UPDATE CITY BLOGGING

#CityBlogging: Acropaul’s, η Ακρόπολη του Παύλου


Αμαλία Κυπαρίσση

17 Σεπτεμβρίου 2016

FullSizeRender-3.jpg

Στο γεμάτο ζωή και ενέργεια Κουκάκι και συγκεκριμένα στο νούμερο 7 της οδού Δημητρακοπούλου βρίσκεται ένα καλοδιατηρημένο νεοκλασσικο, στο οποίο o γνωστός από το Six της Ερμού, Παύλος Παπαλαμπρακόπουλος, έδωσε νέα πνοή... Το Acropaul’s είναι ένα ολοήμερο στέκι, ένα wine bar όπου μπορείς να απολαύσεις χαλαρά από το πρωί τον καφέ σου μέχρι αργά το βράδυ το κρασί σου (το ποτήρι κυμαίνεται στα 5 ευρώ) συνοδεία γεύσεων με ιταλικό αέρα.

Τη δική μου προσοχή τράβηξε ο εξωτερικός κήπος στο δρόμο μου για το Ηρώδειο... Γιατί το Acropaul’s είναι κυριολεκτικά μια ανάσα από την Ακρόπολη. Για αυτό και αποτελεί ιδανική λύση για πριν ή μετά την παράσταση. Έκτοτε έγινε σταθμός στο δρόμο μου όποτε βρίσκομαι στο Κουκάκι. Η ερώτηση εύλογη. Γιατί μου τράβηξε την προσοχή ο εξωτερικό χώρος; Γιατί εκεί δεσπόζει  ένα εντυπωσιακό γκραφίτι του SimpleG, κατά κόσμον Γιώργου Δημουλά.

Στο εσωτερικό το ξύλο συνδυάζεται με πιο μοντέρνα υλικά, τα μπουκάλια κρασιού κοσμούν τα ράφια μαζί με παλιά αντικείμενα. Το παλιό εδώ συναντά το καινούργιο και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Αυτό που θεώρησα ενδιαφέρον ήταν μια τηλεόραση Telefunken του 1967 η οποία έπαιζε κανονικά την ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν “η Μηχανή του Χρόνου”….

Άλλο δύο στοιχεία, που αξίζει να παρατηρήσει κανείς στο εσωτερικό, είναι η τοιχογραφία του Γιώργου Δημουλά το “Δέντρο της Ζωής” και ο επιβλητικός πίνακας του Αδάμ Καραμανλή όπου ο Αϊ Γιώργης παίζει σκάκι με το δράκο…

Η μουσική είναι ένα ακόμη δυνατό σημείο του μαγαζιού. Κάθε Σάββατο οργανώνουν θεματικές βραδιές με έμφαση σε jazz & swing ρυθμούς.

Μια άλλη καινοτομία είναι ότι κάθε Κυριακή από τις 11 το πρωί μπορείς να απολαύσεις και ένα διαφορετικό brunch κάθε φορά αναλόγως τις ορέξεις και τα υλικά του σεφ. Κάθε Σάββατο ενημερώνουν τη σελίδα στο facebook για το μενού της Κυριακής με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Εδώ, όμως, η δράση ξεκινάει καθημερινώς από νωρίς.  Ο καφές συνδυάζεται με ένα εκπληκτικό carrot cake ή μηλόπιτα. Στο μενού βρίσκεις σαλάτες όπως αυτή με παστράμι,γραβιέρα, λιαστή ντομάτα, και vinaigrette πορτοκαλιού (8,50 ευρώ), σάντουιτς με ψωμί από τον Τάκη, έναν από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας. Εγώ δοκίμασα αυτό με το κοτόπουλο, την παρμεζάνα, το αβοκάντο και μουστάρδα Dijon. Εξαιρετικό! Και με γενναιόδωρη ποσότητα υλικών (3,70 ευρώ).  Στο μενού έχει και πίτσα με τη «σωστή» λεπτή ζύμη... ενδιαφέρον έχει αυτή με αβοκάντο αλλά και με κοτόπουλο & ανανά. (από 7,50 έως 9 ευρώ).

Στην κουζίνα δύο νέοι...εξ ού και οι «φρέσκιες ιδέες» βασισμένες σε φρέσκα υλικά. Η Κονδηλία Βαμβακά και ο Κούρδος Ερμπίλ Κογκέρ Σαρμπαστ... (δηλώνει και σκέϊτερ!).

Δεν θα μπορούσε να μου έρθει άλλη μελωδία στο μυαλό εκτός από τη γεμάτη, μοναδική φωνή της Concha Buika που θα εμφανιστεί με τη Συμφωνική Αθηνών στο Ηρώδειο την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου για μια μοναδική βραδιά η οποία είτε θα αρχίσει, είτε θα τελειώσει στο Acropaul’s…Γιατί εκεί με ένα ποτήρι παγωμένο rose, ένα κομμάτι πίτσα αβοκάντο και χαλαρή διάθεση θα «μεταφερθούμε» σε κάποιο από τα στενά σοκάκια της Πάλμα ντε Μαγιόρκα όπου γεννήθηκε η Buika…