UPDATE CITY BLOGGING

Aτζέντα καραντίνας: 4 προτάσεις για να περάσετε το ίδιο απολαυστικά και στο σπίτι


Σύρμα Κιουπελόγλου

23 Απριλίου 2021

Aτζέντα καραντίνας

Στα καλά νέα της εβδομάδας, στις αρχές Μαΐου ανοίγει επιτέλους η εστίαση. Στα κακά νέα της εβδομάδας θα περάσουμε άλλο ένα Πάσχα στην πόλη. Όπως και αν έχει έχουμε μπροστά μας Σαββατοκύριακο και αυτό πάντα μας κάνει χαρούμενους, ειδικά τώρα που έχουμε μία φοβερή ταινία για να δούμε, το τέλειο γλυκό για τις βραδινές μας λιγούρες και μερικές ακόμα επιλογές που θα μας κρατήσουν συντροφιά. 

Θέατρο

Αυτήν την φορά η διαδικτυακή αυλαία κρύβει από πίσω της τις «Τρεις Αδερφές» του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας, διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών του χρόνων, τη Μόσχα. 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Ιωάννα Παππά και η Λένα Παπαληγούρα. Δίπλα τους οι Λαέρτης Μαλκότσης, Μαριάννα Δημητρίου, Κώστας Κορωναίος, Γιάννης Νταλιάνης, Παντελής Δεντάκης, Δημήτρης Μπίτος, Γιώργος Μπινιάρης, Πάρις Θωμόπουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Χάρης Τσιτσάκης και Μαριέττα Σγουρδαίου. 

Που: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/treis-aderfes/

Πότε: Μέχρι τις 9 Μαΐου 2021

Ταινία

Mία ταινία φαβορί των Oscars και για τις 6 κατηγορίες στις οποίες είναι υποψήφια. Ανάμεσα τους Καλύτερης σκηνοθεσίας για την Chloé Zhao και Α’ γυναικείου ρόλου για την Frances McDormand. 

To «Nomadland» ακολουθεί την ιστορία μίας γυναίκας της δεκαετίας του ‘60, η οποία, αφού χάσει τα πάντα στη Μεγάλη Ύφεση, ξεκινά ένα ταξίδι στην Αμερικανική Δύση, ζώντας ως σύγχρονος νομάς. 

Οι κριτικοί μιλούν για αριστούργημα και εσείς έχετε μόνο δύο μέρες να τη δείτε πριν από τα βραβεία της Ακαδημίας. 

Συναυλία

Ο αγαπημένος Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει στην κεντρική σκηνή του Gazarte, για μια ξεχωριστή LiveStreaming συναυλία, που θα μεταδοθεί ζωντανά. Σε ένα solo πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στην ηλεκτρική κιθάρα, τα τραγούδια του καλλιτέχνη αποκτούν νέα διάσταση και μας παρασύρουν στον μαγικό μουσικό του κόσμο. 

Όσοι προμηθευτούν ένα από τα πολυπόθητα εισιτήρια, θα έχουν την ευκαιρία πριν το live, να συνομιλήσουν με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και να πάρουν μία γεύση από το soundcheck και την προετοιμασία της παράστασης, σε ένα ιδιαίτερο pre-show.

Που: https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/alkinoos-ioannidis-solo/

Πότε: Σάββατο 24 Απριλίου στις 21:00

Food

Είτε είστε φαν των παραδοσιακών γλυκών και μπορεί να σας ενθουσιάσει ένα Εκμέκ Κανταΐφι, είτε προτιμάτε κάτι κλασικό όπως ένα Προφιτερόλ, είτε ψάχνεται μία πιο ιδιαίτερη γεύση όπως μία Πραλίνα Μπαβαρουάζ με Κρέμα από Φρούτα, το μέρος είναι μόνο ένα, η «Ζουμπουρλού». 

Τα πιο νόστιμα γλυκά έρχονται στην πόρτα σας μέσω της Wolt για να κάνουν την μέρα σας όσο πιο γλυκιά γίνεται. Δείτε το μενού της «Ζουμπουρλού» και θα καταλάβετε. Αν βέβαια μπορέσετε να διαλέξετε. 

Που: Wolt

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr