UPDATE CITY BLOGGING

Το 1ο Athens Fashion Film Festival ήταν μια γιορτή για τη μόδα και τον κινηματογράφο


Χριστίνα Γουδρούπη

1 Μαρτίου 2019

be_ready_by_giacomo_boeri_and_matteo_grimaldi_for_cnmi.jpg

H μόδα και ο κινηματογράφος είναι δύο μορφές τέχνης οι οποίες συναντώνται συχνά, με ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αυτήν ακριβώς τη συνάντηση είχε σκοπό να αναδείξει και το 1ο Athens Fashion Film Festival, το οποίο ανοιξε τις πόρτες του τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.

Το festival που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, άνοιξε με τη Fashion Performance, ένα δημιουργικό ντεφιλέ με ρούχα από 18 γνωστούς και αγαπημένους Έλληνες σχεδιαστές, που εμπνεύστηκαν για τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους από το ίδιο το fashion film festival. Οι σχεδιαστές που συμμετείχαν ήταν:  Made Bride by Antonea, Angelos Bratis, Sotiris Georgiou, Deux Hommes, Yiorgos Eleftheriades, Maison Faliakos, Evi Grintela, Stelios Koudounaris,Ioanna Kourbela, Laskaris, Apostolos Mitropoulos, Markellos Nyktas, Orsalia Parthenis, Dimitris Petrou, MakisTselios, Dimitris Strepkos, Zeus + Δione και Vassilis Zoulias.

Ακολούθησε μια προβολή του ντοκιμαντέρ "Lagerfeld Confidentiel", ως φόρος τιμής στη μνήμη του θρυλικού σχεδιαστή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✨ PREMIERE NIGHT ✨ Λαμπερή Πρεμιέρα για το πρώτο Athens Fashion Film Festival, με την Διευθύντρια του Φεστιβάλ Νικόλ Αλεξανδροπούλου να υποδέχεται φίλους και καλεσμένους από Ελλάδα και εξωτερικό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βράδυ της Δευτέρας 25/2. Σας ευχαριστούμε όλους! ▫️ Luminous Premiere for the first ever Athens Fashion Film Festival, with the Director Nicole Alexandropoulos welcoming friends and guests from Greece and abroad at the Athens Concert Hall (Megaron) on Monday 25/2. Thank you all! ________________________________ #AthensFashionFilmFestival #AFFF #AthensFFF #afff2019 #Megaron #openingnight #openingceremony #openingfilm #premiere

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AFFF Athens Fashion Film Fest (@afffathensfashionfilmfestival) στις

Καθόλη τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών του φεστιβάλ, προβλήθηκαν 140 ταινίες, ενώ οι θεατές του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δράσεις με σημαντικούς καλεσμένους από το εξωτερικό. Στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, διαγωνίστηκαν 100 ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες ενθουσίασαν το κοινό με το υψηλό επίπεδο και την αισθητική τους.

Στο τέλος του festival, η Διεθνής Κριτική Επιτροπή βράβευσε τις ταινίες που ξεχώρισαν σε 11 κατηγορίες. Τα βραβεία που δόθηκαν ήταν τα εξής:

BEST IN SHOW

Why Can't We Get Along |by rag & bone |

BEST FASHION FILM

Yo! My Saint | by Kenzo

BEST DIRECTOR

Wim Wenders

for Paused by campaign

BEST SCRIPT

John Turturro & Bobby Cannavale

for Hair

BEST MUSIC

Thom Yorke

for Why Can't We Get Along

BEST CINEMATOGRAPHY

Matthew Chuang

for Yo! My Saint

BEST DOCUMENTARY

Otherland

BEST GREEN FILM

Who Made My Clothes

by Fashion Revolution

UP & COMING TALENT

Thimios Bakatakis

BEST EDITING

William Town

for Why Can't We Get Along

BEST BEAUTY

The Party Bus

by Shiseido

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή απαρτιζόταν από ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο της μόδας ή/και του κινηματογράφου, αλλά κι από ανθρώπους που προώθησαν τη συνεργασία του φετινού AFFF με το Δήμο Φλωρεντίας.

Valerio Cappelli – Αρθρογράφος πολιτισμού στην Corriere della Sera

Dario Nardella – Δήμαρχος της πόλης της Φλωρεντίας, Ιταλία

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος – Κριτικός Κινηματογράφου

Orsola de Castro – Ιδρύτρια του “Fashion Revolution”, Λονδίνο

Tuna Yilmaz – Ιδρυτής και Δ/ντής του Fashion Film Festival Κωνσταντινούπολης

Τζένη Μπαλατσινού   Παρουσιάστρια, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας KOOLWORKS S.A και ιδρύτρια του jenny.gr, ενός από τα μεγαλύτερα γυναικεία sites και του Hautes Grecians, του 1ου fashion show υψηλής ραπτικής

Ιωάννα – Σαπφώ Πεπελάση – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικής Ιστορίας στο Παν/μιο Αθηνών, μέλος των Συμβουλευτικών Συμβουλίων στο SOFFA (Social Fashion Factory) και στο Fashion Revolution Greece

Ορσαλία Παρθένη – Σχεδιάστρια Μόδας

Τα μέλη της Επιτροπής του Φεστιβάλ ήταν οι: Μαρία Παπαγεωργίου Σιδέρη, Δημήτρης Τρύφων, Γιώργος Χατζόπουλος και Γιώργος Αποστόλου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✨ CLOSING CEREMONY ✨ Απόψε στην τελετή λήξης του πρώτου Athens Fashion Film Festival, θα δοθούν τα βραβεία και φυσικά η Κρυστάλλινη Κόρη! Ποια ταινία θα κερδίσει..; ▫️ Tonight at the closing ceremony of the first ever Athens Fashion Film Festival, our awards will be presented and of course the Crystal Kore! Which film will win it..? _____________________________ #AthensFashionFilmFestival #AFFF #AthensFFF #afff2019 #Megaron #award #bestfashionfilm #bestinshow #CrystalKore #bestdirector #bestscript #bestmusic #bestediting #bestcinematography #bestbeauty #bestdocumentary #upandcomingtalent #bestgreenfilm #youthjuryaward #fashionfilmfestival #fashionfilmfest #fashion #film #festival #fest #athens #awards #InCompetition #bestfilmaward #bestfilm

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AFFF Athens Fashion Film Fest (@afffathensfashionfilmfestival) στις

Το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας είναι μία Κρυστάλλινη Κόρη ειδικά σχεδιασμένη για το ΑFFF.

Παράλληλα με τις ταινίες, οι θεατές του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δράσεις με σημαντικούς καλεσμένους από το εξωτερικό. Η πρώτη δράση ήταν η παρουσίαση του βιβλίου της Maria Luisa Frisa «Firenze. Fashion Atlas».

Ακολούθησε μια ομιλία της διεθνώς αναγνωρισμένης opinion leader, Designer και Ιδρύτριας του «Fashion Revolution», Orsola de Castro σχετικά με μια Βιομηχανία Μόδας περισσότερο δίκαιης, καθαρής και συνετής.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία σχετικά με τη τη θέση της σύγχρονης γυναίκας τόσο στη μόδα όσο και στην κοινωνία, από τις Constanza Cavalli Etro και Clara Del Nero, οι οποίες μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία και γνώση που απέκτησαν μέσα από το #FFFMilanoForWomen.

Το Athens Fashion Film Festival ολοκληρώθηκε με την ομαδική Εικαστική Έκθεση UN/FASHION η οποία παρουσίασε διαφορετικές εκδοχές και εικαστικές προκλήσεις στην έννοια της μόδας, με τη συμμετοχή σημαντικών εικαστικών.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 1ο Athens Fashion Film Festival