UPDATE CITY BLOGGING

7 Cactus: Το σωστό το brunch, το Κουκακιώτικο


ΝΙΚΗ ΧΑΓΙΑ

28 Νοεμβρίου 2017

7cactus.jpg

Όπως ήδη θα ξέρετε Κυριακή χωρίς brunch δεν είναι Κυριακή και αν δεν μας πιστεύετε ρίξτε μία ματιά στο instagram feed σας εκείνη τη μέρα. Φωτογραφίες με burgers, avocado tosts, αυγά (σε κάθε μορφή) και pancakes έχουν την τιμητική τους. Γίνεται μάλιστα τέτοιος κατακλυσμός στα social media από θερμίδες, που μερικές φορές βιώνουμε το λεγόμενο Fomo (Fear Of Missing Out...ξέρω 'γω το αυγό, το ποσέ μάλλον), αν δεν βρισκόμαστε και εμείς σε κάποιο παρόμοιο τραπέζι και δεν βιώνουμε αυτή την απολαυστική εμπειρία. Γι αυτό σας λέμε από τώρα να φτιάξετε το πρόγραμμά σας και να κανονίσετε ότι αυτή την Κυριακή το πρωινομεσήμερο να σας βρει στο 7 Cactus, στο εξωτικό και πολύ hip Κουκάκι, την περιοχή που πολλοί αγάπησαν και αγαπούν και ολοένα και περισσότεροι, όχι μόνο Αθηναίοι, αλλά και τουρίστες.

Στη Δημητρακοπούλου 7, σε ένα μικρό κήπο με φραγκόσυκα, οι νοστιμιές που φέρουν την υπογραφή του food blogger, Γαβριήλ Νικολαϊδη (ο γνωστός Cool Artisan - ναι ναι αυτός που ανεβάζει φωτογραφίες με φαγητά και σε κάνει να θέλεις να κάνεις επιδρομή στο ψυγείο και στο φούρνο, χωρίς να σε ενδιαφέρει που θα πάει χαμένος ο γεμάτος ιδρώτα κόπος σου στο γυμναστήριο) περιμένουν να σερβιριστούν και να σας παρασύρουν σε ένα γευστικό ταξίδι, κολασμένο. Πιστέψτε όμως δεν θα μετανιώσετε ούτε για μία μπουκιά. Αν και το 7 Cactus λειτουργεί καθημερινά, όπου από τις 8 το πρωί σερβίρει καφέ, φρέσκους χυμούς, πρωινά και γεύσεις εμπνευσμένες από την Ελλάδα σε μοντέρνα εκτέλεση έως τις 6 το απόγευμα, παρόλα αυτά εγώ θα σταθώ στο brunch του - όπου και έφαγα χωρίς καμία ντροπή.

Τα δοκίμασα όλα - πείτε με κοιλιόδουλη, το δέχομαι. Και το μανιάτικο πρωινό με λαλαγγίδες, μέλι, φέτα, γραβιέρα, μικρή σαλάτα με μαρμελάδα σύκου σε ψωμί και τις αλμυρές τηγανίτες από πατάτα Νάξου με ψητό ταλαγάνι, τηγανητό αυγό και μέλι από ρείκι και καγιανά σε melted cheese sandwich και τραβηχτές πίτες Μάνης με τυράκια και μέλι αλλά και γιαούρτι με μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Και φυσικά για να αλλάξω γεύση δοκίμασα και τη μους χαλβά, σοκολάτας και γιαουρτιού.

Και να σας πω και την αλήθεια μου; Φεύγοντας τσίμπησα και μερικά σουτζουκάκια ρεβιθιού γεμιστά με μους φέτας και σάλτσα από ψητά τοματίνια, Έτσι για να έχω άποψη βρε παιδί μου.

Σε περίπτωση που έχετε την περιέργεια "γιατί τέτοιο κόλλημα με τη Μάνη", να σας πω πως η ομάδα του 7 Cactus είναι η ίδια ομάδα με αυτή του υπέροχου Μάνη-Μάνη, που βρίσκεται ακριβώς από πάνω (στο ίδιο νεοκλασσικό), αλλά η είσοδός του είναι από τον πίσω δρόμο.

Ραντεβού λοιπόν στο Κουκάκι αυτή την Κυριακή;

Info: 7 Cactus, Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, Τηλ. 213 0452865