UPDATE CITY BLOGGING

#CityBlogging: Η χαρά του ωμοφάγου λέγεται Coffee Bike


Αμαλία Κυπαρίσση

4 Νοεμβρίου 2016

IMG_6977.jpg

Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι». (Einstein)

Και στην Αθήνα πλέον, παρά τις αντίξοες συνθήκες και την έλλειψη ποδηλατικής κουλτούρας, όλο και περισσότεροι Αθηναίοι επιλέγουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής... Σε αυτό το πλαίσιο το Coffee Bike είναι το πρώτο cycling café… Θα το βρεις στο 19ο χλμ. της Λεωφόρου Μαραθώνος. Επηρρεάσμένο από τα raw & healthy food μαγαζιά της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου ήρθε για να μας μυήσει στο «clean eating”. Με άλλα λόγια, «καθαρές πρώτες ύλες, απαλλαγμένες από τοξικές ουσίες, εποχικά φρούτα και λαχανικά, και πιστοποιημένα οργανικά”.

Εδώ όλα τα υλικά είναι βιολογικά, προτιμούνται οι Έλληνες παραγωγοί και χρησιμοποιούνται τα καλύτερα μηχανήματα για τους χυμούς κρύας πρέσας.

Η ιδιοκτήτρια Ντόρις Πετσά μου λέει πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας ενδιαφέρονται για το φαγητό τους. “Είμαστε ό,τι τρώμε και η τροφή είναι το φάρμακό μας, όπως έχει πει ο Ιπποκράτης. Οι περισσότεροι ενθουσιάζονται με τα γλυκά χωρίς γλουτένη, δεν πιστεύουν πόσο νόστιμα μπορεί να είναι τα ωμοφαγικά πιάτα και δείχνουν ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα για τους εναλλακτικούς τρόπους διατροφής… Best selling θα έλεγα ότι είναι σίγουρα τα smoothies, η pizza με αλεύρι ντίνκελ, τα σοκολατένια muffin χωρίς γλουτένη, η granola, τα wraps και το choco cheesecake”.

Με χαρά μου ανακοινώνει ότι πλέον δεν τους βρίσκουμε μόνο στο Πικέρμι αλλά και στο νέο απόκτημα στο Κεφαλάρι… “Έχουμε αναλάβει τη σχολική καντίνα του International School of Athens με σκοπό να παρέχουμε τόσο στα παιδιά, όσο και στο προσωπικό του σχολείου έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σε έναν ποιοτικό τρόπο διατροφής μέσα στον χώρο του σχολείου. Είναι η μοναδική καντίνα σχολείου που είναι βιολογικά πιστοποιημένη και vegetarian. Θέλουμε τα παιδιά να ξεφύγουν από καθετί επεξεργασμένο και να βοηθήσουμε τους γονείς που δυσκολεύονται να τα πείσουν να φάνε τα φρούτα και τα λαχανικά τους. παράλληλα, εξυπηρετούμε με delivery τις γύρω περιοχές

Λίγο ο Αϊνστάιν που φιλοσοφεί για τη ζωή, λίγο το κίτρινο ποδήλατο έξω από το coffee bike θυμήθηκα τα  Κίτρινα Ποδήλατα, του Αλέξανδρου και Γιώργου Παντελιά.

Κάπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει αγάπη ακόμα, τραγουδούν και μας ταξιδεύουν με τις κιθάρες τους. Το ιδανικό τραγούδι για να χαθώ μέσα σε ένα μονοπάτι κάνοντας ορθοπεταλίες….