μπουκιά, είναι σαν να βλέπει τις μαγευτικές εικόνες από τα ταξίδια της Έφης και στο τέλος να γυρνάει πίσω στην Ελλάδα! Το φαγητό έχει άρωμα και γεύση από την Ελλάδα αλλά και πινελιές από το εξωτερικό. Το μενού βασίζεται σε ολόφρεσκα υλικά και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά πιάτα που αναδίδουν ποιότητα και μοναδικές γεύσεις. Πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Το κριθαρότο γαρίδας, το ριζότο αφιερωμένο στη χωριάτικη σαλάτα, τις συγκλονιστικές παπαρδέλες, το beef teriyaki που δεν χρειάζεται καν μαχαίρι για να το κόψεις ή τη πεντανόστιμη γαρίδα κανταΐφι με μους ταραμά, sweet chili και βινεγκρέτ παντζαριού; Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιο πιάτο και να φας, θα ταξιδέψεις σε έναν φανταστικό κόσμο γεύσεων. Και τέλος δεν πρέπει να παραλήψεις το γλυκό για το οποίο μιλάνε όλοι και είναι το τιραμισού με παγωτό καραμέλα και μπισκότο. Με το που γευτείς τη πρώτη μπουκιά θα ζήσεις ένα όνειρο!

"Eat Well. Live Well" είναι γραμμένο στα σουπλά, προϊδεάζοντας σε για τη ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που θα ζήσεις στο CHEFI The Restaurant. Και για το καλοκαίρι υπάρχει μια υπέροχη καταπράσινη αυλή με ένα μπαρ που μπορείς να απολαύσεις τα φανταστικά cocktails. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν πας μια φορά, θα θέλεις να ξαναπάς και να ξαναπάς και να ξαναπάς…!