UPDATE CITY BLOGGING

#CityBlogging: H Νέα Πεντέλη έχει πολύ υλικό...


Αμαλία Κυπαρίσση

8 Απριλίου 2016

PENTELI.jpg

Προορισμός: Νέα Πεντέλη… Εδώ αισθάνεσαι αυτό το οικείο συναίσθημα του μικρού χωριού. Η ζωή σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας εξελίσσεται γύρω από μια πλατεία, την Ηρώων Πολυτεχνείου. Εκεί που τα μικρά παιδιά παίζουν στην παιδική χαρά, τα μεγάλα παίζουν μπάλα ή κάνουν ποδήλατο στο κέντρο της πλατείας και οι μεγάλοι απολαμβάνουν τον καφέ τους, το φαγητό τους, το ποτό τους πέριξ αυτής… Γύρω γύρω μαγαζιά όπως το βραβευμένο κρεοπωλείο “Το Παραδοσιακό”, ο φούρνος The Baker’s που καθημερινά μοσχομυρίζει όλη η περιοχή από τα φρεσκοψημένα κουλούρια, ψωμιά, γλυκά, τσουρέκια. Σε αυτήν την πλατεία πηγαίνω και εγώ μαζί με τα παιδιά μου. Αυτή είναι η δική τους γειτονιά. Mε το κομψό και λεπτό smartphone Lenovo Vibe S1 ανά χείρας, βγήκα στην πλατεία να τραβήξω τις καλύτερες φωτογραφίες με την 13MP κάμερά του.

dipli

Η αρχή έγινε με ένα εμβληματικό πια, μαγαζί. Ένα μαγαζί που έχει γίνει στέκι και το επισκέπτονται από κάθε γωνιά της Αθήνας. To 2007 ξεκίνησε δειλά – δειλά ένα μικρό μαγαζί που έμελλε να δώσει ζωή σε ένα απομακρυσμένο και ήσυχο κατά τα λοιπά προάστιο της Αθήνας. Το Coupepe έχει, κατά γενική ομολογία, από τις ωραιότερες πίτσες στην ΑΘήνα. Λεπτή, τραγανή με ολόφρεσκα υλικά. Η δική μου αγαπημένη είναι λευκή με λάδι τρούφας, ρόκα, φλοίδες παρμεζάνας και cassatore, των παιδιών μου πάλι είναι αυτή με τη σοκολάτα (κλασσική αξία!). Και όταν έχει καλό καιρό τα τραπεζάκια επάνω στην πλατεία γεμίζουν κόσμο από το πρωϊ στις 7:30 για ωραίο πρωινό και ολόφρεσκα εδέσματα μέχρι αργά το βράδυ. Και για τους λάτρεις του βιβλίου ακριβώς δίπλα ένα βιβλιοπωλείο, το Μεθ’ ημών, που τα έχει όλα… εδώ θα βρεις και όλα τα ξενόγλωσσα περιοδικά!

IMG_2704

Ο Τάσος και ο Άρης, οι άνθρωποι πίσω από το Coupepe πίστεψαν στο project που λέγεται Νέα Πεντέλη και επένδυσαν περαιτέρω στην ανάπτυξη της περιοχής.

IMG_2700

Το Dada’s έμελλε να γίνει το δεύτερο παιδί τους, ένα εστιατόριο-μπαρ με χαλαρό ανεπιτήδευτο στυλ και ωραίες γευστικές προτάσεις. Εδώ μπορείς να πιεις και ωραία κοκτέηλ... και αυτό ανοιχτό από το πρωϊ σερβίρει πρωϊνό για πιο εκλεπτυσμένα γούστα!

IMG_2724

Με τον καιρό ήρθαν και προστέθηκαν και άλλοι που μοιράστηκαν το ίδιο όραμα. Να επενδύσουν στη γειτονιά τους, να φέρουν κόσμο και να κρατήσουν τον κόσμο εδώ. Γύρω από την πλατεία έχουν ήδη ανοίξει 3 σουβλατζίδικα, το «Πλατεία» ήταν το πρώτο πριν χρόνια, ακολούθησε το Πράσινο Πιπέρι και τελευταία προσθήκη είναι αυτό του Αβραάμ με τα πολίτικα κεμπάπ.

IMG_2717

Μια ενημερωμένη κάβα, ένα ιχθυοπωλείο, ένα παραδοσιακό καφενείο και προσφάτως δύο καινούργια μαγαζιά. Το Sfakioti Deli, ένα delicatessen με ιδιαίτερες μπύρες, μπαχαρικά, σοκολάτες από όλο τον κόσμο,  ελληνικά εδέσματα αλλά κυρίως με τυριά και αλλαντικά που δεν βρίσκεις αλλού. Από το ισπανικό manchego  έως pecorino με τρούφα. Γαλοπούλα με τρούφα και γαλοπούλα με κουκουνάρι!

IMG_2715

Και το Bon Amie… ένα ιδιαίτερο ζαχαροπλαστείο με έμφαση στη μαρέγκα!

IMG_2711

Το Morris Brown άνοιξε τις πόρτες του πριν 2 χρόνια. Έχει ήδη, όμως, αποκτήσει φανατικό κοινό. Είναι από τα ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ παγωτά που έχεις φάει. Χωρίς καθόλου συντηρητικά, με γεμάτη γεύση και ποικιλία. Υπέροχα και τα χειροποίητα brownies! Το καλοκαίρι έχει και τραπεζάκια έξω με θέα την πλατεία… Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος που  θα βρίσκεται στην πλατεία και δεν θα διαβεί την πόρτα του!

IMG_2749

Στο φανάρι επί της Λεωφόρου Πεντέλης, εκεί που στρίβεις για Νέα Πεντέλη, πέρσι άνοιξε και το Waffle House… βάφλες, παγωτά και καφές σε έναν κήπο παλιάς μονοκατοικίας. Το στέκι κάθε έφηβου της περιοχής που σέβεται τον εαυατό του!

IMG_2736

Η τελευταία προσθήκη στην πλατεία είναι το YAMA, σούσι με φρέσκα υλικά σε ένα ωραίο χαλαρό περιβάλλον. Μικρό αλλά ζεστό μαγαζί με ωραίο φαγητό και ωραία κοκτέηλ, τα οποία μπορείς να απολάυσεις και στη μικρή μπάρα που διαθέτει.

IMG_2718

Στη Νέα Πεντέλη βλέπεις ακόμη αυλές, παιδιά να παίζουν στο δρόμο, γνωστούς και αγνώστους να συναθροίζονται στην πλατεία και να γίνονται όλοι μαζί μια παρέα. Αυτό το προάστειο εκπέμπει θετική ενέργεια και σφύζει από ζωή!

Περπατάω στην πλατεία και με την 5” Full HD IPS οθόνη του κινητού LENOVO Vibe S1 στο χέρι απαθανατίζω το παιχνίδι των παιδιών και δεν χάνω την ευκαιρία να βγάλουμε selfies μιας κ έχω την ιδανική συσκευή για τις πιο funny πόζες! Επισκέπτομαι τα μαγαζιά όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να σου λένε καλημέρα με ένα ζεστό χαμόγελο. Σε αυτή τη γωνιά της Αθήνας βρίσκεις ακόμη πολύ πράσινο και  ανθρωπιά.

Κάθομαι στο παγκάκι και απολαμβάνω ένα salted caramel παγωτό από το Morris Brown. Τα παιδιά μου παίζουν με άλλα παιδιά στην πλατεία. Κοιτάζω γύρω μου... χαμογελώ! Και η Madeleine Peyroux στα αυτιά μου με την υπέροχη φωνή της με παροτρύνει να το κάνω γιατί τη ζωή αξίζει να τη ζεις!