UPDATE CITY BLOGGING

8 μέρη της Αθήνας που μυρίζουν Άνοιξη


12 Μαρτίου 2018

000-par7519354.jpg

Είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνουμε αυτό που δεν μπορούσαμε το χειμώνα: Ατέλειωτες βόλτες. Και για αυτό δεν μπορεί να βρεθεί  καλύτερο μέρος από την Αθήνα.  Όμορφα δρομάκια, τέλεια θέα και φυσικά, άπειρα σημεία για φωτογραφίες είναι διάσπαρτα – αρκεί να ξέρουμε πού να ψάξουμε.

Παρακάτω είναι μερικά μέρη της πρωτεύουσας, που μυρίζουν Άνοιξη:

Η Πλάκα

Όμορφα νεοκλασικά, γραφικά στενά και πολλά λουλούδια είναι μερικά από αυτά που συναντάμε, περπατώντας χαλαροί στη γειτονιά αυτή.

Ο Πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη, είναι ένα από τα πιο πράσινα σημεία της πόλης. Συνεχίζοντας τη βόλτα φτάνουμε στην Αποστόλου Παύλου, το μέρος που συνιστάται για πρώτα ραντεβού – και δεν είναι τυχαίο.

Ο Λόφος του Στρέφη

Ίσως ο δημοφιλέστερος λόφος, μετά το Λυκαβηττό. Δεν είναι τόσο γνωστός στους τουρίστες, κάτι που μας βοηθάει να απολαύσουμε στο μέγιστο τόσο το πράσινο, όσο και την υπέροχη θέα που προσφέρει: Από το κέντρο της πόλης, μέχρι τη θάλασσα.

O Eθνικός Κήπος

Μπορεί να βρίσκεται δίπλα -κυριολεκτικά- σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, όμως ο Εθνικός Κήπος μας ταξιδεύει σε ένα μέρος βγαλμένο από παραμύθι. Γεμάτος δέντρα και λουλούδια, αποτελεί αγαπημένο προορισμό για χαλαρή πρωινή -ή και όχι- ανοιξιάτικη βόλτα.

Το Δάσος Συγγρού

Είναι ένας, άγνωστος για πολλούς, θησαυρός. Βρίσκεται στα σύνορα Μελισσίων, Αμαρουσίου και Κηφισιάς, και παρέχει όμορφα μονοπάτια για βόλτες, παιδική χαρά αλλά και μνημεία,  όπως το αρχοντικό της οικογένειας Συγγρού.

Το Άλσος Τατοΐου

Το καταπράσινο τοπίο της Πάρνηθας είναι ιδανικό τόσο για πεζοπορίες, όσο και βόλτες με το ποδήλατο.

Ο Βράχος της Ακρόπολης

 

Η θέα που προσφέρει, σε συνδυασμό με τα καταπράσινα δέντρα και την ιστορία του, είναι ο λόγος που ο Βράχος της Ακρόπολης αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς τόσο των κατοίκων της πόλης, όσο και των τουριστών.

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Μία τεράστια έκταση από πράσινο, συντριβάνι, παιδική χαρά και αμέτρητα μονοπάτια, βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Τόσο οικογένειες, όσο ζευγάρια αλλά και παρέες όλων των ηλικιών μπορούν να απολαύσουν το τοπίο κάνοντας βόλτα, πικ-νικ ή -γιατί όχι; - γυμναστική!

 

Gallery: Δείτε επίσης τα outfits που θα εντυπωσιάσουν στην Κυριακάτικη βόλτα

[gallery-716702]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα