UPDATE CITY BLOGGING

Τα έργα του Banksy ζωντανεύουν στην Τεχνόπολη


The Jennettes

12 Φεβρουαρίου 2019

44497304_1938443472902853_8460326994287328568_n1.jpg

Ο Βanksy είναι o διασημότερος καλλιτέχνης street art και ίσως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες της pop κουλτούρας από την εποχή του Andy Warhol. Μπορεί να απασχόλησε ιδιαίτερα το κοινό την προηγούμενη χρονιά, αλλά το έργο του μετράει πολλά χρόνια.

Tα διάσημα stencil του Banksy πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους του Λονδίνου, από όπου και ξεκίνησε ο μύθος του δημιουργού τους. Από τότε, ο ακτιβιστής και προβοκάτορας Banksy έχει ζωγραφίσει τοίχους, δρόμους, ταμπέλες και οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φαντααστεί, από την Παλαιστίνη έως τη Νέα Ορλεάνη.

Διαβάστε επίσης: Banksy: «Η καταστροφή του πίνακα δεν έγινε όπως τη σχεδίασα»

Η θεματολογία του είναι ευρεία, καλύπτοντας οποιοδήποτε κακώς κείμενο του σύγχρονου κόσμου, από την υπερκατανάλωση μέχρι την άσκοπη βία, κι από την υπερπαρακολούθηση μέχρι την περιθωριοποίηση του διαφορετικού. Ολα αυτά κατάφερε να τα κάνει διατηρώντας την ανωνυμία του, πράγμα που στην εποχή πλέον των social media, και με την αστυνομία στα ίχνη του, φαντάζει ακατόρθωτο.

Διαβάστε επίσης: O street artist Banksy αιχμαλωτίστηκε από τον φωτογραφικό φακό για δεύτερη φορά σε 20 χρόνια

Τα έργα της πιο προκλητικής περσόνας του 21ου αιώνα θα μπορούμε να τα θαυμάσουμε στην Ελλάδα, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου. Τα έργα και τα μηνύματα του Banksy θα ζωντανέψουν σε μια διαδραστική έκθεση στην Τεχνόπολη όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τα κορυφαία δείγματα street art της εποχής μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τεχνόπολης, όλα τα κέρδη της έκθεσης θα διατεθούν προς ενίσχυση του σπουδαίου έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.