UPDATE CITY BLOGGING

Ξεπερνώντας Τα Όρια: Το ντοκιμαντέρ που αξίζει να δούμε


30 Οκτωβρίου 2018

20150908_zaa_d20_1155.jpg

Αν ο ‘Μαύρος Κύκνος’ του Darren Aronofsky ήταν ντοκιμαντέρ, θα ήταν το "Over The Limit" (Ξεπερνώντας Τα Όρια). Η Ρωσίδα αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Mararita Mamun, πρέπει να ξεπεράσει τα προσωπικά της εμπόδια για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ πίσω από φώτα της δημοσιότητας και τους χιλιάδες θαυμαστές, η προετοιμασία της γίνεται κάτω από συνθήκες ακραίας πίεσης.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Mamun, η οποία έγινε Χρυσή Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Rio De Janeiro. Το ψυχολογικό δράμα ξεκίνησε ως πολιτική κριτική, σε σχέση με τη δύναμη του αθλητισμού στην εθνικιστική προπαγάνδα της Ρώσικης κυβέρνησης. Ωστόσο, η σκηνοθέτης του, Marta Prus, κατάλαβε σύντομα ότι το πραγματικό υλικό που έχει στη διάθεσή της είναι ο χαρακτήρας της Rita, που θυσιάζει τα πάντα για να αφιερώσει τη ζωή της στη γυμναστική. Άψογα χορογραφημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, το Ξεπερνώντας τα Όρια μας επιτρέπει μια σπάνια ματιά στον κόσμο του πρωταθλητισμού, που όσο μαγεύει μπροστά στις κάμερες άλλο τόσο σοκάρει με την ωμότητά του πίσω από αυτές.

Δείτε το επίσημο trailer του Ξεπερνώντας τα Όρια:

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Marta Prus έχει προβληθεί στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, κι έρχεται στην Ελλάδα από το CineDoc.

Ξεπερνώντας τα Όρια:

Marta Prus | 74’ | Πολωνία, Γερμανία, Φιλανδία 2018

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα & σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής

Προβολές:

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 19.30, Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31

Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109.

* Τις προβολές της Αθήνας θα ακολουθήσει Q&A με τη Βαρβάρα Φίλιου, 4η παγκόσμια πρωταθλήτρια και 14 φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδος.

* Την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών θα ακολουθήσει κέρασμα, μία ευγενική χορηγία από την Πρεσβείας της Πολωνίας.

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ / 3 ευρώ φοιτητικό (ισχύει μόνο για τις προβολές του Γαλλικού Ινστιτούτου)

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.cinedoc.gr/