UPDATE CITY BLOGGING

#CityBlogging: Πού θα πιούμε την καλύτερη σοκολάτα στην Αθήνα


Αμαλία Κυπαρίσση

20 Ιανουαρίου 2017

spiked-peppermint-mocha-hot-chocolate-3.jpg

Trivia…

  • Η ονομασία σοκολάτα βγαίνει από τη λέξη xocalati των Αζτέκων και σημαίνει πικρό νερό.
  • Ένα κακαόδεντρο μπορεί να ζήσει μέχρι και 200 χρόνια.
  • Το κακάο έχει 400 φυσικά διαφορετικά αρώματα.
  • Το κόκκινο κρασί ταιριάζει πολύ με σοκολάτα.
  • Η Αυστραλία, η Ελβετία και η Ιρλανδία καταναλώνουν την περισσότερη σοκολάτα στον κόσμο
  • Το εργοστάσιο της σοκολάτας ΙΟΝ δημιουργήθηκε στο Νέο Φάληρο το 1930.

Places…

Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά μέρη για να πιείς σοκολάτα. Τα δικά μου αγαπημένα με τη σειρά που εμφανίζονται.

Σοκολάτα, Βουλής 35

Στην οδό Βουλής σερβίρουν την πιο ωραία πόσιμη σοκολάτα που θα πιείς στην Αθήνα. Η Πελαγία και ο Χρήστος αγαπούν τη σοκολάτα και γι αυτό βρήκαν την καλύτερη και μας σερβίρουν, Valrhona. Ο ήχος της λέξης σοκολάτα είναι από τους αγαπημένους της Πελαγίας. Εμένα, πάλι, οι ποικιλίες σοκολάτας που σερβίρει είναι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει. Γλυκές, πικρές, πικάντικες, όλες γεμάτες γεύση και άρωμα.

 Petite Fleur,  Ομήρου 42

‘Ένας ακόμη προορισμός για να πιεις σοκολάτα. Μόνο που εδώ  θα ταξιδέψεις στο Παρίσι μιας άλλης εποχής. Τζαζ και μπλουζ στις μουσικές επιλογές, ρετρό διάθεση, μπομπίνες και μια οικεία ατμόσφαιρα που σου θυμίζει το σπίτι της αστής γιαγιάς.  Ατμόσφαιρα νοσταλγική. Συνταγές με βιολογικές πρώτες ύλες. Και φυσικά… σοκολάτα!

The Dark Side of Chocolate, Σόλωνος 49

Τα καλύτερα σοκολατάκια της Αθήνας με δενδρολίβανο, με τσίλι, με μέντα, με αλάτι, με ό,τι συνδυασμό βάζει ο νους σου. Τα βάζεις στο στόμα και γίνονται μικρές εκρήξεις. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που η σοκολάτα όντως διεγείρει κάθε νεύρο του κορμιού σου, ξυπνάει τις αισθήσεις σου! Κάθε κουτί με  σοκολατάκια από το Dark Side είναι γεμάτο γευστικές εκπλήξεις... όπως έλεγε και ο Forrest Gump, “You never know what you ‘re gonna get next”.

Και μια και περί σοκολάτας ο λόγος να σας θυμίσω, ή να σας “συστήσω” μια υπέροχη ταινία που έχει τη σοκολάτα στο επίκεντρο μαζί με την αγάπη, το πάθος, τη φιλία… τη ζωή. Το Chocolat με τη Juliette Binoche & τον Johny Depp θα σε κάνει να λιγουρευτείς ένα κομμάτι σοκολάτα ή ένα φλιτζάνι ακόμη και εάν δεν είσαι aficionado προσωπικά την προτιμώ καυτερή, με μπαχαρικά ή τσίλι.