UPDATE CITY BLOGGING

Μελίνα όπως Ελλάδα


17 Απριλίου 2018

melina-in-1024x594.jpg

Ξεκίνησε ως φόρος τιμής στη μνήμη της, από το σύζυγό της, Jules Dassin. Σήμερα, είναι ένα κέντρο προαγωγής της τέχνης και του πολιτισμού, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί σε τομείς που αποτελούσαν προτεραιότητες και της ίδιας.

Μπαίνοντας στον εκθεσιακό χώρο, δεν μπορέσαμε να μη θαυμάσουμε τόσο τα προσωπικά της αντικείμενα, όσο και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το έργο της.

[gallery-718392]

Τον καιρό που διατέλεσε Υπουργός Πολιτισμού, η Μελίνα Μερκούρη ενίσχυσε τις προσπάθειες για τη συντήρηση των μνημείων της Ακρόπολης, ενώ αγωνίστηκε για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. « Αν με ρωτήσετε εάν θα ζω όταν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα επιστρέψουν στην Ελλάδα, σας λέω πως ναι, θα ζω. Αλλά κι αν ακόμη δεν ζω πια, θα ξαναγεννηθώ», είχε πει χαρακτηριστικά. Αυτοί είναι και οι μεγαλύτεροι σκοποί του Ιδρύματος σήμερα, συνεχίζοντας το όνειρό της.

Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του, είναι και η εκπαίδευση. Κάθε χρόνο, χορηγούνται υποτροφίες σε αριστούχους αποφοίτους Πανεπιστημίου, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο, σε κλάδους Ιστορίας, Φιλολογίας, Ανθρωπολογίας ή Αρχαιολογίας.

Το Ίδρυμα είναι ο τρόπος με τον οποίο η Μελίνα βρίσκεται ακόμα μαζί μας. Μας υπενθυμίζει διαρκώς τη σημασία της, την προσφορά της στην κοινωνία και γιατί ήταν η αγαπημένη όλων των Ελλήνων.

 

Gallery: Μελίνα Μερκούρη... Ετών 96

[gallery-706963]

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα