UPDATE CITY BLOGGING

Ατζέντα καραντίνας: 4 προτάσεις για να περάσετε το ίδιο απολαυστικά και στο σπίτι


16 Απριλίου 2021

γυναίκα περνάει χρόνο στο σπίτι
Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μία θεατρική παράσταση όπως πάντα, μία γεύση από Oscars, μία καινοτόμα ιδέα και πολύ μουσική. Πάμε λοιπόν!

Πολύ θα ήθελα αυτή η ατζέντα να σας κάνει παρέα στις βόλτες σας στην πόλη αλλά προς το παρόν μία σειρά από άσχημα επιδημιολογικά στατιστικά την αναγκάζουν να σας κάνει παρέα ενώ περνάτε τον χρόνο σας ασφαλείς στο σπίτι. Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μία θεατρική παράσταση όπως πάντα, μία γεύση από Oscars, μία καινοτόμα ιδέα και πολλή μουσική. Πάμε, λοιπόν!

Θέατρο

Μία παράσταση για ενήλικες με ανήλικη ματιά. Ο αγαπημένος «Μικρός Πρίγκιπας» ενσαρκώνεται από την Λένα Παπαληγούρα και επιστρέφει στο μελαγχολικότερο τοπίο, τη Γη, για να μας θυμίσει τι είναι στα αλήθεια σημαντικό. 

Σε Hi Definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου, το δημοφιλές βιβλίο του Antoine de Saint-Exupéry μεταφέρεται στη σκηνή. «Όλοι οι μεγάλοι ήταν κάποτε παιδιά. Όμως μόνο λίγοι το θυμούνται», θυμηθείτε το και μην χάσετε αυτήν την παράσταση!

Πού: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/o-mikros-prigkipas/

Πότε: Έως 5 Μαΐου 

Ταινία

Για πολλούς είναι ο καλύτερος ρόλος που έχει ενσαρκώσει ποτέ ο Anthony Hopkins. Ένας άντρας αρνείται κάθε βοήθεια από την κόρη του καθώς μεγαλώνει. Καθώς προσπαθεί να κατανοήσει τις μεταβαλλόμενες συνθήκες του λόγω άνοιας, αρχίζει να αμφισβητεί τα αγαπημένα του πρόσωπα, το μυαλό του και ακόμη και το ύφασμα της πραγματικότητάς του.

Η άκρως συγκινητική αυτή ταινία δεν άφησε ασυγκίνητη ούτε την Ακαδημία Κινηματογράφου, η οποία της χάρισε έξι υποψηφιότητες για Oscar, ανάμεσα στις οποίες αυτή του Καλύτερου Α’ Ανδρικού ρόλου για τον Hopkins, Καλύτερης ταινίας, Καλύτερου Β’ Γυναικείου ρόλου για την Olivia Colman και Καλύτερου μοντάζ για τον Έλληνα Γιώργο Λαμπρινό. 

Eναλλακτική Εκπαίδευση 

Η πρώτη ελληνική πλατφόρμα εναλλακτική εκπαίδευσης, «impactalk.gr» είναι γεγονός. Μέσα από τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης, τα «The Leaders Talk», τα «The Experts Talk», τα «The Stories Talk» και τα «The Partners Talk», η διαδραστική και ανθρωποκεντρική κοινότητα του ImpacTalk, συμβάλλει τόσο στην προσωπική, επαγγελματική, όσο και στη συλλογική εξέλιξη.

Στην πλατφόρμα φιλοξενούντα ήδη τα πρώτα Leaders Talk, στα οποία μοιράζονται τα δικά τους μαθήματα ζωής ονόματα όπως ο Προπονητής Καλαθοσφαίρισης, κος Δημήτρης Ιτούδης, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας, Δρ Αναστασία Κοτανίδου, ο Μάγειρας, κος Λευτέρης Λαζάρου, ο Οικονομολόγος, κος Αλέξης Πατέλης, ο Χορογράφος και Σκηνοθέτης, κος Κωνσταντίνος Ρήγος, ο Καλαθοσφαιριστής, κος Βασίλης Σπανούλης και ο Συγγραφέας, κος Χρήστος Χωμενίδης! Άνθρωποι από τόσους διαφορετικούς τομείς με ένα κοινό όραμα.

Το υλικό που θα βρείτε στο «impactalk.gr» θα σας εμπνεύσει, θα σας παρασύρει στον μαγικό κόσμο της μάθησης, θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε και τι καλύτερο από αυτό, για να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας. 

Πού: https://impactalk.gr/el

Συναυλία 

Η φωνή της Νατάσας Μποφίλιου έχει φέρει μόνο ημέρες φωτός στις ζωές μας. Φέτος, μαζί με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο ετοίμασαν άλλον έναν μοναδικό δίσκο, την «Εποχή του Θερισμού».

Η ειδικά σχεδιασμένη για streaming παράσταση τους, βασίστηκε στον τελευταίο αυτό δίσκο της πλέον καταξιωμένης δημιουργικής ομάδας της ελληνικής μουσικής και μεταδόθηκε την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου με στόχο να φτάσει στα σπίτια όλων μας. 

Αν δεν προλάβατε κι εσείς να παρακολουθήσετε την συναυλία, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την ξεχωριστή δυναμική της, τώρα έχετε ξανά την ευκαιρία καθώς μεταδίδεται για δύο μόνο ημέρες, το Σάββατο 17/4 και την Κυριακή 18/4.

Πού: https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/natassa-bofiliou-epoxi-therismou-replay/

Πότε: Σάββατο 17/4 και Κυριακή 18/4 2021

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr