UPDATE CITY BLOGGING

#CityBlogging: ένα original μέρος στο Μοσχάτο με τους καλύτερους μεζέδες


16 Μαρτίου 2016

IMG_1658-1.jpg

Εδώ ο χρόνος έχει σταματήσει… σε αυτήν την μονοκατοικία στο Μοσχάτο και συγκεκριμένα στην οδό Κανάρη στο νούμερο 119. Με το που περάσεις την καγκελόπορτα και μπεις στην αυλή της άσπρης μονοκατοικίας είναι σα να γυρνάς το χρόνο πίσω στη δεκαετία του 1950. Από τότε άλλωστε βρίσκεται εκεί η οικογένεια Αργυρόπουλου. Τα ηνία έχει αναλάβει τώρα πια η τρίτη γενιά και συνεχίζουν.

Γιατί είναι τόσο ιδιαίτερο αυτό το μαγαζί, γιατί αξίζει ένα αφιέρωμα από μόνο του; Γιατί τα Κανάρια από τα μέσα της δεκαετίας του 60 οπότε και μετατράπηκε σε ταβέρνα από οινοπαντοπωλείο που ήταν στην αρχή σερβίρει ακριβώς τα ίδια πράγματα!

IMG_1659

Γιατί η αυλή του είναι καταπράσινη και από τις λίγες εναπομείναντες αυλές με κληματαριά. Στο εσωτερικό συνδυάζεται μοναδικά το μωσαϊκό με τα δρύινα βαρέλια από τις κάνουλες των οποίων σερβίρεται κρασί λευκό ή ροζέ.

Γιατί η γαρίδα που θα φας εδώ είναι η καλύτερη που έχεις φάει! Ακόμη και η κόρη μου αδημονεί πότε θα το επισκεφτούμε! Φρέσκια γαρίδα γάμπαρη  από τον Πλαταμώνα, τηγανιτή και ζουμερή. Σερβίρεται με ντοματοσαλάτα που ξεχειλίζει από κρεμμύδι, φέτα και ελιές. Υπάρχουν φυσικά και τα ψάρια,  με το μπαρμπούνι να κατέχει προεξέχουσα θέση στη λίστα, όλα φρέσκα από ψαράδες στις Κυκλάδες. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον κατάλογο, ούτε πατάτες, ούτε χταπόδι, ούτε καλαμαράκια…

IMG_1658

Για τελείωμα χαλβάς ή γλυκά του κουταλιού που φτιάχνει η θεία!

Τόσο απλά αλλά τόσο γευστικά. Μια γαστρονομική εμπειρία που εάν δεν γευτείς δεν μπορείς να εκτιμήσεις. Τώρα τη Σαρακοστή αποτελεί ιδανική λύση για τις εξόδους σας. Και τις ηλιόλουστες Κυριακές τα μεσημέρια αναβιώνει η παλιά Αθήνα με τα παιδιά να παίζουν στην αυλή… Και έτσι όπως τρως νομίζεις ότι θα ξεπηδήσει ο Νταλάρας από κάποια γωνιά με ένα μπαγλαμά να σου τραγουδήσει  την "όμορφη πειραιώτισσα".