UPDATE CITY BLOGGING

«Σχεδία Home»: Το νέο σπίτι του περιοδικού Σχεδία θα έχει μπαρ, καφέ και εστιατόριο


Χριστίνα Γουδρούπη

31 Μαΐου 2019

1.jpg

Το γνωστό περιοδικό δρόμου, η «Σχεδία», απέκτησε το δικό του σπίτι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στο ιστορικό κτίριο τεσσάρων επιπέδων, επί της οδού Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, στεγάζεται πλέον το «Σχεδία Home». Στο ισόγειο βρίσκεται το καφέ-μπαρ, το εστιατόριο, καθώς και το εκθετήριο-πωλητήριο της «αρτ Σχεδία», ενώ στους από πάνω ορόφους βρίσκονται τα γραφεία του περιοδικού. Τις υπέροχες γεύσεις του εστιατορίου έχει επιμεληθεί εξολοκλήρου ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ενω τη λίστα με τα κοκτέιλ ανέλαβε ο bartender Πέτρος Μυτιληναίος.

Ο πολυχώρος πρόκειται να λειτουργήσει ως κόμβος αλληλλεγγύης, κι έχει σκοπό τη δημιουργία τουλάχιστον 20 θέσεων εργασίας για ικανότατους συμπολίτες μας, που παρόλα αυτά δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή και την αγορά εργασίας.

Πρόκειται για έναν χώρο με ιδιαίτερο σεβασμό στους ανθρώπους και το περιβάλλον, κι αυτό φαίνεται από όλες τις επιλογές που έχουν γίνει από τους ανθρώπους του: Ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ενώ το μενού είναι διαθέσιμο σε ακουστική έκδοση για όλους τους επισκέπτες με προβλήματα όρασης. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε κανέναν από τους χώρους του κτιρίου, ενώ στο καφέ - μπαρ διατίθενται σημαντικά διεθνή περιοδικά, αλλά περιοδικά δρόμου από όλο τον κόσμο, για όποιον θέλει να διαβάσει. Στα ράφια υπάρχουν πολλά χάρτινα αντικείμενα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από απούλητα τεύχη της Σχεδίας, και η χρήση πλαστικού είναι από περιορισμένη έως και μηδαμινή. Τα καλαμάκια είναι χοντρά μακαρόνια, δεν υπάρχουν πλαστικά μπουκάλια, ούτε πλαστικές συσκευασίες για take away και οι περαστικοί μπορούν να γεμίσουν με νερό το μπουκαλάκι τους. Τέλος, το γάλα, τα αυγά και το κοτόπουλο, είναι βιολογικά.

«Ανοίγουμε και σας περιμένουμε! Σας περιμένουμε να μιλήσουμε για το περιβάλλον, για την κοινωνία, για έναν κόσμο καλύτερο, για τον άνθρωπο. Και, βεβαίως, να ακούσουμε τις καλύτερες μουσικές, να φάμε το καλύτερο «φαγάκι» (όπως τόσο στοργικά το περιγράφει ο σεφ κ. Λαζάρου, που έχει την επιμέλεια του μενού και, με τον συνεργάτη του Γιάννη Υφαντίδη, εκπαίδευσε τους ανθρώπους της «σχεδίας» μας που θα το μαγειρεύουν), να διαλέξουμε το κοκτέιλ «σχεδία»(!) από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο bartender Πέτρος Μυτιληναίος, να δημιουργήσουμε υπέροχα αντικείμενα, μεταμορφώνοντας το χαρτί από περασμένα, απούλητα τεύχη της «σχεδίας», να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να συνομιλήσουμε, να συναντηθούμε, ακόμη και να διαβάσουμε», προσκαλούν την κοινωνία ολόκληρη οι άνθρωποι της «σχεδίας».

Δείτε ακόμη: Ο καλλιτέχνης Mauro Gatti δημιουργεί σχέδια για τις όμορφες ειδήσεις που σπανίως μαθαίνουμε