UPDATE CITY BLOGGING

Ο Μητρικός Θηλασμός μέσα από τα μάτια καλλιτεχνών


The Jennettes

3 Νοεμβρίου 2020

Ο Μητρικός Θηλασμός μέσα από τα μάτια καλλιτεχνών

Ο Μητρικός Θηλασμός δεν είναι μόνο πηγή τροφής για το βρέφος, αλλά και η βασική πηγή της ύπαρξης και της ζωής του. Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από τη 1 έως τις 7 Νοεμβρίου, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσίασε την συναρπαστική έκθεση «Ο δρόμος της φύσης» στον Εκθεσιακό Χώρο της Α.Σ.Κ.Τ. «Νίκος Κεσσανλής».

Το πρόγραμμα «Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού» αποτέλεσε τη βάση και το θεματικό πλαίσιο όπου μια ομάδα νέων καλλιτεχνών εργάστηκαν και δημιούργησαν πλήθος από ευφάνταστα έργα επάνω στον θηλασμό ώστε να βοηθήσουν μέσα από τις εικαστικές τους παρεμβάσεις, στην αλλαγή του τρόπου, που πολλοί προσεγγίζουν το ζήτημα και φυσικά, στην επιστροφή προς τον δρόμο της φύσης.

Οι φοιτητές/τριες και απόφοιτοι της Σχολής δημιούργησαν έργα πρωτότυπα για τον μητρικό θηλασμό με σκοπό την ανάδειξη της αξίας του και την ευαισθητοποίηση του κοινού μέσα από μία άλλη οπτική, αυτή της εικαστικής δημιουργίας. Το αποτέλεσμα όπως θα δείτε παρακάτω, είναι εξαιρετικό, όπως και η αφορμή άλλωστε, της έκθεσης. Ανάμεσα σε όσα ξεχωρίσαμε εμείς, συγκαταλέγεται και το καρότσι που αιωρείται ψηλά ανάμεσα σε μπαλόνια! Και ίσως, αυτή είναι η καλύτερη μεταφορά, που θα οδηγήσει μέσα από τον ιδιαίτερο συμβολισμό της στην προσπάθεια αλλαγής της κουλτούρας σε σχέση με τον Μητρικό Θηλασμό.

Ο θηλασμός αποτελεί μια μαγική διαδικασία, όχι μόνο για τη μητέρα αλλά και για το βρέφος. Από τον έντονο συναισθηματικό δεσμό, που χτίζει μία μαμά με το βρέφος της από τις πρώτες ώρες της γέννησής του, μέχρι και τα οφέλη που έχει στην υγεία του μωρού, η όλη διαδικασία είναι εντυπωσιακή και αποτυπώνεται εκπληκτικά στη συγκεκριμένη έκθεση!

Info: http://epilegothilasmo.gr/ https://www.facebook.com/epilegothilasmo/?ref=page_internal