UPDATE CITY BLOGGING

#CityBlogging: Breaking News Athens ή αλλιώς, γίνε και εσύ καλλιτέχνης


Αμαλία Κυπαρίσση

19 Μαΐου 2017

img-1435-copy.JPG

Πρόκειται για μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους κατοίκους της Αθήνας για να συμμετέχουν στην έκθεση στέλνοτας τις δικές τους εικόνες από την πόλη: σλόγκαν που τους εκφράζουν, γκραφίτι που τους αγγίζουν, λέξεις ή εικόνες που τους ενδιαφέρουν... Στην ουσία είναι μια πρόκληση για να δούμε και εμείς οι ίδιοι τι είναι αυτό που μας ιντριγκάρει στην πόλη μας. Και τελικώς η ίδια η έκθεση είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για τον επισκέπτη. Αντικρύζεις ένα συνονθύλευμα σκέψεων, λέξεων, εικονων, συμβόλων που εκφράζουν το σύγχρονο Αθηναίο. Ψήγματα από την ιστορία της πόλης, από την ιστορία του τόπου. Ένα είδος ψυχογραφήματος που αποτυπώνει μεταξύ άλλων τον παλμό της πόλης.

Πού: Στη Διπλάρειο Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, Αθήνα

Πότε: Μέχρι 11 Ιουνίου θα διαρκέσει η έκθεση. Η υποβολή των εικόνων μπορεί να γίνει είτε στην ιστοσελίδα neon.org.gr είτε στη Διπλάρειο κάθε Παρασκευή 12:00 – 19:00 στον τρίτο όροφο στο εργαστήριο που λειτουργεί στο χώρο της έκθεσης... Οι εικόνες υποβάλλονται μέχρι τις 26 Μαϊου. Όσων οι εικόνες επιλεγούν για να πλαισιώσουν την έκθεση θα μπορούν να παραλάβουν το έργο που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της έκθεσης.

Και μετά: Και αφού είσαι εδώ κάνε λίγα βήματα στην ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη Αθήνα μέσα από τα σοκάκια της uberurban γειτονιάς του Ψυρρή για να φτάσεις σε ένα ψαρομάγαζο αξιώσεων. Στον Ατλαντικό θα πάς για την ατμόσφαιρα, τα ψαράκια, τις γαρίδες, τα fish&chips, τη ρακή, και, κυρίως, για αυτό το “κολασμένο” ψαροσάντουιτς που μπορείς να πάρεις και μαζί σου για να το απολαύσεις ενώ περιδιαβαίνεις στου Ψυρρή. Και όλα με τρία, πέντε, το πολύ 8 ευρώ! Που; Στην οδό Αυλητών 7 στου Ψυρρή.

Σε μια άλλη γωνιά της Αθήνας, στην Gagosian Gallery, στην οδό Μέρλιν 3, στο Κολωνάκι, ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους στις 25 Μαϊου για να υποδεχτούν το έργο ενός σημαντικού Αμερικανού ζωγράφου, γλύπτη, φωτογράφου της γενιάς του Jasper Johns. O Cy Twombly μπορεί να έφυγε το 2011 από τη ζωή, τα έργα του, όμως, κάνουν το γύρο του κόσμου. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 άρχισε να χρησιμοποιεί ειδικά φωτοτυπικά μηχανήματα για να μεγεθύνει σε ματ χαρτί τις φωτογραφίες που τραβούσε με Polaroid, με αποτέλεσμα να δημιουργεί σχεδόν ανεπαίσθητες παραμορφώσεις οι οποίες προσιδιάζουν στη διαχρονική αξία που χαρακτηρίζει τους πίνακες και τα γλυπτά του με τις ιστορικές και λογοτεχνικές αναφορές. Αυτές τις φωτογραφίες θα μπορούμε να δούμε από τις 25 Μαϊου έως τις 29 Ιουλίου…

Και μετά: Μετά τη Gagosian πιείτε ένα ποτήρι παγωμένο κρασί στο Dry, στην πλατεία Κολωνακίου. Εδώ μπορείτε και να φάτε σαλάτες & πίτσες. Μπορείτε, επίσης, να χαζέψετε κάθε λογής Αθηναίους να περνούν από μπροστά σας!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα