UPDATE CITY BLOGGING

#CityBlogging: Στο Bluefish θα νιώσεις σα να βρίσκεσαι στο νησί


Αμαλία Κυπαρίσση

28 Απριλίου 2017

bluefish-1.jpg

Το Blue Fish άνοιξε τις πόρτες του πέρσι στην Πάρο και αμέσως έγινε αγαπημένο εστιατόριο απανταχού καλοφαγάδων. Πιάτα ελληνικά ευφάνταστα όπως το λαυράκι φρικασέ αλλά και πιάτα με fusion διάθεση όπως το ceviche. Υψηλη αισθητική και μια ευρεία παλέτα γεύσεων που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Αυτό το έκανε να ξεχωρίσει, να διαφέρει και τελικώς να αγαπηθεί.

Όταν, λοιπόν, έμαθα ότι άνοιξε τις πόρτες του σε ένα από τα αγαπημένα μου σημεία στην Αθήνα ενθουσιάστηκα. Ηξερα ότι με περίμενε ένα ταξίδι γεύσεων και μια πλειάδα αρωμάτων βγαλμένα απευθείας από τη θάλασσα!

Φτάνω στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο νούμερο 4. Αρχικώς κατεβαίνω τις σκάλες και βλέπω στον ορίζοντα τον δύοντα ήλιο… τα μενεξεδιά χρώματα του δειλινού, τα αναμμένα κεριά, στα τραπέζια, η νηνεμία, η γαλήνια θάλασσα με την αλμύρα της. Το τελειο σκηνικό… Μπαίνω μέσα: αισθάνομαι σα να μπήκα σε σπηλιά. Σε μια σπηλιά καλαίσθητη, καλόγουστη, ζεστή! Χαλιά, κεριά, και μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Η Ζανέτ, πάντα χαμογελαστή και εξυπηρετική, με ενημερώνει για τα νέα πιάτα, για τις νέες γεύσεις.

Ξεκινώ με μια παλιά.: την ταραμοσαλάτα: κρεμώδης, ελαφριά και γευστική! Προχωρώ με άλλες γνώριμες σε εμένα γεύσεις όπως τη σαλάτα με ντοματίνια και ξυνομυζήθρα Πάρου - τα πιο γλυκά ντοματίνια και η ξυνομυζήθρα “πειραγμένη” από το Γιώργο με πιπέρια και μπαχαρικά για να αποκτήσει ένταση στη γεύση. Μαζί δοκιμάζω και μια νέα γεύση: ταρτάρ καραβίδας με τζίντζερ, λεμόνι, φρέσκο κρεμμύδι, μάνγκο. Η ψητή σαλάτα με μπρόκολο και κουνουπίδι μπορεί να ακούγεται βαρετή αλλά στον ουρανίσκο είναι εξαιρετική! H κουζίνα του Blue Fish είναι δημιουργική: καλαμάρι τηγανητο με γλυκιά σως λεμονιού, κάπαρη και shichimi, χταπόδι ψητό με φάβα και ponzu sauce, μύδια αχνιστά με γιαπωνέζικο πράσινο κάρυ…

Στα κυρίως πιάτα τα λιγκουίνι με σκορπίνα είναι από αυτά τα πιάτα που έχουν την υπογραφή του Γιώργου! Το φιλέτο λαυράκι με τη λεμονάτη σως αλλά και το φιλετο ψαριού που ετοιμάζουν σαν σνίτσλε με κρούστα είναι εξαιρετικά! Λεπτές και διαφορετικές γεύσεις. Αγαπημένο πιάτο είναι και το λαυράκι φρικασέ!

Εδώ χρησιμοποιούν και την ιαπωνική μέθοδο ψηφίματος robatayaki, όπου τα φαγητά ψήνονται αργά επάνω σε ζεστό κάρβουνο. Κρατήστε λίγο χώρο για το τέλος.... Γαλακτομπούρεκο για να γλύφεις τα δάχτυλα σου!

Κοιτάζω τον ορίζοντα, πίνω ένα δροσιστικό ποτήρι κρασί από τη Συλλογή Μωραϊτη, κρασί παριανό και γεμάτο αρώματα. Το μόνο soundtrack που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό από την ταινία 2046. Ο ήχος από το Polonaise του Shigeru Umebayashi στα αυτιά μου ακροβατεί ανάμεσα στην ένταση και την ηρεμία, έχει κάτι ρομαντικό αλλά και κάτι άκρως ερωτικό. Κάπως έτσι αισθάνομαι καθισμένη στο Blue Fish, αγναντεύοντας τον ορίζοντα. Στο μυαλό μου έρχεται κάτι που διάβασα «The roads gleam towards you, the oceans beckon towards you, a beauty beyond the lapping waves» (Οι δρόμοι λάμπουν προς το μέρος σου Οι ωκεανοί κλίνουν προς το μέρος σου. Μια ομορφιά πέρα ​​από τα κύματα).

Όμορφο σκηνικό, όμορφοι και δημιουργικοί άνθρωποι, εξαιρετικές γεύσεις. Το Blue Fish είναι το ιδανικό μέρος για αυτήν την ιδιαίτερη περίσταση, αυτή την ιδιαίτερη στιγμή που θέλεις κάτι διαφορετικό και μοναδικό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα