UPDATE CITY BLOGGING

Ατζέντα καραντίνας: 5 προτάσεις για να περάσετε το Πάσχα στην πόλη


Σύρμα Κιουπελόγλου

30 Απριλίου 2021

easter agenda
Λίγο διαφορετικό, σίγουρα πιο μοναχικό, μακριά από τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια και τα παραδοσιακά γλέντια. Το φετινό Πάσχα έρχεται για άλλη μία φορά να μας θυμίσει πως η ουσία δεν είναι σε όλη αυτήν την εξωστρέφεια που τόσο αγαπάμε εμείς οι Έλληνες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν μπορούμε να περάσουμε καλά ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. Η ατζέντα αυτής της εβδομάδας λοιπόν, είναι Πασχαλινή!

Λίγο διαφορετικό, σίγουρα πιο μοναχικό, μακριά από τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια και τα παραδοσιακά γλέντια. Το φετινό Πάσχα έρχεται για άλλη μία φορά να μας θυμίσει πως η ουσία δεν είναι σε όλη αυτήν την εξωστρέφεια που τόσο αγαπάμε εμείς οι Έλληνες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν μπορούμε να περάσουμε καλά ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. Η ατζέντα αυτής της εβδομάδας λοιπόν, είναι πασχαλινή!

Fashion Easter Egg

Τα σοκολατένια αυγά είναι από μόνα τους μία από τις αγαπημένες συνήθειες αυτών των ημερών. Αν είναι και fashion και zero waste, καθώς αξιοποιείς όλα τα στοιχεία με σοκολατένιο αυγό σε pop χρώματα, mini scarf και scrunchie, είναι το πιο cool δώρο για τους αγαπημένους σας, και γιατί όχι και για τον εαυτό σας. Τα αυγά αυτά κρύβονται στο ANAMESA, το μαγαζί που συνδυάζει τους πιο απολαυστικούς καφέδες και ροφήματα με τα πιο stylish και ιδιαίτερα ρούχα. 

Αν δεν μπορείτε να το επισκεφθείτε στην οδό Νίκης 24 στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί να έρθει στην πόρτα σας με μερικά μόνο κλικ στην εφαρμογή της Wolt. Σε αυτό θα βρείτε επίσης φανταστικές λαμπάδες και άλλα φανταστικά design ítems. 

Πού: Νίκης 24 Αθήνα ή https://wolt.com/el/grc/athens/restaurant/anamesa

 

Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας

Αν δεν μπορείτε να πάτε εσείς το Πάσχα στην Κέρκυρα, μπορείτε να φέρετε την Κέρκυρα στο διαμέρισμά σας μέσα από το YouTube κανάλι της διάσημης Φιλαρμονικής της. Εκεί θα βρείτε όλους του ύμνους και τις παραδοσιακές μουσικές του τόπου που αγαπά το Πάσχα όσο λίγοι. 

Ταξιδέψτε με όχημα τη μουσική λοιπόν, χωρίς sms και ελέγχους κυκλοφορίας! 

Πού: https://www.youtube.com/channel/UCOq3oZ23FI7idoxHNT5TxiQ 

Ταινίες

Κάθε Μεγάλο Σάββατο από τότε που ήμουν μικρή, θυμάμαι την τηλεόραση να παίζει το «Αλίμονο στους νέους», τη μαμά μου να μαγειρεύει τη μαγειρίτσα, τον μπαμπά μου να ετοιμάζεται για την Ανάσταση. Η ταινία διαδραματίζεται φυσικά κάποιο Μεγάλο Σάββατο γύρω στο 1961 και αποτελεί παραλλαγή του μύθου του Φάουστ.

Ο Δημήτρης Χορν, υποδύεται έναν ευκατάστατο, ηλικιωμένο άνδρα που πουλά την ψυχή του στο διάβολο, προκειμένου να ξαναπάρει πίσω τη νιότη του. Νέος, γοητευτικός αλλά πια φτωχός προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά της Ρίτας, μιας όμορφης νεαρής που μένει στη γειτονιά και την οποία διεκδικεί και ο πλούσιος αλλά ηλικιωμένος Αγησίλαος. Τι θα αποφασίσει όμως εκείνη; Υπό τους ήχους του «Πες μου μια λέξη» γυρίζουμε πίσω τον χρόνο στις πιο αθώες εποχές της παιδικής μας ηλικίας.

Εξορμήσεις στην πόλη

Αν η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα σάς έχουν κρατήσει στην Αθήνα, δεν είστε τόσο άτυχοι όσο νομίζετε καθώς υπάρχουν πανέμορφες διαδρομές για να πάρετε ήλιο και καθαρό αέρα. 

Για τους λάτρεις του κέντρου, τα Αναφιώτικα θα είναι πάντα η πιο αγαπημένη συνοικία για περίπατο, χαζεύοντας την Ακρόπολη. Για όσους όμως θέλουν να ξεφύγουν από το αστικό τοπίο, 21 μόλις χλμ μακριά βρίσκεται η μαγική Λίµνη της Βουλιαγµένης. Ο τεράστιος βράχος που δεσπόζει πάνω από τα ιαματικά νερά, το πράσινο και το ανεξερεύνητο σπήλαιο δημιουργούν μία όαση. 

Food

Σαν γνήσια Θεσσαλονικιά το δεύτερο αγαπημένο μου τσουρέκι είναι αυτό του Τερκενλή, (το πρώτο είναι φυσικά του παππού μου). Με γέμιση σοκολάτας ή κάστανου, με επικάλυψη λευκής σοκολάτας ή όχι, έχει καταφέρει να γίνει ξακουστό και στην πρωτεύουσα, οπότε πια μπορούμε να το προμηθευτούμε και σε κάποιο από τα 4 καταστήματα που υπάρχουν στην Αθήνα. Από το 1926 ο Τερκενλής ψήνει τα πιο νόστιμα τσουρέκια και όπως είναι γνωστό, Πάσχα ίσον τσουρέκια.

Πού: https://www.e-food.gr/delivery/menu/terkenlis
 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr