UPDATE CITY BLOGGING

Agenda 15/6-25/6: Το μεγαλύτερο φωτογραφικό φεστιβάλ & πολλή yoga


15 Ιουνίου 2017

yanniskarpouzisparallelcrisis09a.jpg

Επίσημη έναρξη του Athens Photo Festival 2017

Tο Athens Photo Festival συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια συνεπούς παρουσίας στη διεθνή φωτογραφική σκηνή, αποτελώντας το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο.

Υπό το γενικό τίτλο «Still Searching», το Athens Photo Festival 2017, διαρκώς αναστοχαστικό ως προς το ρόλο του στη σημερινή εποχή, εστιάζει στο μέλλον, αναδεικνύοντας καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες αναζητήσεις και πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία. Tο εκθεσιακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ επικεντρώνεται με διερευνητικό και κριτικό χαρακτήρα γύρω από τα ζητήματα και τους προβληματισμούς της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας.

Οι εκθέσεις του Φεστιβάλ αναπτύσσονται στους δύο ορόφους του Μουσείου Μπενάκη, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικά βιβλία 30 καλλιτεχνών από 85 χώρες. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα σύνολο δράσεων –προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις και εκθέσεις– που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργό συμμετοχή.

Μουσείο Μπενάκη Κτήριο Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 118 54 Αθήνα

Διάρκεια: 14 Ιουνίου – 30 Ιουλίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή: 11:00-21:00 | Πέμπτη: 11:00-23:00

Θέατρο του Πολέμου Η Αντιγόνη στο Φέργκιουσον

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή μεταφέρεται στη σύγχρονη εποχή από την ομάδα Theater of War, τοποθετώντας τα διαχρονικά ερωτήματα και διλήμματα του έργου στη σημερινή πραγματικότητα. Η παράσταση Antigone in Ferguson έκανε πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου του 2016, με τρείς εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις. Σε κάθε παράσταση, μια ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών παρουσιάζει δραματοποιημένες απαγγελίες σκηνών της Αντιγόνης.

Τα χορικά μέρη ερμηνεύονται από μια χορωδία γκόσπελ, αποτελούμενη από 12 τραγουδιστές από το St. Louis και δώδεκα τραγουδιστές της τοπικής κοινότητας στην οποία παρουσιάζεται το έργο κάθε φορά. Η ομάδα Theater of War υλοποιεί projects που εστιάζουν σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, μέσω της παρουσίασης δραματοποιημένων απαγγελιών και ανοιχτής δημόσιας συζήτησης που ακολουθεί. Χρησιμοποιώντας το θέατρο για τη θέσπιση ενός κοινού λεξιλογίου, στοχεύει στην εκκίνηση ενός δημιουργικού διαλόγου που θα προάγει τη συμπόνια, την εμπάθεια, την κατανόηση και τη θετική δράση.

Συντελεστές Anika Noni Rose: Αντιγόνη Reg E. Cathey: Κρέων David Patrick Kelly: Τειρεσίας/Άγγελος Duane Foster: Αίμων Marjolaine Goldsmith: Ισμήνη/Ευρυδίκη Σκηνοθεσία: Bryan Doerries Μουσική διεύθυνση /σύνθεση: Phil Woodmore Η ομάδα τραγουδιστών του Phil Woodmore αποτελείται από αστυνομικούς, τις συζύγους τους, δασκάλους και μέλη της κοινότητας πίστης από το Σαιν Λούις, Μιζούρι.

*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)

H Κάρμεν Ρουγγέρη και ο «Μαγικός Αυλός» επισκέπτονται τη Λίμνη Βουλιαγμένης

Η Λίμνη Βουλιαγμένης υποδέχεται για 2η συνεχή χρονιά τις Εκδόσεις Ψυχογιός και την Κάρμεν Ρουγγέρη και σας προσκαλεί το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 11:00 σε μια παραμυθένια εκδήλωση αφιερωμένη στους μικρούς φίλους της Λίμνης.

Η συγγραφέας επιλέγει ξανά το μαγευτικό τοπίο της Λίμνης Βουλιαγμένης για να διηγηθεί αποσπάσματα από το νέο της βιβλίο O Μαγικός Αυλός” και να γνωρίσει τον μοναδικό συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στα παιδιά, μεταφέροντας τις υπέροχες μελωδίες του μέσα από το αγαπημένο παραμύθι.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:00 με δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου O Μαγικός Αυλός” με αποσπάσματα από τη θεατρική παράσταση, πάντα με φόντο τη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη είναι καταξιωμένη και πολύ αγαπητή παρουσία στο χώρο του θεάτρου για παιδιά. 'Εχει σπουδάσει τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και Πειραϊκού Συνδέσμου, με εξειδίκευση στην όπερα από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια. Την σκηνοθεσία του Μαγικού Αυλού έχει από κοινού με την κόρη της, Χριστίνα Κουλουμπή.

Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα

Φωτογραφία: Χριστίνα Καραγιάννη

Την Κυριακή 18 Ιουνίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της 3ης Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, διοργανώνεται ανοιχτή ημερίδα δωρεάν μαθημάτων/ομιλιών Γιόγκα από το Light of Yoga, τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδας και τον Π.Ο. του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Τα 36 μαθήματα/ομιλίες από τους γνωστότερους Δασκάλους της Αθήνας που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά συστήματα Γιόγκα θα γίνουν στο Άλσος Ν. Σμύρνης (12:00-19:30)

Επιπλέον, θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος 30 περιπτέρων με προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν την Γιόγκα, υγεία και ευεξία..Την τροφοδοσία με αφεψήματα, χυμούς και γεύματα υγιεινής και χορτοφαγικής διατροφής έχει αναλάβει η Μελικρήνη.

Περισσότερες πληροφορίες www.yogaportal.gr και facebook event : lightofyoga

Στόχος της δράσης αυτής είναι η γνωριμία του ευρέος κοινού με τη φιλοσοφία και τις αρχές τις Γιόγκα. Η Γιόγκα αποτελεί ένα φιλοσοφικό σύστημα, το οποίο αναπτύχθηκε τα τελευταία 4000 χρόνια και εμπεριέχει πρακτικές που αποσκοπούν στη σταδιακή ανάπτυξη της συνειδητότητας του ατόμου, με απώτερο στόχο την εναρμόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης σε νοητικό, ψυχικό και σωματικό επίπεδο.

"ΞΑ ΜΟΥ" H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Κλειώς Φανουράκη

Σύνοψη: Η απάντηση του Τζώνη στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι το να φτιάξει κι αυτός το «δικό του σπήλαιο». Από τη γυναίκα και τα παιδιά του όμως, ως τους τυχαίους συνοδοιπόρους του στην Κρήτη, θα παρακινηθεί σε ανοίκεια, απρόοπτα και αναζωογονητικά βιώματα κοντά στη γη και τη φύση που ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με την ίδια τη δύναμη και τη θέληση του εαυτού του, με την «εξά» του και με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα βλέπουμε.

~ Ξα μου > εξά μου = στην εξουσία μου Ερμηνεία: Κάνω αυτό που πιστεύω, παίρνω την ευθύνη, δικό μου θέμα τι θα κάνω, ας το πάνω μου

Για την ταινία: Με την κρητική γη να αποτελεί όχι απλώς πεδίο δράσης αλλά οργανικό κομμάτι της ταινίας και φέρνοντας στο μυαλό την «αλληγορία του σπηλαίου» του Πλάτωνα, το «ΞΑ ΜΟΥ» δεν είναι μια ταινία για την ελληνική κρίση. Είναι μια αισιόδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις, εκείνες που καταρρίπτουν τις σταθερές και μας αναγκάζουν να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη γη… και τον κόσμο γύρω μας. Γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στην Κρήτη, το «Ξα Μου» είναι μια ζωντανή συνύπαρξη μεταξύ ηθοποιών και μη ηθοποιών. Με τους Γιώργο Χωραφά, Λευτέρη Ελευθερίου, Σοφία Χιλλ, Άννα Φόνσου, Ζωή Χωραφά, Τατιάνα Καλάντζη, Νίκο Μπουσδούκο, Αλέξανδρο Μυλωνά, Μάνο Πετράκη κ.ά. να συναντούν ντόπιους αγρότες, αμπελουργούς, κτηνοτρόφους, τυροκόμους και ψαράδες, ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη μια αισιόδοξη ιστορία μυθοπλασίας με στοιχεία ηθογραφίας σε σενάριο Κλειώς Φανουράκη. Μετά τη θερμή υποδοχή της ταινίας στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, την προβολή της στο 27ο Palm Springs International Film Festival και στο 11ο Los Angeles Greek Film Festival, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Κλειώς Φανουράκη, «Ξα μου» έρχεται από 15 Ιουνίου στους κινηματογράφους.

Στοιχεία της ταινίας: Σενάριο-Σκηνοθεσία: Kλειώ Φανουράκη Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Βαρβίας Moντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Μιξάζ: Kώστας Βαρυμποπιώτης Hχοληψία: Γιάννης Αντύπας Μουσική (κατά αλφαβητική σειρά): Mάρω Θεοδωράκη, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Γιώργης Μανωλάκης Επιμέλεια κοστουμιών & styling: Ρενάτα Μαστοράκη Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Σκιαδόπουλος Παραγωγή: Amusic Freeater Παίζουν:ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ, ΣΟΦΙΑ ΧΙΛΛ,ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ,ΖΩΗ ΧΩΡΑΦΑ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ,ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ, ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΙΛΛ, ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΠΕΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ,ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ και πολλοί ακόμη δημιουργικοί ηθοποιοί και μη ηθοποιοί!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα