UPDATE CITY BLOGGING

Ο John Ασημακόπουλος με ξεναγεί στο εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στο Ψυχικό


Τζουλιάννα Καρνέζη

10 Απριλίου 2019

farma-bralou_1878.jpg

Στις ημέρες μας είναι σπάνιο να γνωρίζεις ανθρώπους ειλικρινείς, που βλέπουν τη ζωή με διαφορετικό τρόπο και λένε πάντα αυτό που σκέφτονται. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο John Ασημακόπουλος.

Με το που μπήκα στο εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στο Ψυχικό, ο John με καλωσόρισε με ένα ζεστό χαμόγελο και η κοινή μας αγάπη για το καλό φαγητό ήταν αυτό που ξεκίνησε την κουβέντα μας. Μεταξύ άλλων μου μίλησε για το πώς ξεκίνησε να συνεργάζεται με μερικά από τα πιο γνωστά μαγαζιά εστίασης, για την αγάπη του στα ελληνικά προϊόντα και φυσικά για το καινούριο του εγχείρημα, να συνεργαστεί και να ανοίξει στο Ψυχικό τη Φάρμα Μπράλου. Από το πιο όμορφα εστιατόρια, με το πιο ποιοτικό φαγητό που έχω επισκεφτεί μέχρι σήμερα.

Όσο συζητούσα με τον John τόσο καταλάβαινα πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το συγκεκριμένο εστιατόριο. Γιατί σε ένα τόσο φιλικό και ζεστό χώρο, ο John είναι ο άνθρωπος που περιμένεις αλλά και που θέλεις να αντικρίσεις. Το vintage περιβάλλον με ευρωπαϊκό αέρα κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις και σε προϊδεάζει πως θα περάσεις μια από τις πιο όμορφες βραδιές, αλλά και ότι θα ζήσεις ένα πρωτόγνωρο γευστικό ταξίδι.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία «from farm to table» τα κρέατα είναι όλα ελληνικής εκτροφής και παραγωγής από τη Φάρμα. Ξεχωρίζουν τα μοναδικά ελληνικής εκτροφής Black Angus Pure Breed 100% που μόνο η Φάρμα Μπράλου αναπαράγει στην Ελλάδα. Αυτό όμως που πρέπει να οπωσδήποτε να κάνετε με το που μπείτε στο εστιατόριο, είναι επισκεφτείτε το «butcher’s corner». Εκεί με τη συμβουλή έμπειρου κρεοπώλη, θα επιλέξετε το κομμάτι της αρεσκείας σας, το οποίο κόβεται και ψήνεται στη συνέχεια στην ανοιχτή κουζίνα, όπως ακριβώς το ζητήσετε.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε ήθελα να δοκιμάσω όλο το μενού, κάτι που φυσικά δεν γινόταν, γι αυτό αφέθηκα στα χέρια του σεφ και περίμενα με ανυπομονησία να δω τι θα φάω.

Και ξεκίνησα με τις πατάτες στη “θράκα” με μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε στάχτη, σάλτσα μαύρης τρούφας και κρέμα από καμένο βούτυρο, που στην κυριολεξία είχαν μια κολασμένη γεύση.

Στη συνέχεια κατέφθασε η πεντανόστιμη κρεατόπιτα με προβατίνα και καραμελωμένα κρεμμύδια και γαλοτύρι . Το χειροποίητο φύλλο είναι εξαιρετικό, ενώ την τέλεια γεύση συμπληρώνει η κρεμώδη δροσιά του ντιπ.

Το επόμενο πιάτο που δοκίμασα και που απόλαυσα ήταν ο τραχανάς με μανιτάρια, κρέμα από σέσκουλα και αυγό σε κρούστα. Κάθε μπουκιά που έτρωγα δεν ήθελα να τελειώσει.

Αλλά και το βοδινό φιλέτο ταρτάρ, με πίκλες από μούρα και σινάπι, chips από topinambur και κρέμα από μαύρο πιπέρι είναι πολύ νόστιμο, προσφέροντας ένα ενδιαφέρον παιχνίδισμα των υφών.

Και φυσικά δεν παρέλειψα να πάρω την αγαπημένη μου σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, αχλάδι, φουντούκι και βινεγκρέτ από τσίπουρο και μέλι. Απλά υπέροχη.

Καθώς λοιπόν βουτούσα στα γαστρονομικά ύδατα της Φάρμα Μπράλου, έφτασε και το κρέας, το μοναδικό ελληνικής εκτροφής Black Angus Pure Breed 100%. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη γεύση του και το απίστευτο ψήσιμο του, που στην κυριολεξία έλιωνε στο στόμα μου. Ήταν απλά τέλειο.

Όσο για τα επιδόρπια, θα μείνω στο λαχταριστό γαλακτομπούρεκο στο φούρνο με σιρόπι από μπαχαρικά και εσπεριδοειδή...σκέτη κόλαση.

Φεύγοντας από τη Φάρμα Μπράλου το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως έφαγα υπέροχα, πέρασα μια αξέχαστη βραδιά και ανυπομονώ να έρθει η στιγμή που θα το ξαναεπισκεφτώ, για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα. Όσο για τον John Ασημακόπουλο είναι ένας άνθρωπος ευγενής, χαρούμενος και γενναιόδωρος, χαρακτηριστικά τα οποία βγάζει και στο εστιατόριο του.