UPDATE CITY BLOGGING

Κρίτων Πουλής: Ανακαλύψαμε τον pastry chef που βρίσκεται πίσω από τα πιο νόστιμα γλυκά του Πειραιά


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Νοεμβρίου 2019

Κρίτων Πουλής: Ανακαλύψαμε τον pastry chef που βρίσκεται πίσω από τα πιο νόστιμα γλυκά του Πειραιά

Υπάρχει μια μακράν καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα απόλαυση, από αυτή του φαγητού. Ποια είναι; Μα φυσικά τα γλυκά. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη θέα ενός λαχταριστού γλυκού με αγνά υλικά; Σοκολάτες, μπισκότα, ξηροί καρποί, φρούτα, σιρόπι, όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν μια πανδαισία γεύσεων που ο ουρανίσκος θα ζητά ξανά και ξανά. 

jenny.gr

Και επειδή αγαπάω τα γλυκά δεν γινόταν να μην επισκεφτώ τον pastry chef Κρίτωνα Πουλή και το νέο του κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών, Bon Bon Fait Maison  στον Πειραιά. Και οφείλω να ομολογήσω πως ο Κρίτων ήταν μια έκπληξη, όχι μόνο για όλα όσα μου διηγήθηκε αλλά και για τον χαρακτήρα του. Ένας άνθρωπος ειλικρινής, δημιουργικός και πανέξυπνος που πορεύεται με τη δίκη του ταυτότητα και με αφετηρία τις εμπειρίες του και τις μνήμες του. 

Με του που ξεκίνησα να μιλάω με τον Κρίτωνα κατάλαβα πως η συνταγή της επιτυχίας του κρύβεται στο ότι έκανε το μεγάλο του πάθος, τη ζαχαροπλαστική, πραγματικότητα, και όσο περνούσε η ώρα διαπίστωνα πως τίποτα λιγότερο από αυτό που θεωρεί τέλειο δεν είναι επιλογή. Και αυτό εξάλλου φαίνεται από την απόφασή του να ανοίξει στην Πολυδεύκους 39 στον Πειραιά, το Bon Bon. Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική αποθήκη, που το 1900 εξυπηρετούσε τις ανάγκες του λιμανιού και που τώρα ανακαινίστηκε πλήρως.

Εδώ ο Κρίτων δημιουργεί τα δικά του γλυκά που έχουν άρωμα Ελλάδας, αλλά με Γαλλική τεχνική, καθώς έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Cordon Bleu στο Παρίσι και έχει συνεργαστεί με τον Pierre Hermé, τον καλύτερο ζαχαροπλάστη του κόσμου. Η συνεργασία μαζί του διαρκεί 10 χρόνια, όπου έγινε βοηθός του, με πόστο πλέον του Chef Pâtissier Executive & Chef de Projet International σε όλα τα opening της εταιρείας.Σε αλυσίδες ξενοδοχείων 5 αστέρων όπως στα Raffles Hotels & Resorts “Royal Monceau” στο Παρίσι, στο New Otani Hotel στο Τόκιο, και στα Ritz Carlton Hotels & Resorts στο Κιότο της Ιαπωνίας. Τέλος και στο “salon de chocolat” café σοκολάτας στη Σεούλ της Κορέας, σε συνεργασία με τον οίκο μόδας DIOR. Επίσης στο Παρίσι δούλεψε δίπλα σε 3 πολύ μεγάλους maitre της παγκόσμιας γαστρονομίας: τον chef Alain Passard του 3 αστέρων Michelin εστιατόριο L’arpege και τον chef Alain Senderence του 3 αστέρων Michelin εστιατόριο Alain Senderence. Εκτός όμως από το Παρίσι, όπως μου διηγείται, έχει δουλέψει στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη σε βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin εστιατόρια όπως του Alain Ducasse στη Νέα Υόρκη, και το Sketch του Pierre Gagnaire στο Λονδίνο.

Αλλά δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά και έτσι έγινε και καθηγητής ζαχαροπλαστικής στην σχολή του chef Alain Ducasse, ένας από τους καλύτερους στο είδος του με 3 αστέρια Michelin

 

jenny.gr

Και το 2014 αποφασίζει να ανοίξει τα φτερά του και να δημιουργήσει, το Kilikio, ένα ντελικατέσεν με επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα που στόχο είχαν να δείξουν την εξωστρεφή πλευρά της Ελλάδας. Στη συνέχεια έρχεται  το ένα Bon Bon μετά το άλλο - το πρώτο έγινε στα Κύθηρα, το δεύτερο στη Μύκονο- και τώρα το τρίτο στον Πειραιά. Το τελευταίο όμως είναι αρκετά ιδιαίτερο, καθώς εδώ ο Κρίτων δουλεύει πάνω σε καινούργιες συνταγές και νέες ιδέες, τις οποίες σχεδιάζει, γεύεται και στο τέλος μας προτείνει να τις απολαύσουμε. 

jenny.gr

Γιατί για τον Κρίτωνα η ζαχαροπλαστική είναι μια τέχνη που θέλει να την πάει σε ένα άλλο επίπεδο. Και αυτό φαίνεται στο Bon Bon, αφού δεν είναι ακόμη ένα κλασσικό ζαχαροπλαστείο, αλλά ένα κέντρο έρευνας, όπου μπορείτε να παραγγείλετε γλυκά ή παγωτά φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά, τα οποία και θα προμηθευτείτε σε ανταγωνιστικές τιμές.

jenny.gr

Ο Κρίτων Πουλής είναι ένας άνθρωπος που δεν γίνεται να μη σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Ανοιχτόκαρδος, ευγενής και γενναιόδωρος είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του, τα οποία βγάζει και στα γλυκά του. Και εδώ θα ήθελα να αναφέρω πως το Haute patisserie και ο θαυμαστός κόσμος του κοσμήματος συναντιούνται στο πιο γλυκό φλουρί της χρονιάς.

jenny.gr

Ο Κρίτωνας Πούλης της BON BON FAIT MAISON δημιουργεί την επόμενη γευστική ανάμνηση - μία παραδοσιακή βασιλόπιτα με Γαλλική τεχνική και ένα φλουρί από τον Γιάννη Σεργάκη. Μία αυθεντικά πολύτιμη gourmand επιλογή με νοσταλγική αίσθηση...την έχω ήδη παραγγείλει για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.  

jenny.gr

Φεύγοντας από το  Bon Bon Fait Maison εκτίμησα ακόμα περισσότερο το έργο του δημιουργού και ήμουν σίγουρη πως το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Μπορείτε και εσείς να επισκεφτείτε το Bon Bon Fait Maison  στον Πειραιά, να επιλέξετε το γλυκό που σας αρέσει και να το απολαύσετε...η γευστική εμπειρία θα είναι σίγουρα μοναδική. 

Bon Bon Fait Maison                                                                                                                               
Πολυδεύκους 39, 18545 Πειραιάς
Τηλ.: +30 2104117999